10 ствари које је предвидео Слободан Милошевић!

10 ствари које је предвидео Слободан Милошевић!

6 октобра 2015

from BBS uploadТри дана пред пети октобар, председник СР Југославије је упозорио да би марионетска власт довела до губитка суверенитета, идентитета и великог дела територије.

 1. Наша је земља суверена држава, има своје законе, свој Устав, своје институције. Србија је дужна а и заслужила је да се одбрани од инвазије која јој је припремљена кроз разне облике субверзије.
 2. Догађаји који су организовани за наше изборе су део организоване хајке на земљу и народ, зато што су наша земља и народ баријера успостављању потпуне доминације на Балканском полуострву.
 3. Из ове групације су нашој јавности послате поруке – да ће са њима на челу Југославија бити изван сваке опасности од рата и насиља, да ће доћи до економског просперитета, видно и брзо оствареног вишег стандарда, такозваног повратка Југославије у међународне институције, и тако даље. Поштовани грађани, моја је дужност да вас јавно и на време упозорим да су та обећања лажна, и да ствари стоје обратно.
 4. У склопу политике распарчавања Југославије, Косово би била прва жртва. Његов садашњи статус би се прогласио за легалан и дефинитиван.
 5. Што се тиче Црне Горе, њена судбина би била препуштена мафији.
 6. Све земље које су се нашле у статусу ограниченог суверенитета, са владама под утицајем страних сила, вртоглавом брзином су постојале сиромашне.
 7. Јавна и друштвена својина брзо би се трансформисале у приватну, али власници те својине по правилу били би странци.
 8. Тортура над мишљењем је најдоследнији и најнеопходнији облик тортуре у земљи која је изгубила слободу. Манифестовање воље је допуштено само у виду фарсе, испољавају га само скутоноше страних газда. А њихова симулација слободне воље служи као покриће окупатору да је успоставио демократију у чије име је запосео територију туђе земље.
 9. Губљење националног идентитета је највећи пораз једне нације, а то се не може избећи у савременом облику колонизације. Народ једва да је у стању да прати брзину којом почиње да употребљава туђи језик као свој, да се идентификује са туђим историјским личностима заборављајући своје, да познаје боље књижевност свог окупатора од своје књижевности, да глорификује туђу историју често се ругајући својој, да личи на друге уместо на себе…
 10. Грађани могу да ми верују, а и не морају да ми верују. Моја је жеља да се у моја упозорења не увере касно. Заблуда да (народ) бира сам оно што за њега бира неко други, најопаснија је заблуда.

Читав говор

Поштовани грађани,

Пред други круг избора желим да вас на овај начин упознам са својим виђењем изборних и политичких прилика у нашој земљи, посебно у Србији.

Као што и сами знате пуну деценију трају напори да се цело Балканско полуострво стави под контролу неких западних сила. Велики део посла је обављен успостављањем марионетских влада у неким земљама, претварањем тих земаља у земље ограниченог суверенитета или лишене сваког суверенитета.

Због нашег отпора таквој судбини за нашу земљу, ми смо били изложени свим притисцима којима у савремненом свету људи могу бити изложени. Број и интезитет тих притисака умножавао се како је време пролазило. Своје искуство у другој половини двадесетог века које велике силе имају у рушењу влада, изазивању немира, подстицању грађанских ратова, компромитовању и ликвидирању бораца за националну слободу, довођења држава и народа на руб сиромаштва – све је то примењено на нашу земљу и наш народ.

Догађаји који су организовани за наше изборе су, такође, део организоване хајке на земљу и народ, зато што су наша земља и народ баријера успостављању потпуне доминације на Балканском полуострву.

У нашој јавности је већ дуго присутна групација која, под именом опозиционе политичке партије демократске оријентације, заступа интересе влада које су носиоци притисака на Југославију, а посебно на Србију. Та групација се на овим изборима појавила као Демократска опозиција Србије. Њен стварни шеф није њихов кандидат за председника државе. Њен дугогодишњи шеф је председник Демократске странке и сарадник војне алијансе која је ратовала против наше земље. Он своју сарадњу са том алијансом није могао ни да сакрије. Уосталом, читавој нашој јавности је познат његов апел НАТО-у да се Србија бомбардује онолико недеља колико је неопходно да би се њен отпор сломио. На челу тако организоване групације на овим изборима налази се, дакле, заступник војске и влада које су недавно ратовале против Југославије.

Заступајући те интересе, из ове групације су нашој јавности послате поруке – да ће са њима на челу Југославија бити изван сваке опасности од рата и насиља, да ће доћи до економског просперитета, видно и брзо оствареног вишег стандарда, такозваног повратка Југославије у међународне институције, и тако даље.

Поштовани грађани, моја је дужност да вас јавно и на време упозорим да су та обећања лажна. И да ствари стоје обратно, јер управо наша политика гарантује мир – а њихова само трајне сукобе и насиље. А ево зашто.

Успостављањем власти коју подржава, односно коју инсталира заједница земаља окупљених у НАТО алијанси, Југославија би неизбежно постала земља чија би се територија брзо распарчала (што се убрзо и десило, одвојено је Косово и одвојена је Црна Гора). То нису само намере НАТО, то су и предизборна обећања Демократске опозиције Србије. Од њихових представника смо чули да ће Санџак добити аутономију за коју се као члан њихове коалиције Сулејман Угљанин, вођа сепаратистичке муслиманске организације, залаже већ десет година и која фактички дефинитивно издваја Санџак из Србије. Њихова су обећања такође везана за давање аутономије Војводини која је таква да је не само издваја из Србије и Југославије, већ је, по свему, чини саставним делом суседне Мађарске. На сличан начин би се одвојила од Србије и друга подручја, нарочито њена рубна подручја, њихово припајање суседним државама одавно је врућа тема тих држава, а које стално подстичу припаднике мањина тих држава у Југославији да дају свој допринос присједињењу делова наше земље суседним државама.

У склопу те политике за распарчавање Југославије, Косово би била прва жртва. Његов садашњи статус би се прогласио за легалан и дефинитиван. То је први део Србије са којим би се она морала да опрости, не изражавајући, при том, чак ни наду да ће јој тај део њене земље једном моћи да буде враћен.

Територија која би престала да носи име Србије била би окупирана од стране међународних, америчких или неких трећих војних снага које би ту територију третирале као војни полигон и као власништво којим се располаже у складу са интересима силе чија се војска на њој налази.

Слику тог располагања и последице тога располагања, гледали смо већ деценијама, а нарочито, у овој деценији у многим земљама широм света, нажалост последњих година у Европи, на пример на Косову, Републици Српској, Македонији, у нашем непосредном окружењу. Српски народ би снашла судбина Курда, са перспективом да буду истребљени брже јер их је мање од Курда и јер би им кретање било ограничено на мањи простор него што је онај на коме се Курди већ деценијама налазе.

Што се Црне Горе тиче њена судбина би била препуштена мафији чија би правила игре грађани требало добро да знају. Свака недисциплина, а поготово свако противљење интересима мафије ставља вас на листу за одстрел која искључује право на свако помиловање. Дао сам овај приказ судбине Југославије у случају да прихвати избор НАТО-а за нашу земљу, са циљем да упозорим на то да би у том случају осим губитка земље и понижења њених грађана, сви живели под непрекидним насиљем.

Нови власници државне територије некадашње Југославије као и окупатори преостале српске територије вршили би, по природи ствари, терор над становништвом, чију су територију окупирали. Сам српски народ би истовремено водио непрекидну борбу за поновно успостављање српске државе и за своје поновно окупљање у њој. Они не желе мир и благостање на Балкану, они желе да ово буде зона њихових сукоба и ратова који би им пружили алиби за трајно присуство.

Марионетска власт, дакле гарантује насиље, могући дугогодишњи рат, све само не мир. А само наша сопствена власт, гарантује мир.

Затим, све земље које су се нашле у статусу ограниченог суверенитета, са владама под утицајем страних сила, вртоглавом су брзином постајале сиромашне. И то на начин који искључује наду у праведније и хуманије социјалне односе. Велика подела на већину сиромашних и мањину богатих – то је слика Источне Европе већ неколико година и њу сви можемо да видимо. Та слика не би мимоишла ни нас. И ми бисмо, под командом и контролом власника наше земље, брзо стекли огромну већину веома сиромашних чија је перспектива да из тог сиромаштва изађу веома, веома неизвесна и далека. Мањина богатих била би састављена од шверцерске елите, којој би било допуштено да буде богата само под условом да буде у сваком погледу лојална команди која одлучује о судбини њихове земље.

Јавна и друштвена својина би се брзо трансформисала у приватну, али власници те својине, из досадашњег искуства наших суседа, би по правилу били странци.

Мали изузеци би били искључиво они који би право на власништво куповали лојалношћу и покорношћу која их измешта из сфере елементарног, и националног, и људског достојанства. Највећа национална добра у тим приликама постају власништвом странаца, а они који су до сада њима управљали, чинили би то, у овим измењеним приликама, као службеници страних фирми у сопственој држави.

Уз национално понижење, растурање државе и социјалну беду нужно би морало да дође до многих облика социјалне патологије, међу којима би криминал био први. То није пука претпоставка већ искуство свих земаља које су прошле тај пут који ми избегавамо по сваку цену. Престонице европског криминала већ деценијама нису на Западу, као што је некад било, већ на истоку Европе. Нашем народу и овај садашњи криминал тешко пада, јер смо дуго, од Другог светског рата до 90-тих година, живели у друштву које за криминал тако рећи није знало. А неки већи криминал који се не може избећи у друштву које бисмо постали, губљењем суверенитета и великог дела територије, тај већи криминал био би за наш мали и на криминал ненавикнут народ, опасан као што је за друштво и његове грађане опасан рат.

Један од битних задатака марионетске власти у свакој земљи, па и у нашој, ако бисмо је имали, јесте губљење идентитета. Земље којима се командује споља, релативно се брзо растају са својом историјом, са својом прошлошћу, са својом традицијом, са својим националним симболима, са својим навикама, често и са сопственим књижевним језиком. Невидљива на први поглед, али веома ефикасна и немилосрдна, селекција националног идентитета, свела би га на нешто националних јела, понеку песму и коло, имена националних хероја наденута прехрамбениним производима и козметичким средствима.

Једна од заиста несумњивих последица запоседања територије неке земље од стране великих сила у двадесетом веку је поништавање идентитета народа који у тој земљи живи. Из искуства других земаља види се да народ једва да је у стању да прати брзину којом почиње да употребљава туђи језик као свој, да се идентификује са туђим историјским личностима заборављајући своје, да познаје боље књижевност свог окупатора од своје књижевности, да глорификује туђу историју често се ругајући својој, да личи на друге уместо на себе.

Губљење националног идентитета је највећи пораз једне нације, а то се не може избећи у савременом облику колонизације. Осим тога, тај нови облик колонизације искључује, већ по својој природи, сваки услов за изражавање мишљења, испољавање воље, а поготово искључује за стваралаштво било које врсте. Неслободне земље укидају право грађана који у њима живе да слободно изразе своје мишљење, јер би се то мишљење, пре свега, сукобило са неслободом. Отуда је тортура над мишљењем најдоследнији и најнеопходнији облик тортуре у земљи која је изгубила слободу. А о испољавању воље, разуме се, тек о томе нема ни говора. Манифесотовање воље је допуштено само у виду фарсе, испољавају га само скутоноше страних газда. А њихова симулација слободне воље служи као покриће окупатору да је успоставио демократију у чије име је запосео територију туђе земље. Нарочито желим да нагласим, због младих људи, интелектуалаца, научних радника, да су земље лишене суверенитета по правилу лишене и права на стваралаштво, а нарочито на стваралаштво у области науке. Велики центри, велике моћи, финасирају научно стваралаштво, контролишу домашаје и одлучују о примени његових резултата. Зависне државе, уколико имају научне лабораторије и научне институте немају их као самосталне субјекте, већ као испоставе централе које им контролишу све, а нарочито домашаје у стваралачком мишљењу и раду. Ти домашаји се морају кретати у границама које у окупирану земљу и окупирани народ неће унети семе побуне или еманципације.

У овом тренутку, пред други круг избора, због сумње Демократске опозиције да може да оствари резултат који им је потребан, припадници врха ДОС-а, новцем унесеним у земљу поткупљују, уцењују и застрашују грађане и организују штрајкове, немире и насиља, не би ли зауставили производњу, сваки рад и сваку активност. Све, разуме се, са циљем да у Србији стане живот и са образложењем да тај живот може поново да почне и да се одвија успешно и добро, када почну да га организују они који овде заступају окупаторске идеје, планове и интересе. Наша земља је суверена држава, има своје законе, свој Устав, своје институције.

Србија је дужна, а и заслужила је да се одбрани од инвазије која јој је припремљена кроз разне облике субверзије.

А грађани су дужни да знају да учешћем у субверзији којој је циљ спољна доминација над њиховом земљом, односно окупација њихове земље, сносе историјску одговорност за укидање права својој земљи да постоји, али сносе одговорност и за губљење контроле над сопственим животом.

Препуштајући своју земљу другима, туђој вољи, препуштајући исто тако туђој вољи и сопствени живот и живот своје деце. И многе друге људе.

Сматрао сам као своју дужност да упозорим грађане наше земље на последице активности које финансирају и подржавају владе земаља НАТО алијансе. Грађани могу да ми верују и не морају да ми верују. Моја је жеља да се у моја упозорења не увере касно, да се не увере тек онда када буде тешко да се исправе грешке које су грађани у својој наивности, површности или заблуди сами учинили. Па ће се те грешке тешко отклањати, а неке можда неће никада да се отклоне.

Мој мотив да изразим своје мишљење на овај начин није уопште личне природе. Два пута сам биран за председника Србије и једном за председника Југославије. Ваљда би сваком после ових десет година требало да буде јасно да они не нападају Србију због Милошевића, него Милошевића због Србије. Моја савест је у том погледу савршено мирна. Моја савест, међутим, не би била ни најмање мирна ако свом народу не бих, после свих ових година, на његовом челу, рекао шта мислим о његовој судбини ако би му ту судбину наметнуо неко други, макар и тако што би народу објашњавао како је такву судбину изабрао сам.

Та заблуда да бира сам оно што за њега бира неко други најопаснија је заблуда и главни разлог моје одлуке да се јавно обратим грађанима Југославије.

Хвала.

KOMENTARI13 коментара

 1. Munir Coralic says:

  milosevic je bio los vladar, narocito u unutrasnjoj politici. Spoljna mu je bila uglavnom naturena, ali je mogao dosta toga da ije popustao i verovao Zapadu. Tako je Nikola Koljevic vec 95 u knjizi Stvaranje RS predvideo njegov neslavan kraj. Uspeo je da protiv sebe ujedini i pedere i nacionaliste. Malo li je... ********** uostalo, vise o S.M. https://tinyurl.com/q959w8o

 2. Prazna prica says:

  Koliko god zvucao njegov govor istinit sve pada u vodu cinjenicom da je ON licno izdao Srbe iz Krajine, Republike Srpske i sa Kosova i Metohije. On ce za mene uvek biti izdajnik.

 3. miroslav says:

  Bankar je znao sve. Ali njegovi bankari mentori su znali vise.Ko te dovede na vlast taj te i skida.A narod? Briga njih.

 4. Meri says:

  Nije promašio nijednu tačku. Što se tiče izdaje izdali smo i sami kao narod te izgubljene krajeve, ravnodušnošću i nedostatkom svesti da se brani svi krajevi zemlje. Najlakše reći Sloba je kriv za sve.

 5. N. says:

  Nešto su njegovi propusti kao državnika. Nešto su naši kao naroda. Niti je Srbija ikebana da se uredi sa dve ruke, niti smo mi debili da nam neko uređuje svaki segment života jer smo mu za to dali mandat. I sad smo tu gde smo, ne vredi plakati nad prosutim mlekom... Početi od malih stvari. Za početak popraviti nešto u svojoj kući, pa onda pomoći komšiji, rođaku, prijatelju. Zakopati ratne sekire zbog sitne dobiti i velike sujete. Kobno smo zavađeni postali i jedva čekamo da skočimo u neki besmisleni sukob. To je loše. I nismo na dobrom putu, ali bar to uviđamo. Ako ostavimo taj posao deci devedesetih koja o Kosovu govore kao o Čileu ili Kambodži, ne vidim budućnost za Srbiju. A ako je i bude, pokoljenja će nas proklinjati.

 6. Мишко says:

  Све је Слоба био у праву, али све. И сад се дешђава завршница, овај режим је можда мало наиван и поверовао је у ДОСовске петотоктобарске кадрове који воде разне службе, војнне п, полицијске , и разне агенције! И сад играју мешовиту игру, час нападају , час кукају, час подмећу,... а овај режим не схвата суштину опасне игере коју играју против њих. Зато треба реакртивирати све официре и полицијски кадар који је смењен 2000 године, који су насилно пензионисани, који су протерани,... и зато иданас има доста ДОСманлијско жутог кадсра који су врло перфидни. Вратите честите биорце за Отаџбину у службе да се одбранимо од перфидних жутих карттелаша и странаца. Биће касно кад одиграју кључне игре у садејству са странцима,....?

 7. miroslav says:

  Nema u vojci zutih ni plavih.U vojsi nema demokratije.Jesi li nekad cuo da vojnik ravnih tabana ide u vojsku.E od sada moze i oficir da bude.Da li znas Misko da se za dan brigade daje u zakup restoran za svadbe.Vojnik po ugovoru mora da da 2000din.Ako nema izdvoje ga sa strane kao da je gubav.E to mi je prijatelj danas javio,da mu posaljem te jebene pare u Prokuplje da ne bi izgubio posao,a deca gladna!Restoran se zove Olimpik.E to ti je sadasnjost.Manite se proslosti.

 8. Мишко says:

  Милошевић је био у праву и овдашња власт треба да буде обазрива. Ево сад се наједном забринуо Расим Љајић и тражи да се укину управни Окрузи,.... да ли то значи да се отворе врата за некакве једнонационалне заједнице општина или регионе, у појединим рубним деловима државе?

 9. ЗОРАН says:

  Pa doslo mu je ispod ledja u glavu kada je sshvatio da saradnja sa USA nije ono sto je mislio. USA svoje saradnike upotrebljava kao toalet papir, upotrebi i baci. Njegov lament je zakasneo. Trebao j eto pre da uradi kada je imao drugi izbor. SVEROM U BOGA ZA KRALJA I OTADZBINU.

 10. Мишко says:

  Број 5. мафија влада у Црној Гори. Ми смо мало недоследни, па миловци су први признали некавку творевину "шиптарију", и ми са њима довбро. Што еј још горе они имају некав удео у имовини у Београду која је по раздвајању постала власништво република, али су иони задржали некакве инцституције и имовину преко СМАТСА, Синдиката Србије и Ц.Горе, АМСЈ, и другиих битних институција, где имају своје чланове одборас, узимају лову! Раскрстимо већједном са тим јајарима и сецикесама.Ем нам нападају Србе у Црној Гори, ем на забијају нож у леђа , и сад још хоће да и даље музу.

 11. ??? says:

  Sve je jasno, pištaljke i naša saglasnost nas je dovela tu gde smo. Ko je zadovoljan neka mu je sa srećom. Ko upropasti svoju državu šta može da očekuje??? Božju pomoć, svakako NE. Zlodela ne mogu da dovedu do blagostanja, privremeno , DA, ali sve se kažnjava ako nije učinjeno po pravdi.

 12. genocid u jugoslaviji says:

  milosevicu sam si upravlja sa srbiom i jugoslavijom de si ima veliku podrsku od srba i jugoslovena ali si sve dao i potpiso ustesi tudmanu. jugoslaviju i svoje casne oficire izdo si tudmanu da ih love po hrvatskoj i bosni ko lovci zeceve uvo si primirje svojoj vojsci a tudman tuce svom zestinom tvoj oficir ne sme dati naredenje od tebe vojsci da se brani sve znam bijo sam u ratu u jugoslavijiprimijo si plave slemove da ti kontrolise vojsku i zemlju nisi hte da branis svoje jugoslovene skupijo si naj vise na mitingu ljudi u istoriji sveta vise nego tito svi su ginuli za tebe i srbi i jugosloveni sve si izdo za dolare i napravijo haos u srbiji da su isli brat na brata nisi cijo sici sa vlasti nisi ni trazijo saveznika da ti pomogne nisi mrdno iz podzemnog stana nikud sa dedinja da si trazijo od kube pomoc dobijobi da si trazijo od belo rusije dobijo bi i presdsednik belo rusije ti je davo rakete za nepreteljske avijone da ih rusis nisi hteo primiti ... jelcin ti nije dao zato sto je sa klintonom se dogovorijo da ne ulazi u rat sa klintonom ali si imo i kinu grcku nego si sam priznao makedoniju za drzavu i zamerijo se grcima sve si radijo protiv praoslavlja da si spasava srbiju i srbe sad si mogo biti ponosan ko i putin i imati pare i zivot i svoju drzavu izdaja izdaja hfala...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u