После резолуције о Сребреници, почиње геј офанзива на Србију

Posle rezolucije o Srebrenici, počinje gej ofanziva na Srbiju

7 jula 2015

30-de-blasios-pride2.w529.h352.2xSrpskim vlastima najavljeno da će Evropska unija kao uslov daljih integracija od Srbije tražiti da reši problem istopolnih zajednica. Pored prava na nasleđivanje i deobu imovine, EU očekuje da gejevima dozvolimo i usvajanje dece. Traže i da legalizujemo surogat majke i eutanaziju!

Srbija će se već sredinom jula, odmah posle zatvaranja „slučaja Srebrenica“, suočiti s novim velikim problemom nametnutim od strane Evropske unije.

Iz Brisela je, kako saznajemo, vrhu naše vlasti već najavljeno da će EU, kao uslov daljih integracija, od Srbije tražiti da što pre reši problem istopolnih zajednica. Konkretno, vlast u Beogradu biće pod pritiskom da u narednih nekoliko meseci, a najkasnije do kraja ove godine, usvoji set zakona kojima će gej parovima omogućiti da sklapaju brakove, da imaju pravo na nasleđivanje, deobu imovine, ali i usvajanje dece!

Gejevi „legalni“ u 20 država

Istopolne brakove legalizovale su do sada: Holandija, Belgija, Španija, Kanada, Južna Afrika, Norveška, Švedska, Portugal, Island, Argentina, Danska, Francuska, Brazil, Urugvaj, Novi Zeland, Luksemburg, Finska i Irska.

Meksiko izdaje regionalne dozvole za sklapanje takvih brakova, dok su Slovenija, Australija i Kolumbija na putu ka priznanju homoseksualnih zajednica.

Vrhovni sud SAD prošle nedelje je odlučio da se gej brakovi mogu sklapati u svih 50 saveznih država.

Takođe, od Srbije se očekuje i da legalizuje surogat majčinstvo i eutanaziju (medicinsko ubistvo teško obolelog iz milosrđa).

Protiv Ustava

Kako objašnjavaju upućeni, sve ove promene zakona trebalo bi da se izvedu na osnovu prednacrta takozvanog građanskog zakonika, koji je već izazvao velike kontroverze u stručnoj javnosti.

Pošto se Ustavom Republike Srbije brak definiše kao zajednica muškarca i žene, rešenje problema istopolnih zajednica po receptu Brisela značilo bi i obavezu da Srbija promeni Ustav. Upravo to i jeste, tvrde upućeni, razlog što je Evropa požurila da nam nametne ovo pitanje.

– Oni zapravo hoće da nam preko gej brakova, surogat majčinstva i eutanazije nametnu potrebu promene Ustava, a onda bi od nas sigurno tražili i da menjamo odredbe o Kosovu i Metohiji, odnosno da izbrišemo preambulu. Ovo je još jedna prljava igra Evrope prema Srbiji. Moglo bi se reći da je to pravi „pederski udar na Srbiju“ – rekao nam je juče jedan ministar, koji je insistirao na anonimnosti.

Da se sprema nametanje teme gej brakova, eutanazije i surogat majčinstva ukazuje i pisanje dnevnog lista „Blic“, koji je u nemačko-švajcarskom vlasništvu, a ovog vikenda se naglo dosetio da otvori priču o potrebi hitnog rešenja problema gejeva!

Takođe, na ovu temu se, ničim izazvana, oglasila i Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, koja je u intervjuu „Politici“ rekla da Srbija „mora hitno da otvori ozbiljan dijalog“:

– Moramo hitno da ozbiljno razgovaramo o tome koji bi zakonski model istopolnih parova bio adekvatan. O tome sam razgovarala sa šefom delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom, koji je pozdravio ovu inicijativu – rekla je Jankovićeva.

I pored svega, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Zoran Babić kaže da je još rano govoriti o ovim temama.

– Mišljenja sam da može da se pojavi otpor u javnosti prilikom usvajanje ovakvih zakonskih rešenja. Moramo još dosta da radimo na poštovanju ljudskih prava i različitosti bez obzira na to da li je u pitanju vera, nacija ili pol – „objasnio“ je Babić.

Nema prepreke usvajanju dece

Slobodan Petrović, predsednik radne grupe za izradu zakona, još je ranije kazao da svako ko ispunjava zakonske uslove da bude usvojilac može i da usvoji dete.

To bi značilo da ukoliko se usvoji zakon koji reguliše odnose u okviru istopolne zajednice, život u njoj ne bi bio prepreka za usvajanje dece.

Na drugoj strani, Vladan Glišić iz pokreta „Dveri“ se pak oštro protivi toj inicijativi i tvrdi da je priča o istopolnim brakovima potpuni apsurd.

– Smešno je da je pored svih ekonomskih i socijalnih problema koje imamo Zapad izabrao da nas uslovljava homoseksualcima. Tim zakonima o kojima se sad priča nećemo dobiti ništa! Pritom svi zaboravljaju da je natalitet u Srbiji u stalnom opadanju – upozorava Glišić.

Milićević: Zakon nam je potreban

Aktivista „Gej strejt alijanse“ Boris Milićević objašnjava da su novi zakoni neophodni, ali da se niko ozbiljno ne bavi pisanjem predloga zakonskog rešenja.

– Sve to o istopolnim zajednicama i braku još uvek je samo na nivou priče. Zakon nam je potreban jer bi uredio pravo nasleđivanja imovine, zdravstvenog osiguranja i penzije. Stotine hiljada ljudi u našoj državi ne mogu da urede svoje partnerske odnose i to je neodrživo stanje – kaže on.

(Informer)

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. PERO says:

    sve radi zapad da sto vise srbiju sjebe a ne radi da taj narod i bolje zivi a sve neke standarde uvode po sistemu demoskog zapada a narod sto nema posla nema hleba sto siromasto uzelo maha to zapad ne itresuje ,,,da bi do svega toga i doslo treba da se ima i standard zapada pa tek onda da se prica o svim tim legalitetima mracnih sila ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *