78 ДАНА СТРАХА И СМРТИ, 10.000 ТОНА УРАНИЈУМСКИХ БОМБИ, 88 убијене деце… ТО СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА!

78 ДАНА СТРАХА И СМРТИ, 10.000 ТОНА УРАНИЈУМСКИХ БОМБИ, 88 убијене деце… ТО СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА!

16 фебруара 2016

nato-bombardovanje1

Пише: Милош Кордић

Таман кад сам мислио да је Народна скупштина Републике Србије уходала и учврстила демократију у својим клупама, а оно: мало сутра! Или, што би рекли нашег премијера мили пријатељи Немци: Мало морген!

После потписивања Бриселског споразума, после чега је готово незаустављиво почео наш  пут ка Европској унији, консензус наших народних посланика, односно коалиције на власти и опозиције, умало није био потпун. Само се поједини, ту и тамо, нису саглашавали са осталима. Али њихов број беше, а и данас је, сасвим занемарив. Успешност преговора Београда и Приштине и њих све брже и све снажније демантује. Јер и српски ће народ на Косову и Метохији имати државу Косово и, по свему судећи, и свог кандидата за њеног председника. И напокон ће као народ у својој држави Србији, а у својој јужној покрајини постати, ни крив ни дужан, национална мањина.

Него, кад је потписан тај, Бриселски…, а то сам хтео да кажем, у нашој Народној скупштини скоро да је нестало демократије. Све ми је то личило, а као пензионер прилично редовно пратим заседања, на једноумље. На онај једнопартијски систем, односно режим, који смо пре нешто више од 25 година бацили на ђубриште историје.

Али су се онда једнумљанске страсти и љубавни загрљаји и хвалоспеви почели постепено да гасе, а разбуктавала се демократија, односно демократска ватрица потпаљивана увредама, оспоравањима, прозивањима због школских и стручних спрема и способности, небројеним неразумљивим и народу неразумним законима и амандманима… И тако даље.

Е, то је демократија! узвикнуо сам сам себи у свом станчићу. И још сам се драо: Браво Павићевићу! Браво Ристичевићу! Браво Живковићу! Браво Вучковићева! Браво Стефановићу! Браво Бабићу! Браво председавајући, потпредседниче Бечићу… Пресвиснуо бих од туге и беса да ми нисте вратили веру у ту и такву демократију. И још сам додао: Напред професори! Напред пољопривредници! Напред доктори наука! Напред адвокати! Напред славни и непоколебљиви наши народни посланици, изабрани у ствари у наше име од својих светих страначких отаца…

И све је тако лепо, напето, стручно, научно, вински, подрумски и фармерски текло, препуно демократског надметања и натпевавања око свега и свачега што Брисел тражи, што траже поглавља која ће нам се ускоро отварати. И све је тако лепо и одговорно текло око Београда на води, око ораница продатих (?) Арапима у Војводини, око хеликоптера и жртава приликом његовг пада, око смене министра Гашића…

Баш су се били лепо и у складу с достигнутим вредностима демократије у нашој земљи Србији препуцавали и вређали из скупштинских клупа, све једни другима: Режим овај, режим онај! кад се одједном као С неба те у ребра, што казао наш народ а записао Вук, поново појави НАТО!

Откуд НАТО, јеботе… што казао академик Бећковић. Али не поводом НАТО-а већ поводом уништавања српског језика којекаквим простим и туђим речима.

И у петак, 12. фебруара, неста поново у нашој Народној скупштини демократије. Истом оном брзином којом нам се појавио не војни министар, јер војног су пре тога, за сваки случај, сменили, уз небројене похавле за његов самопрегоран рад, већ један други који, као правник, објашњава законе чија ми објашњења уопште нису разумљива. Али, добро што мени… него и мом пријатељу, старом адвокату…

Јер, ето, ми само проводимо у дело оно што је режим пре нас потписао, уговорио, односно тај ИПАП (ко не зна шта је ИПАП нека погледа на Интернету!)… итд.

И шта се догоди: консензус! У ствари – готово консензус. Осим једног јединог гласа. И то посланика из Српске народне партије.

Дакле, јединствено, једноумно, непоколбељиво!

Друге је НАТО позивао, припремао, проверавао, снабдевао их оружјем, ракетама, лансирним рампама, полигонима и другим којекаквим чудима о којима не знам баш много. Други су морали да свладају многе препреке како би ушли у НАТО. Ево вам пример – Црногорци! А ми смо својим заслугама стекли признање у том западном свету да су евроатлантске интеграције и, вероватно, Вук Драшковић, Јелена Милић, а и због силних похвала премијеру за реформе, одлучиле да НАТО уђе, дође у ствари, код нас. Јер нисмо ми генералног секретара НАТО-а без везе дочекали хлебом и сољу! За све, ваљда, што је та милитаристичка и зликовачка (78 дана засипања уранијумским и другим бомбама, 88 убијене деце млађе од 14 година… то се не заборавља!) алијанса урадила код нас, а они кажу: За нас! За наше добро!

Па још кад ми од Руса добијемо или купимо, свеједно шта, оне С-300, па С-400… где ће нам бити крај! Имамо НАТО и његове ракете, имамо руске ракете али без Руса… А можда ћемо имати и Русе… Ко би га знао шта се иза брда ваља.

И још ово: ако су Американци могли да наплате сваку бомбу бачену 1943. и 1944. године по градовима Србије и Црне Горе како би отерали Немце, које су ипак морали да терају и отерају Руси и Срби, што НАТО не би наплатио…

Не смем ни да помислим.

Јер, благо си га народу с таквом демократијом!

(Интермагазин)

KOMENTARI13 коментара

 1. Jadna je Majka Srbija says:

  Jadna je nasa Majka Srbija kada u njoj vise nema junaka, oficira i zandarma, koji bi se zrtvovali za odbranu njene casne proslosti i slavu svih nasih mucenika koji su do sada dali svoje zivote za nju. Majko Srbijo oprosti!

 2. kosovac says:

  bb, После овог што си написао о 78 дана пакла, преостаје само да сажаљевам твоје родитеље којима Милошевић није дозволио да им Американци дају нешто већу пензију.

 3. Zapadnjak says:

  @kosovac,šta,tvojima je Tadić po dozvoli amerikanaca dao veću penziju,kad si tako zadovoljan!

 4. kosovac says:

  Милош Кордић, Ево где си погрешио: Није пре 25 година онај Партијски систем бачен на Ђубриште, он је пуштен низ реку Понорницу, па је 5. октобра 2000. године понорница избила на површину.

 5. kosovac says:

  Zapadnjak, Мени је пензију дао ПИО, ваљда су мислили на неки закон, онда је ту дошао ММФ који је мени пензију скратио за 16%, то је око 12.000 динара месечно, 1.200 евра годишње. ММФ није разбојник, он има канцеларије, плус било би дегутантно да Западњака назовеш разбојником. Зашто би Западњак био разбојник, када може да унајми Александра Вучића који све то уме. Уме чак и да постигне да пензионери буду срећни када им се узима, а љути ако им не дозволе да дају паре и учествују у обнови Јутутуније.

 6. in says:

  Pre nego ga'zokružite'ili njgove,setite se ko je bio mladi junoša,ima li vera u ne verniku.

 7. Aloysius Saint says:

  Nije problem da se zaboravi tragedija, već je problem što se zaboravlja zašto je moralo doći do takve tragedije i tko je kriv za nju? To se stalno i uporno zaboravlja.

 8. VUK says:

  nisko mi krivi sto nam je premijer izrasto al nedorasto sram te bilo premijeru stidece te se pokolenja vucica ako se vec ne stide

  • Dimnjacar says:

   Dobro Vuce, otkud onda 50% glasova za Vucica. Pa i ovih ostalih. Od svih onih koji su izasli na izbore, priznajem samo SRS kao patriote, za Rusiju i protiv NATO. Svi oni koji nisu izasli su neutralni i svejedno im je... a ostali su za NATO samim tim sto su glasali za SNS znajuci da je Vucic orijentisan ka NATO i zapadu. Sto znaci da Srbija ima 8% pravih Srba i patriota. Jednostavno pukla nacija i drzava. Sreca pa je patriotizam u RS na mnogo vecem nivou...odkale saljem pozdrav.

 9. VUK says:

  78 DANA STRAHA I SMRTI, 10.000 TONA URANIJUMSKIH BOMBI, 88 ubijene dece… TO SE NE ZABORAVLJA! citaj ovo nedorasli premijeru i stidi se

 10. bb says:

  G.Kordicu gde ste ziveli od 1991-1999.g.Na drugoj planeti?9 godina ratova,sankcija,redova za hleb,mrtvi,ranjeni,izbegli,ubistva po ulicama bandi...itd.PISITE ISTINU MA KAKVA BILA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u