А ОД ВУЧИЋА НАЈВЕЋА ПЕСНИЦА У ХРВАТСКУ ГЛАВУ ИКАДА: „Њихов крст ће увек бити такав искривљен и кукаст, наш никада“

А ОД ВУЧИЋА НАЈВЕЋА ПЕСНИЦА У ХРВАТСКУ ГЛАВУ ИКАДА: „Њихов крст ће увек бити такав искривљен и кукаст, наш никада“

6 августа 2016

vucic 4657Олуја више неће бити, Србија никоме неће дозволити такав погром

Премијер Србије Александар Вучић је у оквиру централне државне манифестације обележавања 21. годишњице акције “Олуја” у Бусијама рекао да не зна колико је људи вечерас тамо присутно, али никада није говорио пред већим бројем људи.

– Крајишници желим да вам кажем једно велико извините што су постојали они у Србији који су у тренутку Олује окретали главу од вас – рекао је Вучић.

Он је поручио да Олуја више неће бити.

– Србија се не хвали својом снагом, али је довољно јака да брине о свом народу и никоме неће дозволити такав погром – истакао је премијер.

Он је додао да кривица никако не припада Крајишницима, већ разним политикама, погрешним и лошим, које су дозволиле нешто што се у вашем случају мозе назвати злочиначким коначним решењем.

Истакавши да стид због “Олује” не припада прогнаном српском становништву, он је поручио: “Нисте нигде погрешили, ви сте обични људи који су обично и добро живели на својој жемљи. Ничим нисте заслужили погром, бежање на тракторским приколицама, и немате шта да се стидите тога што они не умеју да се стиде ни тога што срећу покушавају да изграде на туђој несрећи”.

Вучић је рекао жртвама да немају чега се стиде, ни тога што се они не стиде злочина, ни споменика злочинцима, ни кукастих крстова.

-Њихов крст ће увек бити такав искривкљен и кукаст. Наш никада – рекао је Вучић и додао да он никада неће дозволити да неко каже да су криви сви Хрвати.

Криви су људи који су стрељали старце и децу, бацали бомбе на тракторе да би Хрватска била већа, истакао је Вучић и додао да није наше да бројимо колико је таквих, већ да то треба да обаве Хрвати.

– Ми бројимо људе који су тобож у име Србије чинили злочине, стидимо се крви коју су пролили- навео је премијер Србије. Одговори хрватским званичницима, слање протестних нота служе управо да би се неко у Хрватској коначно постидео због српске крив на рукама и етничког чишћења 1995, највећег после Другог светског рата у Европи, истакао је Вучић. Подсетивши на речи Хане Арент после суђења нацистичком официру Адолфу Ајхману када је упитала да ли би неко од нациста имао грижу савести да су којим случајем победили у рату, он је навео: “Не би и нема је свако ко негира погром и етничко чишћење”.

– После 4. августа 1995. године, када је изгледало да је крај устали смо као народ и у стању смо да стојимо, да се крећемо, да радимо, али да се сећамо. Јачи смо и снажнији, постојимо, упркос томе што су неки желели да нас нема– рекао је Вучић. Он је истакао да Србији не треба територијално већа земља, већ економски јача.

-Овде у Бусијама се види колико су они изгубили вашим доласком овде – рекао је председник Владе Србије и поручио Крајишницима да зна колико им је тешко и какву су голготу прошли, те да је Србија њихова кућа.

-Поново сте код своје куће и имате чиме да се поносите, ваша кућа је саздана на вашој жртви и то сећање ће трајати вечно, подсећаћемо се сваког 4. августа и Србија и Република Српска – поручио је премијер.

Како је истакао, Србија ће дати све од себе да помогне Србима који су остали у Хравсткој.

Централној државној манифестацији присуствују представници владе Србије и Републике Српске, чланови Народне скупштине Србије, Народне скупштине Републике Српске и других државних органа Србије и Републике Српске, представници Војске Србије, Српске православне цркве, дипломатског кора и бројни грађани.

Манифестацији присуствује хиљаде људи, а грађани су пристигли из свих делова Србије.

Председник Републике Српске Милорад Додик је рекао да Срби, ма где живели, морају да знају да је српски народ данас обједињен више него икад.

-Срби су увек делили, несебично дали слободу и Хрватима, Словенцима, Албанцима… То је била наша заблуда, желели су Југославију у којој ће бити добро. Југославија је пропала јер су је само Срби подржавали– рекао је Додик.

Како је додао, морамо да ојачамо наш народ и да ојачамо наше две државе и да кажемо да нас нису отерали и да смо своји на своме, пркосећи онима који су направили Јасеновац, Пребилово…

-Тражимо да нам се врате наше њиве и куће. Овај народ верује да је све отето проклето. Зашто Хрватска није вратила имовину Србима?– рекао је Додик и додао да је 250.000 протераних у акцији Олуја доселили у Србију и РС.

У РС је 50.000 тих људи, они су интегрисани и РС је једнако њихова домовина, као и оних који су тамо рођени, додао је Додик.

-Обједињени смо у овој свечаности да покажемо да смо један народ и једна патња. Народ за који су неки мислил да треба да нестане. Наша победа је живот и наша освета је живот. Наша жеља је да живимо у миру– рекао је Додик.

Он је поздравио иницијативу премијера Србије Александра Вучића да се обележе прогони Срба, не само из Хрватске него и из Словеније, Босне и Херцеговине, да се окупимо и кажемо да смо победили.

Нећемо величати ваше злочинце, од Степинца не можете направити позитивну личност, истакао је председник РС.

Парастос за страдале Србе на дан погрома, 4. августа, служи патријарх српски Иринеј.

-Молитвеним чином изражава се тужно сећање оних који су настрадали бежећи од онога што их је чекало на огњиштима, које су морали да напиусте и потраже друго место живљења – рекао је патријарх Иринеј.

Како је додао, сећамо се и свих из српског народа који су пострадали од руку злочиначких за време Другог светског рата, усташке владавине у Хрватској.

Говорећи о акцији Олуја, Иринеј је рекао да су такву голготу у историји доживели само Јермени, Јевреји и ми Срби од Усташа.

То како је додао, потврђује и формирање злогласног дечијег логора, кроз који је прошло више од 120.000 српске деце, а најевћи број је завршио уморен глађу и жеђу.

-Акција Олуја имала је за циљ да протера Србе из Хрватске и ту земљу ослободи од присуства православних Срба. Величање познатих злочинаца, оживљавње осуђење идеологије усташке уноси несигурност и страх код Срба, а ћтање Европске уније на те појаве нас ставља пред озбиљно питање да ли је оправдана наша жеља и напор да постанемо њен члан– рекао је Иринеј.

Њега лично, као и Српску православну цркву, озбиљно забрињава мук и ћутање Римокатоличке цркве и њених предстваника.

У оквиру манифестације одржава се и уметнички програмом под називом “Наша је туга…велика”.

Поред премијера Србије, присутнима се обраћа председник Републике Српске Милорад Додик.

Бусије су део Београда насељен већином прогнаницима из Книнске Крајине, пристиглих после акције “Олуја”.

Своје сећање на ову драму са присутнима поделила је Јелена Шарић, која је у лето 1995. године у избегличкој колони стигла у Србију.

Данас се навршава више од две деценије од највећег етничког чишћења на просторима бивше СФРЈ – војне акције “Олуја”.

(Тањуг)

KOMENTARI38 коментара

  • oko says:

   volim srbiju ali ne volim vladu srbije i komunjre u srbiji nikad sa njima...

 1. sinisa says:

  I trerba da vas Vucko prca, kad padate na ovakve fraze. Steta sto ne idu izbori da dobije 100%. Strpljenja molim, pa mu se oduzite prvom prilikom.

  • SEKA says:

   VUCIC JE SRBIN NEKA NAS PRCA LI NAS NEPRCA AMERICKA PICKA KIRAROVKA ONA VAS PRCA U MOZAK PO AMERICKOM SISTEMU...

 2. opet ja says:

  A gde bi se to odigrala nova Oluja kada su sve pustili Hrvatima i Šiptarima??!! Što li Intermagazin objavljuje ovakve budalaštine??

 3. DFVT says:

  Iskomercijalizovao je i progon i ubistva Srba da bi se nakitio vrlinom. Kakvi su bolesnici i on i dacic.

 4. sinisa says:

  Putin i Ameri u dogovoru prave rat na Balkanu, a vi zveckajte oruzjem, veoma ste hrabri. Rakete stizu u Srbiju, ali i u Hrvatsku, pa se medjusobno jebite u dupe dok vojna industrija i bankari prave profit nad malim i, ne zamerite, glupim narodima.

 5. dejan says:

  OPET JA SAYS NOVA OLUJA ODIGRALA BIH SE U VOJVODINI DODUSE MANJA KAD HRVATI PREKO HAGA DOBIJ U 10 000 HEKTARA ZEMLJE

 6. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Samo floskule o "ekonomski jacoj Srbiji", loz ulje za narod... SVE ZNAMO, SVE SMO VIDJALI GODINAMA! Ako je Srbija zbilja kuca svih Srba, zasto pustu Sumadiju ne naseliste Krajisnicima i jadnim Srbima iz Bosne? Danas ta zemlja ne bi opustela. Sve dok se belosvetske bitange i "savetnici" koji sluze u svrsi sistematskog ubijanja ove jadne zemlje u pojam ne isteraju napolje, ne verujem rec jednu o boljitku! Mondijalisticke bitange, NAPOLJE IZ SRBIJE!

 7. Batina says:

  Jes ovaj budala, on ne zna da je taj kukasti krst iskonski sbski znak (svastika), star hiljadama godina.

 8. Ajduk S says:

  Trokira, sad će gazde da promene akumulator, pa će da peva Lili Marlen kako treba! Gmizavac!

 9. Robert Wronsky says:

  Opet huska narod kao i 94.dok je bio Seseljov potrcko. Da su Hrvati poput Srba, poslije Oluje bi odvojili žene i djecu a muskarce smjestili u logore poput Stajiceva, Mitrovice ili ih jednostavno pobili kao u Srebrenici. Civilizirana i mocna hrvatska vojska je dopustila poraženih srpskoj vojsci da mirno ode u Srbiju koju nisu uspjeli prosiriti na dio Hrvatske koju su držali okupiranom nekoliko godina. Pravo svake zemlje da brani svoj teritorij, porazeni koji su zasluzili kaznene progone, sada nazivaju etničkim ciscenjem i zlocinom. Srbi trebaju shvatiti da je to bio još jedan poraz u njihovoj expanzionistickoj i osvajackoj politici kojoj ocito nisu dorasli. Do kada će srpski narod vjerovati u nebuloze koje im serviraju politicari koji ih neprestalno vode u poraze?

  • Za Srbiju says:

   Ви сте морално и ментално одлепили. Не разликујете добро и зло, као ни истину од лажи. Тако је то, када се клања Луциферу. Осећа се ваш смрад далеко.

   • Robert Wronsky says:

    Ako je netko 'moralno odlepeo', onda ste to vi koji želite i podrzavate veliku Srbiju, vaša vjekovna teznja da otmete tudje, vi koji skrivate svoje zlocine a napuhujete i izmisljate tudje. O vasem mentalnom zdravlju ne bih, ocito je da vam niti strucnjaci ne mogu pomoći.

    • srbendara neka says:

     Porzena srpska vojska!? Vidim usli ste u Beograd i Vojvodinu, na Kosovo i u CG? Vidim osvoji celu Republiku Srpsku!? Alo ujakni ispranog mozga pobedili ste ostavljene i izadane Krajisnike kojih je bilo 5 puta manje i to bez oruzija i granata a vi bili u naletu. Oterali Srbe iz dela zemlje i sad ste porazili celu srpsku vojku? Niste ni petinu.

 10. Kulak says:

  thompson odbio potpisati prekršajnu prijavu

 11. longin says:

  Слажем се у свему што је написано изузев: -Патријар Иринеј је једном приликом дао у интервју у Хрватској, цитирам: "да ли су Срби протјерани из Хрватске или су сами напустили Хрватску, ја не знам" -То није книнска крајина, јебао вас Книн, већ Република Српска Крајина-истина, непризната у УН. Колико сте озбиљни и паметни, тако смо и прошли!

 12. Robert Wronsky says:

  Ha,ha, jadni ste bas. Sebe opisujete?

  • longin says:

   Једеш говна под прво, друго, отукд знаш читати ћирилично писмо? Да можда и ти не припадаш поријеклом или си као ови што их назва да су јадни. "Јадан" је бити немоћан, а помоћи ни од куда, док друга страна сматра себе моћном, али не са својом снагом интелекта и физичком моћи већ ва снагом туће сукње. Увијек су тако постајали хероји "под сукњом моћних и туђинаца"

  • vlada says:

   Kroasanima nema pomoci,dobro,brigada psihijatara da pokusa ali,ne verujem !

  • Zoran says:

   Mars sa srpskog sajta bolesnik.Idi se levi na vasim sajtovima za maloumnike.Zakrzljala raso.

 13. longin says:

  Катедрала у Магдебургу пред чијим је улазом до другог светског рата (тада је катедрала тешко била настрадала и касније су је реновирали) било уклесано „Gott, behutte uns von Pesten, Krieger und Kroaten!“ што у преводу значи „Боже сачувај нас од куге, рата и Хрвата“. Само у тој катедрали су Хрвати порезали главе од преко 50 жена и деце. Нису гледали да ли је младо или старо. Проболи су дете које је сисало на мајчиним грудима. У Магдебургу је преко 25000 људи поклано на најсвирепији начин и то само за три дана. Жене редом силоване. Људи тотално искасапљени. Иста зверста, која су се поновила у Јасеновцу и широм НДХ. http://srbin.info/2014/01/29/sacuvaj-nas-boze-kuge-gladi-i-hrvata/

 14. Pero Joksimovic says:

  Вучић разбија српску главу маљем а у руци му кукасти крст као и код његове крвне браће Хрвата.

 15. Batina says:

  Hrvati su izmet ljudskoga roda - Hitler.

  • Bajurina says:

   Al je lipo bit Hrvat u Hrvatskom Kninu!!!

   • Zoran says:

    Majmune neko ti opasno drma kavez..Uzimaj terapiju redovnije.Mars odavde smradino..A spremni ste kako vidim za srpski k......I za dom zdravlja.Ovo ti pise hrvat beogradjanin koji najbolje zna ko ste i sta ste.Bagro.

   • milojko says:

    Lipo,lipo u našem Kninu!Kada sam prolazio kroz Đeverske i Kistanje, sve krčme peku janjetinu, sve je bilo puno ljudi.Po svemu sudeći vlasnici ugostiteljskih objekata su lokalni srbi, ali svejedno njima ne smeta OLUJA, u objektima je bilo slavljenićko raspoloženje.

 16. Kulak says:

  marko perković ima RODIJAKA u policiji

 17. Kokali says:

  A vasa je zabluda sto mislite da imate jaku vojsku. Za etnicki cistu drzavu zahvalite Milosevicu koji samo da je hteo umesto politike kreni pa stani uradio bi sta je pozeleti mogao. Sad bi se vi iz Italije javljali. E to je istina.

  • milojko says:

   Nije to zabluda, to su činjenice, naša vojska je najspremija na prostoru od Alpa do Crnog mora."Domovinski rat je temelj naše države, a Oluja kruna naše povijesne borbe za slobodu"!

 18. Agresor says:

  A de mi molim te reci, ko sada živi i radi na "vasoj" teritoriji sa koje ste protjerali Srbe?.....nema nikoga sve je pusto,samo pravoslavni manastiri iz 14 vijeka podsjecaju još na to čija je to zaparavo zemlja....a o tvojoj teoriji velike Srbije,nikada nisam ni od koga čuo, djeda,oca,strica.....prijatelja da je ikada iko pomenuo da želi veliku Srbiju ili slično,uvijek smo zeljeli samo da živimo u miru na svojim ognjištima

  • milojko says:

   I bolje da tamo nema nikoga!Ti krajevi su bogom dani za lov, tako da često idemo u te krajeve u lov na svinje i jelene.Biti će to da ti je čaćina zemlja, a tamo su do 14 vijeka sigurno živjeli smerdi?To je naša sveta Hrvatska zemlja, bila i ostat će naša.A sada je ta zemlja poligon za isprobavanje najnovijih modela; BLASERA,MAUZERA,BROWNINGA, razno raznih moćnih pušaka.Kad niste htjeli veliku srbiju, zašto ste stavljali barikade po cestama, zašto ste pucali na policijske patrole, zašto ste mitingovali i nosili četničko znakovlje?Sada ste vi Vlasi iz Hrvatske, potrošena roba u srbiji, za koju Srbijanci neće ni da čuju.

 19. Zoran says:

  hrvati i sloboda..Ha ha..Otkud vi roblje i bagra izmecarska znate sta je to sloboda..Vi koji ste vecno virili iz dupeta svakom ko vas je robio..Nistarije i decoubice..I nemci vas se gade.

  • Milan+ says:

   Citali u istoriji Srba, na srpskom jeziku-naravno..jer svog nemaju! :))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u