Академици нису прихватили оставку Владимира Костића

Akademici nisu prihvatili ostavku Vladimira Kostića

16 novembra 2018

Tokom izjašnjavanja po odeljenjima o ponuđenoj ostavci predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimira S. Kostića velika većina članova SANU nije prihvatila tu ponudu i zahtevala je da on nastavi sa radom na funkciji predsednika.

Uz punu podršku Izvršnog odbora, predsednik SANU se, uvažavajući mišljenje svojih kolega, povinovao njihovom stavu i nastaviće svoj rad, uz nadu da je tako velika većina koja je iza ovog stava stala, delom i znak podrške dosadašnjem radu, navedeno je u saopštenju Izvršnog odbora SANU.

Kostić je 9. novembra ponudio ostavku na mestu predsednika SANU odeljenjima te institucije, što je bio epilog Izborne skupštine, održane prethodnog dana, na kojoj je izabrano 14 novih dopisnih članova.

KOMENTARI5 komentara

 1. deda mraz says:

  Tipicna komunisticka ujdurma i sada ovaj moze da radi sta hoce a ovo je samo radio i pravio cirkus ko fol da hoce da da ostavku da bi zastitio svoju guzicu u prodaji Kosova i Metohije jer boze moj i ostatak ti kvazi akademika misle isto kao i on.U prevodu komunisticki sljam radi sta hoce i nastavlja sa unistenjem Srba.

 2. rajko says:

  Hahahaha. Kakav igrokaz! On kao ponudio ostavku, oni je neće, pa sad po sistemu "ponudjen ko počašćen, meni će ostati više" i Kostić sit i akademici na broju. A Srbiju i Srbe ko šiša! Oni i treba da pocrkaju. "Serbien muss sterbien!" ("Srbija mora da umrja!"), kako to i danas umeju da kažu u Austriji i Nemačkoj. Waltere, pametnije ti je bilo da odeš u penziju. Pročitan si i ništa dobro te ne čeka ako stršiš na tako istaknutom mestu.

  • Velika Metla says:

   Rajko,svaki iole pošten čovek bi u njegovoj situaciji,kad misli da nije dobro radio,DAO ostavku,a ne PONUDIO! O ostalom komunjarskom iizmetu u toj "lakrdemiji" neću da tupim zube!

 3. Branicevac says:

  Vecina akadamika su ljudi koji podrzavaju ovaj uzas od globalizma!malo je patriota,vecina su placenici.

 4. Deda Micko says:

  Clanove SANU-a treba pohapsiti, a zgradu pretvoriti u obdaniste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *