АЛАРМАНТНО – НЕМАЧКА ПОСТАЈЕ ИСЛАМСКА ЗЕМЉА: Немачка дозволила шеријатско право и присиљавање девојчица на брак са одраслим мушкарацима!

АЛАРМАНТНО – НЕМАЧКА ПОСТАЈЕ ИСЛАМСКА ЗЕМЉА: Немачка дозволила шеријатско право и присиљавање девојчица на брак са одраслим мушкарацима!

10 августа 2016

199389865_8Међу избеглицама у Немачкој постоји и велики број девојчица које су из својих земаља дошле удате – по традиционалном исламском праву.

Суд у Бамбергу је одлучио да се не меша у постојање овог дела „шеријатског права“ у Немачкој што је изазвало огорчење јавности, преносе немачки медији.

У Немачкој су почеле жестоке расправе око избегличких брачних парова у којима је супруга – малолетна, преноси Дојче Веле.

Организације за дечија права попут Уницефа или „СОС – дечје село“ годинама критикују такве бракове који се склапају у муслиманским државама.

Према наводима „СОС – дечјег села“, годишње 15 милиона девојчица бива присиљено да ступи у брак, махом удајом за много старије мушкарце, који их присиљавају на сексуалне односе, што доводи до траума, компликованих трудноћа и порођаја.

Према немачком Грађанском закону, у брак смеју да ступе само пунолетне особе, а у изузетним случајевима власти допуштају и венчања особа које су навршиле 16. годину.

Према исламском праву, девојчице су стасале за удају по навршеној деветој години, а дечаци – када напуне 12 година.

Расправа се распламсала након што је Виши суд у Бамбергу признао брак 14-годишње Сиријке удате за 21-годишњег мушкарца који је уз то и њен рођак.

Канцеларија за младе није признала тај брак и раздвојила је супружнике, преузевши старатељство над девојчицом.

Брачни пар се због тога жалио Суду за породична питања, а тај суд је оценио да „девојчица није у стању да сагледа сву комплексност и последице брака“.

Случај је стигао до вишег суда који је овај брак прогласио правно важећим позивајући се на парагаф 1633 Грађанског законика, који каже да „удата малолетница сама сме да одређује где се задржава и са ким ће контактирати“.

Девојчица и њен супруг су у тренутку склапања брака сиријски држављани који су се венчали у Сирији, тако да је суд у овом случају заправо пресудио у складу са сиријским правом.

Као закључак овог случаја, медији су пренели дефиницију да суд може да спречи склапања таквог брака, али да се не меша у већ склопљене бракове те врсте у њиховим домовинама, преносе немачки медији.

Многи стручњаци и велики део немачке јавности нису задовољним тим објашњењем.

У неким медијима, а посебно на друштвеним мрежама, појавили су се наслови: „Дечји бракови дозвољени у Немачкој“, „У Немачкој важи шеријатско право“ и слично, наводи Дојче веле.

„Бракови у којима старији мушкарци искоришћавају беду појединих породица и жене се девојчицама, представљају кршење фундаменталних права жена и деце“, рекао је министар правде Северне Рајне-Вестфалије Томас Кушати и додао да „због тога морамо да озбиљно размотримо могућност да се у будућности признају само бракови у којима су оба партнера пунолетна“.

Није познато колико се малолетних женских избеглица које су у браку тачно налази у Немачкој.

У Баварској је до краја априла ове године евидентиран 161 случај удатих избеглица млађих од 16 година, у Баден-Виртембергу – 117, а у Северној Рајни-Вестфалији – 188 случајева.

KOMENTARI3 коментара

  1. Hrvacko Svinjarevo says:

    zato i jesu svi degenerici

  2. branko says:

    to treba zabranui oma to je silovanje dece mi svi i svet se borimo protiv nasilja

  3. Да ли тата све зна says:

    Па нема одговора на питање да ли је боље тако или бити западњачки педофил и педер који по немачким законима има права да усвоји децу. Дакле, да се педофилише до миле воље. Али то нема везе са исламом. Има везе то што им исламци уваљују своја правила живљења на велика врата. Више се не расправља о добродошлици, него су исламци већ ушли дубоко у промену и немачких и британских закона. Ето, то се сада догађа. Значи, азиланти су ушли. Сада следи обрада Немаца. И које успаљене Немице. И биће тако све до једне ноћи. Мада су све мање наде да се таква ноћ понови у Немачкој, ипак могућност није искључена, јер нема још увек критичне масе муслимана. Зато се исламци и боре да свакодневно улазе у њине државе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u