АЛАРМАНТНО: Податак који „ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА“

ALARMANTNO: Podatak koji „LEDI KRV U ŽILAMA“

14 juna 2019

Od 4.700 naselja u Srbiji nestaje njih 1.200, dok u 1.000 sela ima manje od po 100 stanovnika, a u više od 200 sela nema osobe mlađe od 20 godina.

To je rekao glumac Nenad Jezdić, na konstitutivnoj sednici povodom formiranja Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.U selima danas ima 260.000 momaka između 40-50 godina i oko 100.000 devojaka iste dobi, koji nisu zasnovali svoje porodice.

Jezdić, koji se bavi poljoprivredom, ukazao je na značaj oporavka srpskog sela, i naveo da su „iza nas“ brojni pokušaji vekovnih osvajača da unište srpski narod i tragove njegovog postojanja na ovim prostorima, ali iako je to sada iza nas, nešto drugo preti sadašnjosti i budućnosti srpskog i svih naroda koji odvajkada žive zajedno na ovim prostorima – bela kuga.

– Smrtonosna epidemija puste zemlje širi se rubnim prodručjima i zlokobno preti da zatre srpsko selo, koje je održalo Srbiju, nahranilo nas i othranilo. Sa nestajanjem sela, nestala bi i Srbija – rekao je Jezdić i dodao:

„Probudimo se, stavimo prst na čelo, svi koji želimo dobro Srbiji. Upotrebimo sva znanja i mogućnosti da spasimo srpsko selo“.

Strateški cilj formiranja Nacionalnog tima je smanjenje regionalne neravnomernosti, stvaranje sistemskih preduslova za ekonomsku održivost porodičnih gazdinstava, kreiranje zdravog tržišnog ambijenta, poboljšanje i modernizacija infrastrukture i stvaranje svih socio-kulturnih preduslova za demografsko oživljavanje sela u Srbiji.

KOMENTARI20 komentara

 1. Zoran says:

  Sve dok vam u BG za istio posao covek ima vecu platu nego u Surdulici, bice tako. Recimo ovd eu Americi uvek, ali UVEK, veca plata je po mestima kao Surdulica, a manja u mestima kao BG, za ISTI POSAO. Vi imate NAOPAKE zivotne vrednosti. Standardni odgovor na ovu moju primedbu je da je BG skuplji. To je ponovo naopak rezon. Vama je komunizam upropastio smisao za NORMALNO.

  • persida says:

   Svaka ti cast, tacno 100%.

  • Dejan says:

   Mojne da dolaziš i dolazite u BG daćemo vam duple plate. Ostajte u vašim zavičajima i uživajte na čistom vazduhu.

   • Teks says:

    A tebi je Beograd kao predodređen? Tvoja ćaćevina? A od kuda je tvoj deda? Ćuti i pokrij se.

  • Djoka says:

   Ti nemas pravo da lupetas o Srbima. Ti si amerikanac, zakleo si se tim fasistima, cionistima, zombijima i tom zutom govedu !

 2. Cetnik says:

  Iz sela mladi zbrisase u Beograd, a iz Beograda mladi pobegose preko.

 3. teoretičar says:

  Srbija danas da finansira? To se neko glupavo šali. Srbija nije u stanju ni svoje fabrike da obnovi a o otvaranju nekih novih, nema ni govora. Sakrilo se to, brate mili, iza "tržišne ekonomije" pa kao to sve treba da urade srpski "kapitalisti" pa povuku napred, otvore nove fabrike...Nisu kapitalisti nego kapitalci koje zapad još nije upecao. Nisu dovoljno porasli. Srpsko selo neće oživeti ako ne izgradimo puteve, ako ne otkupljujemo seoske proizvode, ako se držimo slepo SPPa ili kako se već zove. Nama uvoze sve bez carine, majke im ga spalim lopovske i onom ko nam to uvalio i onom ko je prihvatio. Šta da proizvedeš i prodaš kad nam švaba uveze dva puta jeftiniju kobasicu od otpadnog mesa i hemikalija. Srbi imaju prosek plate 200 evra mesečno po domaćinstvu i jednostavno moraju da kupuju evropske pominje i da ih jedu. To neka ovi junaci odgore reše a te priče mačku orep. Srbija je proglašena zonom pljačke Zapada, Hrvatske i Slovenije. A ni ostali ne zaostaju. Iz Kine uvozimo beli lukac. U bre, koje sranj. Ne zato što je iz Kine, nego zato što ga uvozimo. Pa ja u životu nisam kupio ni bela luka ni crna luka. Za godišnje potrebe treba ti mala baštica a ako je malo veća imaš i krompir i sve gotovo za celu godinu. A onaj ko ima frtaljicu, i ne razmišlja o posranom uvoznom luku. Ali eto, došle nakaze i otele zemlju. Malo ko ima baštu danas. Ne mislim na gradove, mislim na one koji su to oduvek imali. Eh, sve očlo u nedođiju i samo blene u rijaliti slike jer ne vidi nikakav izlaz. Srbija danas prima Južne korejance sa njihovim kapitalom da do smrti eksploatišu srpske radnike koji samo što nisu postali beskućnici. Ova sada generacija je nešto nasledila od nas starijih ali dve sledeće generacije će se strmeknuti nizbrdo sa sve Srbijom. Nema sreće kada nismo u stanju da se oslobodimo naših dželata. Zakon tog tržišta je - ili se izbori ili nestani. Gledam satelitske snimke i ima ponegde ponešto i da se vidi, ali kad mrdnem dalje od ponegde, jeza me uhvati kakve su nam kuće, naselja i putevi. Ja ih pamtim kao nove i blještave a sada su sve oronule i ofucane.Nekad si gledao od 50 kuća samo jedna malo oronula a danas od 50 kuća samo jedna nije. Pogledajte malo snimke srpske stvarnosti. Nemojte da vas mrzi, jer ono što gledate u "medijima" je čista taktika propalih srpskih medija. Imal koga da se digne na ustanak u Srbiji?

 4. Pavle says:

  Tražiti od sekte krvoloka i krvožednika zvana ,,Država srbija” da pomogne uveliko zaklanom i do poslednje kapi ispijenom ,, narodu Srbije” je u najmanju ruku neodgovorno, neprofesionalno i nedobronamerno a na kraju krajeva i bezobrazno. Razloge za ovakvo stanje, ne navodim, svima su jako dobro poznati, jer onaj ko je trebao da vodi računa o društvu je gledao samo svoj interes i sitan ćar, a još je uz to je primao nadoknadu za svoj nerad od tog istog društva. I BOLJE JE DA ČASNO NESTANEMO , NEGO OVAKVI DA OPSTANEMO ! P.s. Ustaše i kalamunjisti ne moraju da brinu za svoju budućnost, sve dok je ovakvog Beograda.

  • Dejan says:

   Pa ti tvoji na vlasti nisu Beogradjani već tvoji zavičajci. I dok je njih tako nam je kako nam je. Da se Beogradjani pitaju ne bi vi ni prošli kroz Bg,samo kao exkurzija ili toliko kroz naplatnu rampu.

 5. Gardista says:

  Severna Kosovska Mitrovica glavni grad Srbije. I harac vratiti mesnim zajednicama i da vidis kako selo cveta. Sve je centralizovano, samo njima da je sve vise.

 6. Djoka Brica says:

  Pravoslavnim Rusima dati mogucnost da mogu preuzeti povoljno sela ili SPC da osniva fond za kupovinu sela i kuce. Najveca opasnost je da siptari kupe

  • Ivke says:

   Dzaba im dati

  • Canadian says:

   Stce rus u srbiji kad je rusija najveca zemlja na svijetu i nenaseljena?

 7. Gagi says:

  Unistenje Srbije i njenog naroda je isplanirano posle II sv. rata. Tada su napravljene nekakve avnoj-evske granice i pokrajine u Srbiji. Da nepricamo o zabrani povratka Srba na KiM a najvece dostignuce tadasnjih politicara je cestitka siptarima za rodjenje desetog deteta.Usput su "uspesno" industrijalizovali zemlju napravivsi fabrike koje su samo proizvodile gubitke i radnicke politicke kadrove. Tada je zemlja i privreda zivela od americkih kredita koje ovaj narod vraca i dan danas. Da bi ta hohstaplerska politika rasturanja Srbije bila uspesna, narod je morao da se dovede u situaciju da bude zavistan.To je bila ona borba protiv kulaka, unistenje i streljanje istih. Kada su jaka domacinstva i sela zbrisana "novom radnickom pravdom", otvoren je put za totalno potcinjavanje i manipulaciju istih. Tadasnji radnicki politicari su vrlo dobro znali da jakom i nezavisnom domacinu nije potreban golubarnik (citaj stan) koji ce dobiti besplatno i u njemu stvoriti svoj zivot i srecu daleko od svojih predaka. Zbog toga su preduzimali sve moguce da devastiraju selo, jer ako nemas svoju hranu, moras istu da kupujes koja je sumnjivog kvaliteta i sa njom hranis decu. To znaci, ako ti ja ne obezbedim hranu i zivot, tvoja porodica je gotova. I danas se ulaze ogroman drustveni dohodak u stvaranje fabrika i novih radnih mesta, ali ljudi, mi radna mesta imamo. To je svaka njiva u Srbiji, umesto sto drzava ulaze novac u tudje fabrike i nove tehnologije, daleko bolje bi bilo da ulaze u sela i sopstveni narod. Ako se desi da dobijemo politicara koji pocne da razvija sela u Srbiji, znajte da je to "onaj nas" Srbin.

  • Miki says:

   Upravo iskreno i tačno tako.Upravljanje Srbijom vrše monstrumi koji nemaju pojma o postojanju i opstanku naroda koga vode,a gro njih živi u golubarnicima jer u njima imaju jeftinu hranu i inostrani provod. Neka mi neko od njih da odgovor gde su u ovim letnjim vremenima-nisu u svojim njivama i baštama jer ih nemaju nego za vikend navale u svoju dedovinu u pljačku a ostale dane sunčaju zadnjicu po kojekakvim stranim nedođijama.E pa dok oni gule svoj narod i svoje rođake,napredka nema. Da bi poštenim Srbima na selima bilo bolje predlažem prepolovljavanje plata i radnih mesta dvoj državnoj administraciji pošto je Srbija sada prepolovljena,a višak će se sam vratiti na roditeljska imanja i otpočeti zdrav život i stvaranje zdrave porodice.

 8. petrovgrad says:

  Neka uvedeu samo polusatnu emisiju na ovu temu svakoga dana, u pauzi izmedju 24 satnog rijaliti programa i biće pomaka.Dotle je sve u korist Farme i Zadruge i poniženja i degradacije Srpskog društva.

  • Ivana says:

   Na uništenju Srba se radi planski i dobro im ide a lakoveran narod gleda parove ili glavu u pesak i ćuti, zato i nestajemo jel ne valjamo.

 9. Opljačkani penzioner says:

  Pored takvih svaznalica aktuelna vlast može još i da nas jaše. Pobogu eno vam na nezavisnim sajtovima (npr. Srbija danas.net) slike seljaka sa šajkačom koji sedi na njivi pored džakova punih krompira, dok razmišlja šta će s njim. U podnaslovu članka piše: Srbija godišnje uveze 400 tona belog luka, crnog luka 10.000, a krompira 40.000 tona. Beli luk uvozimo iz Kine, Crni iz Perua, paradajz iz Burkine Faso. Za pasulj godišnje platimo 9,5 miliona evra, krompir sedam miliona, a kupus 30 miliona evra. Zar ste zaboravili pre koliko godina ste na svakoj pijaci, ili ispred nje, imali kamione pune domaćeg krompira, poznatog po dobrom kvalitetu. Odakle su fabrički sindikati nabavljali krompir za radnike koji stanuju u "golubarnicima"? Najčešće iz Ivanjice. Upravo ivanjički krompir iz godine u godinu ostaje na njivi da istruli, dok svi mi u marketima kupujemo Holandski krompir iz kojeg se cedi voda, a sve što danas ne skuvate sutra ćete baciti, jer će postati teget plav. Šta mislite zašto? Ako ne kupite taj kupićete mađarski, albanski, ili Bog te zna čiji, a svaki treći ćete baciti, jer ga ne možete oguliti da od njega ostane nešto čisto. Kad ste poslednji put jeli domaći paradajz? Srpski poljoprivrednici moraju prodati budzašto maline, jer cenom ne mogu platiti ni berače, a tako je i sa drugim voćem. Pre neki dan su se mnogi začudili što su nam sa ruske granice vratili meso kompanija Matijević, Zlatiborac, Karneks. Koliko je samo članaka objavio magazin Tabloid o zloupotrebi sa izvozom, ne samo mesa, već i voća u Rusiju? Umesto mesa naši izvoznici su im isporučivali kosti, a poljske jabuke prepakivali i izvozili kao naše. Zaklinju se u "bratsku Rusiju" samo za potrebe domaće javnosti, a sve rade protiv interesa prvenstveno sopstvenog naroda, a potom i Rusije, jer Rusija ima od koga uvesti kvalitetan proizvod. Kad su nam kamione sa robom vraćali sa ruske granice naši stručnjaci iz Ministarstva trgovine i Veterinarske inspekcije su lagali da nemamo opremu za ispitivanje kvaliteta, što su iz Rusije demantovali, navodeći da su nam oni poslali i opremu za ispitivanje kvaliteta i standarde. Jeste li videli ko je u Nacionalnog timu za preporod sela Srbije, kome je prisustvovao glumac Jezdić. Milan Krkobabić i još jedan ili dvojica starijh od njega. Vama su krivi mladi što sa sela doleze u Beograd, a ne oni koji su oteli zemlju seljacima i prodali onima koji takvu zemlju u svojoj državi nikad nisu videli, ili je to samo maska, dok su kupci oni koji su ovu zemlju opljačkali, i još uvek je pljačkaju. Pričate o investicijama. Koje to investicije imamo? Fabrike za motanje žice, u kojima radnice rade u pelenama za 200 evra, a da je kurs dinara realan radile bi potpuno džabe. Hoće li sa takvim platama izdržavati decu, ili će im savetovati da beže glavom bez obzira tamo gde se od rada može pristojno živeti. Ne treba “veliki vođa” nikog ubeđivati kako smo država sa najvećim rastom u Evropi (jesmo po rastu bede), dovoljno je svakom preći granicu Srbije u bilo kojem pravcu da se uveri da smo najveća sirotinja, U gorem položaju ova država nije bila otkad ja znam za sebe, a svakog dana je sve gore.

 10. Svetovid says:

  Srbija, kao tradicionalna zemlja seljaka, je bila ratnički neosvojiva.Još je Karlo Veliki izneo da Se Srbi ne mogu pobediti ratom već samo o d v a j a nj e m od zemlje.Agrarna politika je to pogubno oružje koje je Srbiju bacilo na kolena.Izgubila je seljaka, ratnika, radnika,čuvara tradicije, vere i ljudskih vrednosti, graničara, najvećeg izvoznika šljive, svinja, maline...izgubila je teritoriju naseljenu moćnim seljačkim narodom.Ta uništavajuća agrarna politika je započela sa Titom i traje i danas.Zato vam se n i k a k a v rad na srbskoj zemlji ne isplati, dok svi drugi poljoprivrednici u Evropi i svetu spadaju u bogatije slojeve .Naša vlada i sektor poljoprivrede decenijama " baš nemaju sreće" da zaštite useve od grada. poplava,suša koje zadešavaju, gle čuda uvek ista g l a v n a proizvodna područja .Samo srbski seljak nema zaštitu i subvencije koje ga čine konkurentnim, samo on nema garantovane cene i uslove- tako da je njegova delatnost-čist h a z a r d! Dajte i s t e uslove koje imaju i evroski seljaci pa ćete videti da će r e k a mladih, sredovečnih i starih gradjana pohrliti u sela da iskoriste najznačajniji i najcenjeniji resurs koji svet danas ceni- zemlju.

  • Jomski says:

   Svako treba da je načisto da je g l o b a l i z a m naš najveći neprijatelj i okupator. A u okupiranim zemljama svaka uspostavljena vlast je , logično, o k u p a t o r s k a. I zato se vlast hvali dometima u geoinženjeringu , ne shvatajući da u stvari priča o čudovišnim poplavama, sušama, tornadima u Šumadiji, kemtrejlerskima iznad svih gradova i cele teritorije...Dakle imaju i začine da dosole na pogubnu agrarnu politiku.Pouka je vrlo jasna: napustite svoju zemlju, ekološku oazu jer vam se ništa ne isplati raditi na njoj, Mi ćemo je otkupiti za jedan(1) dinar od države i napravićemo raj na zemlji. Ali za sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *