Алмодовар снима „мушки“ филм

Алмодовар снима „мушки“ филм

28 априла 2018

ЈЕДАН од најпознатијих европских редитеља, шпански оскаровац Педро Алмодовар најавио је да ће у јулу почети снимање новог филма „Бол и слава“. То ће бити његово 21. остварење, али информација која је изазвала највише пажње је Алмодоварова најава да ће „Бол и слава“, за разлику од осталих, бити „мушки“ филм.,

Вишеструко награђивани шпански редитељ прославио се филмовима „Вежи ме“, „Кика“, „Високе потпетице“, „Све о мојој мајци“… у којима је величао жене, али овога пута главни протагонисти биће мушкарци. Алмодовар је најавио да ће главне јунаке играти Антонио Бандерас и Асијер Ећеандија, али ће се, у новом филму, „наћи места“ за епизодну улогу његове музе Пенелопе Круз.

– Филм „Бол и слава“ говори о серији поновних сусрета, неких актуелних, и других којих се, деценијама касније, присећа редитељ у позном животном добу – рекао је Алмодовар у писму објављеном на сајту његове продуцентске куће „Десео“.

У наставку саопштења, шпански оскаровац објашњава даље шта су теме његовог новог филма:

– Редитељева сећања о првим и другим љубавима, мајци, смртности, једном глумцу са којим је редитељ радио, о шездесетим и седамдесетим годинама, о садашњем тренутку. И о бесконачној празнини због немогућности да настави да снима.

ЧИН СТВАРАЊА

Алмодовар објашњава да ће „Бол и слава“ говорити и о театру, чину позоришног и филмског стварања, али и немогућности одвајања уметности од живота.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u