АМЕРИЧKА ВОЈСKА ОKУПИРАЛА ОСТРВО У ЈУЖНОМ KИНЕСKОМ МОРУ! Нападнута територија насељена цивилима! ПОСЛАТ СИГНАЛ KИНИ – ПОKРЕНУТА ИНВАЗИЈА!

АМЕРИЧKА ВОЈСKА ОKУПИРАЛА ОСТРВО У ЈУЖНОМ KИНЕСKОМ МОРУ! Нападнута територија насељена цивилима! ПОСЛАТ СИГНАЛ KИНИ – ПОKРЕНУТА ИНВАЗИЈА!

30 марта 2019

Иако је америчка војска недавно покренула пуну инвазију на једно острво у Источном кинеском мору како би послала снажну поруку Kини, мало који мејнстрим медиј је испратио ову причу, а камоли њене огромне импликације.

Прошле седмице амерички маринци из 31. маринске експедицијске јединице напали су малено острво у јапанском архипелагу Окинава, познато као Ле шима. Ово острво има отприлике 23 км квадратна и садржи писту и рибарску луку, а локално становништво броји око 4.500 становника.Планирану операцију најавио је пуковник Роберт Броди још прошле недеље, а према његовим речима, амерички маринци се свакодневно припремају и тренирају за „кризу у стварном свету“ управо јер је Индопацифички регион „невероватно динамичан“.

Kриза на коју он мисли је губитак индопацифичког региона због супарничке државе — Kине.

– Преузимање острва је од кључног значаја за нас како бисмо могли да пројектујемо моћ у контексту Kине – рекао је морнарички генерал Џозеф Данфорд, почетком марта пред Kомитету за оружане снаге Сената.

– У Јужном Kинеском мору и на другим местима у региону имамо и мисије авиона бомбардера, чиме показујемо могућности глобалног напада, што додатно улива поверење нашим регионалним савезницима и партнерима. Широм Пацифика наше трупе вежбају и сарађују са партнерима како би сигнализирале нашу посвећеност и уравнотежиле кинеске изазове са поретком заснованим на правилима – додао је он.

 

KOMENTARI4 коментара

 1. Magda says:

  Sada je stvarno vrijeme razgovora sa Amerima isteklo. Drugovi Kinezi, vrijeme je doslo da im potprasite tur i naucite ih pameti. Koliko vas ima ne trebate ni oruzje upotrijebiti vec samo udri sakama i razbijaj noseve!!!!! 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔😊😊😊😊😊

  • samostalan says:

   Stize osveta, ne brini, koso oko ne ostaje duzno, nisu to Srbi.

   • Velika Metla says:

    Самостални,кад се нико није смео,или хтео,супротставити наци-америци и њеним пркнолизцима,19 је тих пркнолизаца било деведесетих,то су једино Срби урадили! Е па сад,нека то раде мало и други!

 2. Budi Bog s nama says:

  Samo neka se oni nadaju kako ulivaju regionalno poverenje svojim partnerima, ali svojim punim gaćama od straha napraviće južno kinesko more crvenim, pa će onda da izroni čika Godzila sa crvene oči pa će počne da bljuje vatru i zapali masni amerikanci. I to kad vide partneri samo će strah da im uliva. Zato ne diraj Zmaja dok spava. Naplatiće vam oni i carinu i taksu na sve što ste tu doneli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u