АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ ПРИЗНАО: Руска морнарица све јача, показала колико је НАТО слаб!

АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ ПРИЗНАО: Руска морнарица све јача, показала колико је НАТО слаб!

24 октобра 2015

UKRAINE-SYRIA-CONFLICT-RUSSIA-MILITARY-USПојачано деловање руске ратне флоте и друге претње разлог су да НАТО преиспита своју поморску стратегију – оценио је амерички адмирал Џон Ричардсон који је недавно дошао на чело штаба Ратне морнарице САД.

Утицајни лист америчког крупног капитала „The Wall Street Journal“ пренео је да је адмирал Ричардсон наступио пред високим официрима ратних морнарица алијансе у Венецији и да је том приликом указао да је Русија већ „продемонстрирала повећање мајсторства у управљању својим ратним бродовима”.

Адмирал је посебно нагласио да Русија демонстрира и спремност да „прибегава методима војног принуђивања”:

„Руска  бојева активност је достигла ниво који нисмо имали прилику да посматрамо дуже од 10 година, а расте и ниво њиховог професионализма”.

Ричардсон је подвукао: „Много шта се изменило у вези са руском претњом, миграционим проблемима и развојем информационих система. Можда је већ дошло време да НАТО преиспита своју поморску стратегију. То је неопходно и да бисмо схватили – да ли је она адекватна у светлу комплекса проблема са којима смо суочени”.

„Без боље координације, нећемо успешније решавати ни миграциону кризу, ни обуздавање Русије”, нагласио је Ричардсон.

„The Wall Street Journal“ са своје стране подсећа да је Русија своју  поморску доктрину променила још прошле године, а да НАТО у своју поморску стратегију у међувремену није унео никакве корекције.

Недавно је амерички министар Ратног ваздухопловства, Дебора ли Џејмс, Русију назвала опасношћу по САД.

Иступивши јуче у међународном Валдајском дискусионом клубу, Владимир Путин је оценио да ширење НАТО и оно што САД чине у области ПРО изазивају легитимну забринутост Русије.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u