АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ ПРИЗНАО: Руска морнарица све јача, показала колико је НАТО слаб!

AMERIČKI ADMIRAL PRIZNAO: Ruska mornarica sve jača, pokazala koliko je NATO slab!

24 oktobra 2015

UKRAINE-SYRIA-CONFLICT-RUSSIA-MILITARY-USPojačano delovanje ruske ratne flote i druge pretnje razlog su da NATO preispita svoju pomorsku strategiju – ocenio je američki admiral Džon Ričardson koji je nedavno došao na čelo štaba Ratne mornarice SAD.

Uticajni list američkog krupnog kapitala „The Wall Street Journal“ preneo je da je admiral Ričardson nastupio pred visokim oficirima ratnih mornarica alijanse u Veneciji i da je tom prilikom ukazao da je Rusija već „prodemonstrirala povećanje majstorstva u upravljanju svojim ratnim brodovima”.

Admiral je posebno naglasio da Rusija demonstrira i spremnost da „pribegava metodima vojnog prinuđivanja”:

„Ruska  bojeva aktivnost je dostigla nivo koji nismo imali priliku da posmatramo duže od 10 godina, a raste i nivo njihovog profesionalizma”.

Ričardson je podvukao: „Mnogo šta se izmenilo u vezi sa ruskom pretnjom, migracionim problemima i razvojem informacionih sistema. Možda je već došlo vreme da NATO preispita svoju pomorsku strategiju. To je neophodno i da bismo shvatili – da li je ona adekvatna u svetlu kompleksa problema sa kojima smo suočeni”.

„Bez bolje koordinacije, nećemo uspešnije rešavati ni migracionu krizu, ni obuzdavanje Rusije”, naglasio je Ričardson.

„The Wall Street Journal“ sa svoje strane podseća da je Rusija svoju  pomorsku doktrinu promenila još prošle godine, a da NATO u svoju pomorsku strategiju u međuvremenu nije uneo nikakve korekcije.

Nedavno je američki ministar Ratnog vazduhoplovstva, Debora li Džejms, Rusiju nazvala opasnošću po SAD.

Istupivši juče u međunarodnom Valdajskom diskusionom klubu, Vladimir Putin je ocenio da širenje NATO i ono što SAD čine u oblasti PRO izazivaju legitimnu zabrinutost Rusije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *