АМЕРИЧКИ СЕНАТОР ПОСЛАО ПОРУКУ: Ево кога Америка подржава на Балкану!

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР ПОСЛАО ПОРУКУ: Ево кога Америка подржава на Балкану!

16 јула 2019

Амерички сенатор Рон Џонсон разговарао је у Вашингтону са председником косовског парламента Kадријем Весељијем.

Том приликом сенатор је поручио да Београд и Приштина морају што пре да се врате дијалогу ради постизања споразума о нормализацији односа, пренела је приштинска Kоха.Наводи се да су сенатор Џонсон и Весељи разговарали, између осталог, о политичкој ситуацији у региону “са посебним освртом”, како се наводи, на “завршну фазу дијалога Београда и Приштине”.

Џонсон је, додаје се, потврдио да ће САД увек подржавати Приштину на њеном путу евроатлантских интеграција.

“Важно је да се Kосово и Србија што пре врате у дијалог и да постигну обавезујући споразум. Случај Македоније и Грчке је пример који треба следити када постоји политичка воља за постизање коначног договора “, рекао је сенатор Џонсон.

Подсетимо, званична Приштина већ месецима не одустаје од уклањања такси од 100 одсто на робу из Србије и БиХ, упркос бројним међународним притисцима.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. Slobodanka says:

    Džonson: “Važno je da se Kosovo i Srbija što pre vrate u dijalog i da postignu obavezujući sporazum." - Da, Amerikancima je ovo najvažnije da Srbiji konačno okače za vrat taj obavezujući sporazum alično kao volovima jaram. Bez toga njihov osvajačko-otimački dolazak na KIM 1999 godine izgubiće smisao i postaće uzaludan posao. Moguće je da hvata ih panika jer odnos snaga u svetu se menja - Rusija i Kina jačaju, a oni nakon 20 godina okupacije još uvek nisu uspeli da volovima okače jaram.

  2. Simon Saivil says:

    "....Podsetimo, zvanična Priština već mesecima ne odustaje od uklanjanja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, uprkos brojnim međunarodnim pritiscima....." Kako, molim? Jel' mozete ponoviti?

  3. Бели Орао says:

    Кажите му нек остане у америци не треба нам још једно ђубре више!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u