АМЕРИЧКИ СЕНАТОР ПОСЛАО ПОРУКУ: Ево кога Америка подржава на Балкану!

AMERIČKI SENATOR POSLAO PORUKU: Evo koga Amerika podržava na Balkanu!

16 jula 2019

Američki senator Ron Džonson razgovarao je u Vašingtonu sa predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem.

Tom prilikom senator je poručio da Beograd i Priština moraju što pre da se vrate dijalogu radi postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa, prenela je prištinska Koha.Navodi se da su senator Džonson i Veselji razgovarali, između ostalog, o političkoj situaciji u regionu “sa posebnim osvrtom”, kako se navodi, na “završnu fazu dijaloga Beograda i Prištine”.

Džonson je, dodaje se, potvrdio da će SAD uvek podržavati Prištinu na njenom putu evroatlantskih integracija.

“Važno je da se Kosovo i Srbija što pre vrate u dijalog i da postignu obavezujući sporazum. Slučaj Makedonije i Grčke je primer koji treba slediti kada postoji politička volja za postizanje konačnog dogovora “, rekao je senator Džonson.

Podsetimo, zvanična Priština već mesecima ne odustaje od uklanjanja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, uprkos brojnim međunarodnim pritiscima.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Slobodanka says:

    Džonson: “Važno je da se Kosovo i Srbija što pre vrate u dijalog i da postignu obavezujući sporazum." - Da, Amerikancima je ovo najvažnije da Srbiji konačno okače za vrat taj obavezujući sporazum alično kao volovima jaram. Bez toga njihov osvajačko-otimački dolazak na KIM 1999 godine izgubiće smisao i postaće uzaludan posao. Moguće je da hvata ih panika jer odnos snaga u svetu se menja - Rusija i Kina jačaju, a oni nakon 20 godina okupacije još uvek nisu uspeli da volovima okače jaram.

  2. Simon Saivil says:

    "....Podsetimo, zvanična Priština već mesecima ne odustaje od uklanjanja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, uprkos brojnim međunarodnim pritiscima....." Kako, molim? Jel' mozete ponoviti?

  3. Beli Orao says:

    Kažite mu nek ostane u americi ne treba nam još jedno đubre više!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *