АМЕРИЧКО ПРИЗНАЊЕ КОЈЕ ЈЕ ШОКИРАЛО СВЕ: Са Русијом није могуће водити поморски рат! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

АМЕРИЧКО ПРИЗНАЊЕ КОЈЕ ЈЕ ШОКИРАЛО СВЕ: Са Русијом није могуће водити поморски рат! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

12 новембра 2019

Ракета “Циркон” Ратној морнарици Русије доноси несразмерну предност. Медији објашњавају како ће хиперсонична ракета “Циркон” радикално променити однос снага између руске и америчке ратне морнарице.

Портал Милитарy Wатцх Магазине је објавио чланак о прворазредном значају “Циркона” у модернизацији Ратне морнарице Русије. Текст је објављен поводом вести о припреми ове крстареће ракете за будућа тестирања.Аутор текста подсећа да ракета “Циркон” има карактеристике које раније нису биле замисливе за овај тип оружја. Њена брзина је готово девет Ма, а домет јој је до 1.000 километара.

По мишљењу стручњака, Русија све више пажње поклања развоју лаких, али тешко наоружаних бродова. Очигледан пример је релативно мала фрегата “Адмирал Горшков”, депласмана 5.400 тона, која може да носи до 16 ракета “Циркон” и од 32 до 128 противваздушних, навођених ракета (зависно од њиховог домета), пише РГ.

Бродови као што је “Адмирал Горшков”, наоружани најсавременијим, противбродским ракетама на свету, имаће несразмерну предност над тежим непријатељским бродовима. Примера ради, изградња британског разарача типа 45 коштала је преко 1,3 милијарде долара. Овај брод има депласман од 9.400 тона, али само 48 вертикалних лансирних јединица.

Амерички разарачи Зумwалт (који коштају преко седам милијарди долара), са депласманом од готово 16.000 тона, имају 80 лансирних јединица.

Притом су најмоћније противбродске ракете, којима располажу британски и амерички војни бродови, само унапређене верзије ракете Харпоон. Чак и у својим најновијим модификацијама, оне имају домет до 300 километара и брзину мању од брзине звука.

Довољан је један директан погодак ракете брзине осам Ма да неутрализује чак и највећи војни брод. Притом, “Циркон” не могу пресрести чак ни најсавременији системи противваздушне одбране.

Аутор подсећа да ће, према плану, “Циркон” ући у састав наоружања руске војске убрзо после 2020. године.

(хр.рбтх.цом)

KOMENTARI2 коментара

  1. теоретичар says:

    Лажу ко керови сваки пут кад(а) хвале и величају Русе. Прво, то је жаока која јако пече, не мене и вас, али амерички народ да. И онда кад се одвоје велика средства за неке сличне ракете, народ пи опозиција никада не претсетују нити бране. Класична опозиција у мерици не постоји, осим хипика, панкера и којекаквог соја који гледају да се држе како треба али да ипак лану, а републиканци и демократе су само два ока у глави која се знају ужасно посвађати али припадају истом телу. Мош рећи друга страна медаље. Данас једни сутра други. Друго, толико похвала ипак делује, макар у промилима, на спуштање гарда непријатеља. Треће, имају и амери којечега застрашујућег и далеко више од Руса и то одмах, сада а не вентуално догодине. Према томе, кад год прочитам сличне вести и изјаве амера, ја само преврнем очима и кажем "ала лажу, па чак и не поцрвене". Тренутно, свуда по свету амери имају предност и у појединачном оружју и у системима који би учествовали у евентуалном сукобу, и сигурно би однели превагу у сваком сукобу, осим неког изненадног и краткотрајног напада. Са својим системима, Амери су у стању да одувају Русе из Сирије без већих проблема, али то се може догодити само у крајњем случају, јер такав напад на русе довео би до већих проблема, а у већим сукобима се та предност амера губи. Зато и не ударају на Русију ни тамо где могу и не пада им на памет да је узнемиравају превише у Сирији нити било где другде. Дакле, лажу ко керови. Имате на јутубе, ако нећете баш да се замарате превише и наћићете доста видеа о америчком оружју, само код нас није популарно да се то обајвљује и зато имамо мало једнострану слику. А Амери и то знају и досипају врућу чоколаду помало и нама. Није им жеља да ми уживамо у врућој чоколади, него да се усеремо од задовољства. Да звинете. Амери су то, бре.

  2. triglav says:

    još uvek nismo shvatili poentu: važno je samo koliko košta, a ne koliko je upotrebljivo ili efikasno. važno je samo da se što više potroši.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u