Amerika i Saudijska Arabija finansiraju projekat „prirodna Albanija“

Amerika i Saudijska Arabija finansiraju projekat „prirodna Albanija“

14 jula 2014

albaniaUSAPenzionisani profesor Fakulteta za bezbednost u Skoplju Ivan Babamovski rekao je Srni da je u Makedoniji na delu realizacija platforme o ujedinjenju Albanaca u državnu tvorevinu „prirodnu Albaniju“, za šta se sredstva obezbeđuju iz SAD i Saudijske Arabije.

„Nije slučajno što su se na demonstracijama Albanaca u Makedoniji videle povezane zastave Albanije i Saudijske Arabije“, istakao je Babamovski.

Bivši obaveštajac, a zatim profesor Fakulteta za bezbednost, podsetio je da je projekat „prirodna Albanija“, u kojem bi osim Albanije i okupiranih teritorija, bili uključeni i delovi Makedonije i Srbije, pokrenuo 2010. godine direktor Instituta za regionalne prognoze u Tirani Kočo Danaj.

„Iako se albanske nacionalističke težnje o širenju granica odnose i na deo Grčke, za sada se mudro ćuti zbog 900.000 albanskih državljana koji su na različite načine radno angažovani u toj zemlji“, pojasnio je Babamovski.

On je podsetio da je „rok za stvaranje `prirodne Albanije` 15. juni naredne godine“.Prema njegovim rečima, više nisu u pitanju nacionalna i ljudska prava, već osvajanje teritorija na kojima će se stvarati prostor za širenje snaga kalifata prema Evropi.

Babamovski je rekao da postoji opasnost od širenja radikalnog islama u regionu i da će protesti Albanaca u Makedoniji biti nastavljeni.

„Pod zastavom islamizma, završena je prva faza ulaska radikalnog islama u EU preko Balkana i sada se prelazi u višu fazu – panislamizam“, rekao je Babamovski.

Prema njegovim rečima, procenjeno je da su Makedonija i Crna Gora najslabije karike za nove aktivnosti pripadnika džihada na Balkanu.

„U Skoplju će biti demonstracija i ubuduće. Bezbedonosne snage svedene su na minimum, a službe nemaju kontrolu“, upozorio je ovaj bivši makedonski obaveštajac.

Ivan Babamovski je početkom juna u Skoplju promovisao knjigu „Novinari i reporteri kao špijuni“ u izdanju „Slobodnog pečata“ .

KOMENTARI2 komentara

  1. Nikola says:

    Samo nek nam je Gospod u pomoći... Ispade istina ono što pričaše Baba Vanda , preovladaće nam muslidže ovde... Može to da se zaustavi ,a to mogu samo Rusi. Pomagajte braćo!

  2. miki+ says:

    Jadni Albanci, Makedonci i Srbi, ni luk jeli ni mirisali, na djelu okupaciona logistika usmerena protiv svih zajedno, najviše protiv historijskih činjenica. Da je Srbija kojim slučajem slobodna i neovisna bila bi želja i cilj svih porobljenih i ugnjetenih, ovako mogu samo da je krive i uz "pomoć" (nepoželjnu) stvarnih vladara događaja napadnu i raščereće. Zato pod hitno treba osvestiti nacionalni interes Srba da bi se i drugi indentifikovali u njenoj slobodi i zajedništvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *