АМЕРИКА ПОРУЧИЛА ЦЕЛОМ СВЕТУ: Ово је наш нови ратни брод, најбољи на свету!

AMERIKA PORUČILA CELOM SVETU: Ovo je naš novi ratni brod, najbolji na svetu!

4 novembra 2015

111005-O-ZZ999-105Američka mornarica predstavila je novi ratni brod pod nazivom USS Milvoki, koji poseduje napredni raketni sistem i može da plovi brzinom od 83 kilometra na čas, ili 45 čvorova.

Pre nego što ova borbena mašina po prvi put zvanično isplovi iz luke u San Dijegu, moraće da prođe kroz finalne testove. Prva plovidba u službi američke vojske planirana je za 21. novembar.

uss-milwaukee-3Na svim dosadašnjim testovima USS Milvoki je bio daleko bolji od konkurencije. Ostavljao je druge brodove za sobom i dizao talase od metar i po, a pokazalo se da je pogodan za manevrisanje čak i u plitkoj vodi i pri velikoj brzini.

– Ovo je veoma moćan i fleksibilan brod. Ponosni smo što ćemo predati USS Milvoki u ruke našeg iskusnog i profesionalnog osoblja – rekao je kapetan Tom Anderson iz mornarice SAD.

Novi brod je dugačak 118 metara i imaće posadu od 98 članova. Raspolaže raketnim sistemom MK 31, kao i drugim oružjem različitog kalibra. Učestvovaće u misijama na površini mora, kao i u ometanju neprijateljskih podmornica.

KOMENTARI8 komentara

 1. Goran says:

  Nema sta , lijepe karakteristika , ali pored najnovijeg Ruskog sistema za potpuno iskljucivanje svih uredaja koji rade na struju , ovaj brod , kao i svi ostali , je jedna obicna konzerva koja pluta na moru. Cijeli raketni sistem, kao i sam pogon broda , je potpuno bezvrijedan .

 2. Goksi says:

  Hoće li do Crnog mora??

 3. pravdaa says:

  Dobra meta za vježbe nemam reči ovo se lako ne promašuje jer ova konzerva nema ništa čime se može odbraniti.

 4. Sinđelić says:

  Pretpostavljam da može i po vodi da se kreće? )

 5. mudrijaš says:

  ha, najbolji, ali na 3000 km od najbliže ruske podmornice ili ratnog broda, koji od "najboljeg" napravi kantu za tren...

 6. Stepa says:

  U modernom ratovanju, bilo koji ratni brod, bilo koje velicine, bilo koji mogucnosti, bilo koliko da je moderan nece preziveti duze od pola sata. To je rezultat analize nezavisnih vojnih eksperata.

 7. Parteinkamerad says:

  predviđeno je da ometa podmornice različitim šumovima koje ispušta dok tone

 8. Altajski som says:

  Stepo, dobro da sam čitao komentare pre nego što sam napisao moj, inače bi bio isti kao tvoj. Stepa je sve rekao. Ali ja moram malo da dodam. Takav sam. Brodovi više nemaju presudnog značaja. Od kada su stvorene rakete koje ruše 3 metra zida od armiranog betona i to na sve četir strane, brodovi se prave samo da bi uskoro bili turistički atraktivni. A i za napade na države kao što je Srbija. Koliko daleko može da ide ruski ili američki brod a da ga oni ne primete i ne uzmu na nišan? Nikolko! Sateliti snimaju kretanje svakog broda. Nego, brate, puno kenjaju i jedni i drugi. Pa ni mi somovi se ne pecamo na svaku bućku. Dok se oni hvale sa nečim, znači da nam kurva.ski skreću pažnju sa nečeg zaista moćnog. I Rusi i Ameri. Moš misliti mustre ispaliti raketu sa broda ko da nije sigurnije i bolje sa kopna, ili pretiti brzinom broda od 80km na sat? Pa sa novim američkim vitaminima i energetskim napicima ja sam brži od tog broda. (Na kraće staze) Ja ne znam čime oni poje svoje rakete, ali taj brod nema šanse ni koliko ja. Ja ronim duboko, a on ako zaroni, pokojni je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *