АМЕРИКА СМИСЛИЛА НОВИ ПЛАН: Нека народ одлучи да је КОСОВО НЕЗАВИСНО

АМЕРИКА СМИСЛИЛА НОВИ ПЛАН: Нека народ одлучи да је КОСОВО НЕЗАВИСНО

3 децембра 2019

Циљ Америке је да се питање независности Косова, то јест отцепљење и одвајање од Србије верификује народним плебисцитом — референдумом.

Амерички амбасадор на Косову и Метохији Филип Коснет изненадио je многе изјавом да коначни договор Приштине и Београда треба да буде прихваћен и од народа, а не само од „неколицине“ политичара.Шта то хоће Америка

Бивши дипломата Зоран Миливојевић за Спутњик каже да је циљ Американаца да признање Косова преко референдума добије пун легитимитет, а не само легалитет.

„Дакле, они хоће да Срби дефинитивно као народ, а не само као власт, прихвате ’чињеницу‘ да су изгубили Косово. Зато је Американцима потребан плебисцит у форми референдума или неког другачијег народног изјашњавања“, објашњава Миливојевић.
Према његовим речима, циљ Америке је да се питање независности Косова, а самим тим и отцепљење и одвајање од Србије — верификује.

„Вашингтон жели да се спречи отварање српског националног питања, то јест да се са независним Косовом то питање затвори и да се тако српски народ изјасни о новим границама на Балкану, о новој, такозваној реалности“, резонује Миливојевић.

Он подсећа да би на тај начин Америка закуцала косовско питање, то јест независност, јер би искористила „висок степен демократије“ као принцип за заштиту косовске независности.Закуцавање независности

„Уколико би се признање Косова свело само на лидере и неку власт то би могло да буде подложно променама и увек би могло да се на овај или онај начин оспори. Међутим, ако би се грађани изјаснили на начин како сугерише америчка страна, Американци би дефинитивно затворили пројекат који је започет 1999. године НАТО бомбардовањем СРЈ. Затворили би и приче о новим границама на Балкану“, истиче Миливојевић.

Наш саговорник тврди да Америка на неки начин ставља Србију пред свршен чин тим планом, јер после таквог плебисцита Београду би биле везане руке.

Миливојевић напомиње да Американци врло перфидно раде на том пројекту и да је само питање да ли и како ће успети да натерају и Србију на тај сценарио.

(Спутњик)

KOMENTARI7 коментара

 1. Mile says:

  НЕ ТРЕБА ДА УВАЖИМО ТАЈ РЕФЕРЕНДУМ ма колико да би након њега ситуација на први поглед постала сложенија. 1. ПРВИ ПРОБЛЕМ. По истим принципима сме и Република Српска да организује референдум. 2. ДРУГИ ПРОБЛЕМ ИЛИ ПРОБЛЕМИ: У свим досадашњим потезима, миц по миц, настоје да заобиђу Резолуцију 1244. Уз Резолуцију 1244 у анексу 1 стоји став за будућност Косова: "политички процес ка успостављању споразума о привременом политичком оквиру, који ће обезбедити суштинску самоуправу на Косову, узимајући у потпуности у обзир споразуме из Рамбујеа и принципе суверености и територијалног интегритета СР Југославије и других земаља у региону, и демилитаризацију ОВК;". Дакле овај став из Резолуције 1244, не могу тако лако да обришу ни референдумом, јер Резолуција 1244 их обавезује да траже коначно решење у оквиру "суштинске самоуправе на Косову (коју већ имају) али и уз ПОШТОВАЊЕ ПРИНЦИПА СУВЕРЕНОСТИ И ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА СР ЈУГОСЛАВИЈЕ, ОДНОСНО СРБИЈЕ. А у случају Црне Горе која спада у земље у региону чији суверенитет и територијални интегритет треба да поштују, и која је такође правни наследник СРЈугославије, потписали су раније споразум о ратификацији граница, који сад оспоравају. Дакле због тих граница, а у циљу прављења вељике Аљбаније, они ће ући у сукоб и са Црном Гором. Притом веома је незгодно то што је Црна Гора чланица НАТО-а. Трамп је раније већ изјавио, непосредно пре пријема Црне Горе у НАТО, да он не види сврху да амерички синови и кћери гину бранећи Црну Гору. Како се и та изјава згодно уклапа у корист прављења вељике Аљбаније, а сад гледајући давно је изречена. Највероватније САД и НАТО неће бранити Црну Гору, у случају сукоба маље-вељике Аљбаније са Црном Гором. У друге земље у региону чији суверенитет и територијални интегритет треба да поштују, спадају Македонија и Грчка. Македонија само што није ушла у НАТО, а Грчка је још од 1952 чланица НАТО-а. АМЕРИКЕЊЦИ ДОК РАДЕ О ГЛАВИ СРБИЈИ, ОНИ ИСТОВРЕМЕНО ИЗНУТРА СИСТЕМАТСКИ РАЗБУЦАВАЈУ СВОЈ НАТО. Територијалној целовитости Грчке стална и све већа претња је Турска, а поред Турске претња јој је с друге стране и вељика Аљбанија. Хоће ли се те две претње по Грчку реализовати једна за другом (Турска па Аљбанија) или истовремено, а обадва случаја би одговарала растућој Аљбанији. Како ће НАТО да брани своју чланицу Грчку? Не може да је брани само од Турске а да је не брани од Аљбаније. ЈОш ће бити горе ако Грчку не брани од две претње и то од две чланице НАТО-а. НАТО јесте и данас моћан војни савез, поготову у очима мањих држава, али све више личи на клуб прилично запетљаних усранаца. 70 година је пуно и за Нато веома слично као за ловека. Разне петље попуштају, све чешће требају пелене и разни катетери (за успорени желудац, за избацивање урина, итд. итд.).

  • Deda says:

   Ако неће Американци да гину можда хоће неко други, Грци?. Нато нису само Американци. А можда са ножем под грлом и Црногорци?

 2. Ivana says:

  A šta je bilo s referendumom Srba u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini tamo to nije vredelo jer su u pitanju bili Srbi. Pa su ameri, nemci i vatikan novčano i vojno ustašama svojim miljenicima hrvatima pomogli napraviti genocid nad Srbima Krajine i etničko čišćenje Srba u XXI veku za kojeg niko iz srpske marionetske vlade ni reči nema da kaže.

 3. ;))) says:

  „Ukoliko bi se priznanje Kosova svelo samo na lidere i neku vlast to bi moglo da bude podložno promenama i uvek bi moglo da se na ovaj ili onaj način ospori."...naravno jer znaju da nijedna vlast nije vecna(a za ovu su sigurni da je kilava,nesposobna iako je izdajnicka) i da bi dolaskom patriotskih snaga ta odluka i taj potpis bili ponisteni i nistavni!!" Međutim, ako bi se građani izjasnili na način kako sugeriše američka strana..."to bi zaista znacilo predaju/poklanjanje vlastite teritorije.Smislili su nacin kako da nam iz zivih nas iscupaju srce,naravno kao i uvek sargarepom(prevarom)namestenim referendumom...u pamet se SRBi,da vas potomci ne proklinju!Kao sto rece brat Lukasenko:"Srbija nema gde i ne treba da zuri!"

  • Deda says:

   Пошто ке по 1244 Косово у Србији референдум се процоди у Србији? Иначе свака месна заједница па и улица може да проведе референдум о самосталности и итцепљењу од државе?

  • Slobodanka says:

   Ali protivustavno je organizovanje referenduma u Srbiji o nezavisnosti tkzv. Kosova. Zatim u stavovima Rusije često se pominje poštovanje Ustava Srbije i Rezolucije 1244. Dakle to Aleku ne dozvoljava ni Rusija, a ni Kina. Kako će Aleksandar Putinović da se hvali sa sve većom saradnjom Srbije sa Kinom i Rusijom, a sve to će odjednom stati bude li se on igrao sprovodjenja neustavnog referenduma. Aleksandar Putinović odjednom bi nestao i kameleonski pojavio bi se recimo Aleksandar Bler. Mada imali smo mi i Aleksandra Lera, koji je neko vreme išao u školu u Pančevu. Baš slična prezimena Bler-Ler, možda ni to nije slučajno.

 4. Milos says:

  Pa poznato je sto Vucic stalno prica o "neophodnih 50 %" jer tih 50 % legalizuju sve sto Vucic potpise.To je vec godinama poznato.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u