АМЕРИКА СПРЕМА ШОКАНТАН потез против Кине

АМЕРИКА СПРЕМА ШОКАНТАН потез против Кине

30 августа 2019

АМЕРИЧКИ државни врх `важе` идеју да од кинеских власти затражи да плате дугове својих императора.

Новинска агенција Bloomberg објавила је да у САД живе хиљаде власника новчаних обезница које су у своје време емитовали кинески императори.Маова Кина је одбила да призна и отплаћује те дугове.

Трамп је претходних дана примио групу држалаца таквих обвезница. Састанку је присуствовао и министар финансија САД Стивен Мнучин.

Неки од учесника разговора су Трампу и Мнучину отворено саветовали да те вредносне папире искористе као „адут у трговинском рату са Кином“.

Већ се појавила и (америчка) рачуница да Пекинг тим грађанима САД треба да исплати – заједно са каматама – преко трилион долара.

KOMENTARI5 коментара

 1. persida says:

  Tramp ce pasti na kineskom pitanju, on je previse glup da to razume.

 2. milorad2 says:

  hahahah šta reći na ovo.ako to uradi roknuću ga flašom po glavi a onda će da nastane haos.Ponašanje amerikanaca na svetskoj sceni sve više liči na ponašanje pijanog siledžije u kafani sa pristojnim ljudima.Ide od stola do stola štipka žene i dvojke unosi se u face preti i glami, ako mu neko odgovori lete šamari,sve dok ne dodje do pogrešnog stola:)Ova inicijativa se mota po vašingtonu već neko vreme,videćemo šta će da urade sa tim bezvrednim papirima cara koji više ne postoji i države koja odavno ne postoji ali pare neće dobiti sigurno sem ako ne misle da ih naplate silom.U tom slučaju mislim da su mogli da nadju lepši izgovor za rat,nešto herojsko itd.

 3. A akoM says:

  To pokazuje kolko vrijede državne obveznice svake države!Onoliko kolko ta država to prizna!Preko noći mogu postati toaletni papir!A Kinezi imaju hrpu(najviše u svijetu)USA državnih obveznica!Koje vrijede isto toliko!

 4. soja says:

  Ništa im ne pomažu ovakve budalaštine, pregaziće ih Kinezi ekonomski kao parni valjak žabu!

 5. Косовац says:

  Пре 30 година је један Американац на тавану нашао обвезнице још из времена Линколна. Када је срачунао камату, требало је да му се исплати много милиона. Држава га је обавестила да је то застарело по свим правним тековинама, и да обвезнице може да обеси мачку о репу. Бираним речима су му објаснили да Чивути никако не ПЛАЋАЈУ камату, него они НАПЛАЋУЈУ камату. Мора да се схвати та разлика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u