АМЕРИКА СПРЕМА ШОКАНТАН потез против Кине

AMERIKA SPREMA ŠOKANTAN potez protiv Kine

30 avgusta 2019

AMERIČKI državni vrh `važe` ideju da od kineskih vlasti zatraži da plate dugove svojih imperatora.

Novinska agencija Bloomberg objavila je da u SAD žive hiljade vlasnika novčanih obeznica koje su u svoje vreme emitovali kineski imperatori.Maova Kina je odbila da prizna i otplaćuje te dugove.

Tramp je prethodnih dana primio grupu držalaca takvih obveznica. Sastanku je prisustvovao i ministar finansija SAD Stiven Mnučin.

Neki od učesnika razgovora su Trampu i Mnučinu otvoreno savetovali da te vrednosne papire iskoriste kao „adut u trgovinskom ratu sa Kinom“.

Već se pojavila i (američka) računica da Peking tim građanima SAD treba da isplati – zajedno sa kamatama – preko trilion dolara.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Tramp ce pasti na kineskom pitanju, on je previse glup da to razume.

 2. milorad2 says:

  hahahah šta reći na ovo.ako to uradi roknuću ga flašom po glavi a onda će da nastane haos.Ponašanje amerikanaca na svetskoj sceni sve više liči na ponašanje pijanog siledžije u kafani sa pristojnim ljudima.Ide od stola do stola štipka žene i dvojke unosi se u face preti i glami, ako mu neko odgovori lete šamari,sve dok ne dodje do pogrešnog stola:)Ova inicijativa se mota po vašingtonu već neko vreme,videćemo šta će da urade sa tim bezvrednim papirima cara koji više ne postoji i države koja odavno ne postoji ali pare neće dobiti sigurno sem ako ne misle da ih naplate silom.U tom slučaju mislim da su mogli da nadju lepši izgovor za rat,nešto herojsko itd.

 3. A akoM says:

  To pokazuje kolko vrijede državne obveznice svake države!Onoliko kolko ta država to prizna!Preko noći mogu postati toaletni papir!A Kinezi imaju hrpu(najviše u svijetu)USA državnih obveznica!Koje vrijede isto toliko!

 4. soja says:

  Ništa im ne pomažu ovakve budalaštine, pregaziće ih Kinezi ekonomski kao parni valjak žabu!

 5. Kosovac says:

  Pre 30 godina je jedan Amerikanac na tavanu našao obveznice još iz vremena Linkolna. Kada je sračunao kamatu, trebalo je da mu se isplati mnogo miliona. Država ga je obavestila da je to zastarelo po svim pravnim tekovinama, i da obveznice može da obesi mačku o repu. Biranim rečima su mu objasnili da Čivuti nikako ne PLAĆAJU kamatu, nego oni NAPLAĆUJU kamatu. Mora da se shvati ta razlika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *