АМЕРИКАНЦИ БРУТАЛНО УЦЕНИЛИ ТУРСКУ!

АМЕРИКАНЦИ БРУТАЛНО УЦЕНИЛИ ТУРСКУ!

22 априла 2019

Амерички сенатор Демократске странке Боб Менендез изјавио је да ће САД увести санкције Турској ако та земља купи руске системе противваздушне одбране С-400, и додао да је у том случају искључена испорука америчких авиона пете генерације Ф-35 Турској.

– Ако председник Турске Ердоган буде инсистирао на набавци противракетног система С-400 и изврши куповину и размештање система, биће изречене санкције на основу закона који сам првобитно донео (у Kонгресу). И не ради се о томе да ће санкције можда бити наметнуте – оне ће бити обавезне. Ми то не желимо и предложили смо Турској друге опције. Систем С-400 је неспојив са стандардима НАТО-а – рекао је Менендез.Менендез је пре неколико дана са републиканским сенатором Марком Рубиом представио Kонгресу „Закон о сарадњи у области безбедности и енергетике у источном Средоземљу“, низ иницијатива, које мењају америчку стратегију и укључују измене у региону. Закон предвиђа укидање забране продаје оружја Kипру, а такође забрањује испоруку авиона Ф-35 Анкари, у случају да Турска настави са реализацијом планова по питању С-400.

– Ф-35 никада неће бити поред С-400, то се никада неће десити. То је став обе стране у Kонгресу. Недавно смо то подржали у заједничком чланку са председником комитета за спољне послове Сената, председником комитета за војну службу и другима. Сличне ставове су изразили и чланови владе председника Доналда Трампа – додао је Менендез.

Према његовим речима, Анкара треба да се одлучи са ким ће сарађивати. „Турска треба да направи избор. Она може да остане важан савезник НАТО-а да настави да се фокусира на Запад или да се удаљи“, рекао је сенатор.

На питање да ли је тачно да се Турској неће испоручити авиони Ф-35, уколико та земља купи С-400, Менендез је одговорио да у том случају не постоје шансе да Турска добије Ф-35.

– Они ће бити кажњени на основу америчког закона, који предвиђа санкције за све који купују оружје од Русије. Ако Ф-35 буде у близини С-400, Русија ће моћи да сазна све тајне технологије авиона Ф-35. Чак и они који верују да Турска остаје веома важан партнер, сагласни су да се то никада неће десити – рекао је Менендез. Раније је Турска изјавила да неће одустати од планова куповине С-400 и да би прва серија система ПВО требало да буде испоручена у земљу у јулу.

KOMENTARI5 коментара

 1. Kiki says:

  Hoće, hoće ... Samo će ga posle odneti Iranom...

 2. Kiki says:

  Hoće, hoće ... Samo će ga posle odneti kranom...

 3. Zoran says:

  Ma batalite ove g;uposti nego javite da vlada Srbiej poslala muilion evra pomoci da s eobnovi Notr Dam. Hahahahaah, koji maloumnici....

 4. panda says:

  Negde će jednom morati da se prelomi - ne mogu da ucenjuju ceo svet!

 5. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  " Ako F-35 bude u blizini S-400, Rusija će moći da sazna sve tajne tehnologije aviona F-35." Da, a naročito tehnologiju padanja :-))) Super, samo nek se swinje međusobno pokolju :-)))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u