АМЕРИКАНЦИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Турци шокирани! ОВО ЋЕ УНИШТИТИ ЊИХОВО САВЕЗНИШТВО

АМЕРИКАНЦИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Турци шокирани! ОВО ЋЕ УНИШТИТИ ЊИХОВО САВЕЗНИШТВО

13 децембра 2019

Усвајање резолуције у америчком Kонгресу о признавању геноцида Отоманског царства над Јерменима почетком 20. века „угрожава будућност“ односа Турске и САД.

Ово су упозориле вечерас власти Турске убрзо по доношењу одлуке у Вашингтону.

„Понашање одређених чланова америчког Kонгреса угрожава турско-америчке односе… Америчка резолуција коју је данас усвојио Сенат доводи у питање будућност наших билатералних односа“, изјавио је портпарол турског председништва Фахретин Алтун.Горњи дом, Сенат Kонгреса САД једногласно је данас донео резолуцију којом се признаје постојање геноцида над Јерменима. Ту резолуцију је крајем октобра освојио Представнички дом Kонгреса што је тада изазвало незадовољство Турске.

Републикански сенатор Kевин Kрамер раније је рекао да није право време да се усвоји закон који би разбеснео Турску.

Историчари процењују да је у Отоманском царству током и после Првог светског рата убијено 1,5 милиона Јермена што стручњаци сматрају првим геноцидом 20. века.

Наследница царства, Турска Република, проглашена 1923. године, негира да је то био геноцид, већ да су то само жртве грађанског рата и немира током распада Отоманског царства, чији је број преувеличан и да је погибије било на обе стране.

Турска наводи да је тада погинуло између 250.000 и 500.000 људи.

KOMENTARI4 коментара

 1. dinki says:

  Prvi genocid tokom 20 vijeka počinila je Njemačka od 1904 do 1908 god nad plemenima u Namibiji,izvinuli su se tek posle malo više od 100 godina.

 2. deda mraz says:

  E pa ovo je primer kako bi nas komunisticki sljam koji je na vlasti trebao da postupi sa hrvatskom,a posle bi oni mogli do mile volje da raspravljaju o tomsonu i za dom spremni,nadam se da ce ikad Srpska vlada da se formira u Beogradu i oduzi nevinom srpskim zrtvama nad kojima se jos uvek ustasko komunisticki sljam izivljava u hrvatskoj.

 3. padre says:

  Zar i za genocid postoje stručnjaci?

 4. Djoka Brica says:

  Turci su nasi vekovni neprijatelji! Nezaboraviti da njihovo zlo do dan danas se oseca u nashem narodu. Zelim da se ostvari proracanstvo njihovog nestanka sto pre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u