АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ: Руси – највећи противник и у будућности, јер развија ново оружје а има и највећи…

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ: Руси – највећи противник и у будућности, јер развија ново оружје а има и највећи…

30 јануара 2019

Директор америчке Националне обавештајне агенције Данијел Коутс оцењује да ће Русија у будућности бити највећи војни противник Америке.

У наступу пред Америчким конгресом, он је рекао да ће Русија располагати са највећим војним потенцијалом од свих вероватних америчких противника.„Сматрамо да ће Русија бити противник са највећим потенцијалом наоружања за масовно уништење, а уз то развија ново стратешко и нестратешко оружје“, каже Коутс.

Руски председник Владимир Путин искористио је годишње обраћање у марту 2018. године да би јавно признао постојање неколико програма наоружања, укључујући и нову интерконтиненталну балистичку ракету, која је пројектована да заобилази системе противракетне одбране САД.

Реч је о интерконтиненталном надзвучном планеру, маневришућој ракети лансираној из ваздуха која је намењена за уништавање регионалних циљева.

Ту је и крстарећа ракета далеког домета са нуклеарним погоном, те интерконтинентална подводна нуклеарна средства, нагласио је шеф америчке Националне обавештајне агенције.

Он је поновио америчке оптужбе против Русије у вези са кршењем Споразума о уништавању ракета малог и средњег домета, што Русија демантује, преносе портали за војну аналитику.

„Москва, вероватно, сматра да нова ракета даје довољну војну предност како би оправдала ризик од кршења споразума“, рекао је Коутс.

(Срна)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Velika Metla says:

    Свако је вама непријатељ,ко не пристаје да га опљачкате! И то "демократски" опљачкате! Кад би вам Русија дала гас и нафту у Сибиру НИКО по вама не би био бољи од Русије! Онда би вам уста била пуна фале о Русији,до оног момента када понестане ресурса,а онда прелазите на другу жртву да је "усрећите" с вашом "демократијом"!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u