АМЕРИКАНЦИ ОТКРИЛИ: Мадлен Олбрајт и ЦИА основали Хашки трибунал!

АМЕРИКАНЦИ ОТКРИЛИ: Мадлен Олбрајт и ЦИА основали Хашки трибунал!

2 августа 2015

Madeleine-Albright 4345Ричард Голдстон, први тужилац Међународног суда у Хагу, о правди коју дели овај трибунал У „Сан Франциско Крониклу“(12. 11. 2013) је рекао:

„Међународна кривична правда, све је то политика…“

Други Американац, Енди Вилкоксон, истраживач рада суда у престоници Холандије, траг о „идеји“ за суду, на коме би били кажњени Срби као „лоши момци“, нашао је на сајту „foia.cia.gov“ у документу насловљеним „Yugoslavia Policy Options“ од 1. фебруара 1993. У папирима са којих је недавно Клинтонова председничка библиотека скинула ознаку тајности јасно пише да је трибунал замисао ЦИА. У допису од 1. фебруара стоје процене америчких обавештајаца како би различите земље реаговале на идеју оснивања оваквог Трибунала.

Према овој анализи, западни Европљани би требало да подрже Трибунал. Москва би се томе противила, а муслиманске државе би одобриле Трибунал за ратне злочине. ЦИА износи и своје запажање:

„Равноправно кривично гоњење муслиманских преступа у Босни, међутим би се сматрало као наклоност према Београду.“

Вилкоксон даље у студији „Сребреница – Ружна истина“ наводи говор Габријеле Кирк Мекдоналд, бившег председника суда у Хагу, за говорницом Врховног суда САД у Вашингтону. Она је 5. 4. 1995. именовала Медлин Олбрајт за „мајку Трибунала“.

Прочитајте још:

УБИЦА СРБА У ХАГУ – Џефри Најс

ЛИЧНА КАРТА СРЕБРЕНИЦЕ: Ево колико је муслимана погинуло у Сребреници!

Ево које познате особе су рекле да није било геноцида у Сребреници!

„Ми смо имали велике користи од подршке заинтересованих влада и појединаца као што је секретар Олбрајт… Заиста често говоримо о њој као о мајци Трибунала.“

Ричард Холбрук за „Би-Би-Си“, 9. септембра 2003. каже: „Када ме је председник Клинтон вратио у Вашингтон да преузмем преговоре за Босну, схватио сам да је Трибунал за ратне злочине огромно и драгоцено средство. Користили смо га да би два најтраженија ратна злочинца у Европи, Караџића и Младића, држали ван Дејтонског мировног процеса и употребили смо га да оправдамо све што је уследило.“

Некадашњи портпарол НАТО Џејми Шеј на Конференцији за новинаре 28. маја 1999. у Бриселу, у јеку НАТО кампање на Србију, био је изричит: „НАТО земље су обезбедиле финансије за успостављање Трибунала, ми смо међу водећим финансијерима.“

Према Шеју, „без НАТО замаља не би било ни Међународног суда правде, нити би постојао било какав међународни кривични суд за бившу Југославију, јер су земље НАТО, пре свега успоставиле ова два трибунала, финансирају ове судове, који подржавају њихове активности“.

КАДА су Енглези, почетком јула ове године „гурали у СБ УН“ резолуцију о српском геноциду у Сребреници, овдашњу јавност су убеђивали да је то, што у британском документу пише геноцид, у ствари формалност коју су судови већ установили и која не може имати правне последице на терену у Босни. Како се објашњавало и у Њујорку али и у Београду, РС је установљена Дејтонским споразумом и формулације из предложене резолуције у којој се на десетине места помиње реч „геноцид“ има „јубилејско значање“ будући да се обележава две деценије од догађаја.

На сајту „Викиликса“ под ознаком Сарајево, налази се документ који говори да је термин „геноцид“ изузетно моћно оружје америчке политике у Босни али и да га засад Американци чврсто држе под својом контролом.

Према истим изворима, „бошњачки политички лидери, предвођени Харисом Силајџићем, почели су продорну кампању за ‘специјални статус Сребренице’, у суштини позивајући на њено отцепљење од Републике Српске (РС). Они су, такође, подржали масовну емиграцију Бошњака повратника из Сребренице, тврдећи да су услови тамо били неподношљиви“.

ЦИА даље цитира Силајџића, који наводи да „Сребреница заслужује посебан статус јер је била као Аушвиц где су довођени људи да би били убијени“.

Силајџићеви аргументи су изложени детаљно у документима.

Према Силајџићевим речима „изрицање пресуде Међународног суда правде обезбедило је нову правну основу, са које ће се ретроактивно преиспитати услови ‘Дејтона'“. Он је рекао да Сребреница није „као било које друго место; геноцид се десио тамо“.

У следећој депеши Силајџић говори да је био у стању да прихвати да Сребреница буде у саставу РС у Дејтону, јер није било „званичне одлуке“ 1995. године да се геноцид догодио 11. јула 1995. године у Сребреници. Силајџић планира да „исцрпи сва законска средства да ревидира резултате геноцида“. Према њему, „морамо да променимо структуру и Устав, који су креирани као директан резултат геноцида“.

Муслимански лидер је изјавио да је „Дејтон“ формиран нужно под притиском Милошевића, Туђмана и међународне заједнице, али РС не може остати као што јесте; иначе ће легализовати геноцид. „Морали смо да потпишемо ‘Дејтон’ са пиштољем упереним у наше главе“, рекао је он, а ЦИА дојавила у Вашингтон.

Један од докумената говори да је „циљ Силајџића јасан. Он настоји да користи пресуду Међународног суда правде као основ за елиминацију Републике Српске“. Други извор цитирао је Силајџића, који је отворено изјавио да је „Република Српска производ геноцида, да је треба укинути“. Према тим изворима, Силајџићева стратегија има за циљ да додатно распаљује бошњачко муслиманско мишљење овде, чиме се пажња САД и међународне заједнице фокусира на њихове жалбе.

„Ми смо искрено забринути због радикалних идеја које Силајџић успешно сеје овде међу Бошњацима“, кажу оперативци ове агенције. Документ такође разоткрива експлоатацију и манипулацију преживелих чланова породица жртава масакра од стране режима у Сарајеву.

У депеши која извештава о протесту против посете америчког амбасадора Меморијалном центру у Поточарима, који је организовала НВО „Мајке Сребренице“ на челу са Хатиџом Мехмедовић, истиче се да „бошњачки политичари често манипулишу и користе патњу мајки сребреничких жртава, које немају софистицирано разумевање система кривичног правосуђа у БиХ, а камоли међународне судске праксе“.

ТЕСТИРАЊЕ ПРАВДЕ

Американац Вилкоксон тестирао је „правду“ која се дели у Хагу постављајући реторично питање да ли би овај суд евентуално могао да оптужи пилоте НАТО за њихове колатералне грешке у којима је у бившој Југославији 1999. страдало хиљаде људи. Одговор на ово питање Вилкоксон је нашао у речима Лестера Мансона, директора комуникација Комитета за међународне односе Представничког дома Америке у канадском листу „Нешнл пост“ 22. маја 1999. године: „Вероватније је да видите како се зграда УН демонтира циглу по циглу које бацају у Атлантик него да видите да НАТО пилоти иду пред УН Трибунал.“

(Вечерње новости)

KOMENTARI16 коментара

 1. Toma says:

  Nije joj dzabe Vuk Draskovic ljubio ruke.

 2. Samo pitam says:

  Dzaba majci tribunala, svoj zivot duguje Srbima, ima u grob to da ponese, vjesticina.

 3. trbunal ili sud says:

  Prema Šeju, „bez NATO zamalja ne bi bilo ni Međunarodnog suda pravde, niti bi postojao bilo kakav međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, jer su zemlje NATO, pre svega uspostavile ova dva tribunala, finansiraju ove sudove, koji podržavaju njihove aktivnosti“. ************ више тога (суштинског) о Сребреници, у форми краћих прилога: https://tinyurl.com/ol8adj2

 4. triglav says:

  evo, to je prava slika amerike i euro-azije: indo-evropljani pod semitskom komandom.

 5. Apis says:

  Samo pitam, rekli ste sustinu u dve reci! Samo vestica se Boga davno odrekla i nije svesna da je druzenje sa đavolom kratko zadovoljstvo.

 6. Nina says:

  Molim vas, mozete ostaviti izvorni clanak iz koga je vest preuzeta - na engleskom? Bilo bi korisno da mozemo podeliti ovakve clanke sa naivnim evroplajnima!

 7. Nina says:

  Htela sam reci, ako mozete ipod vesti staviti linkove orginalnih clanaka na engleskom?

 8. zdenko says:

  GLUPI SRBI VEROVATI HAGU KAO PRAVDI KOJOJ MEDUNARODNOJ NATO ZEMALJA OD BUDALE MOZES UVEK PRAVITI BUDALU

 9. M.Marko says:

  Barem jedan monsrum manje gotova je smrt joj u oci gleda.

 10. Aleksandar Mihailović says:

  Monstrumi su uništili YU i monstrumi svoje monstruozne zločine na monstruozni način prebacuju na najveće žrtve, Srbe. Vlast Srbije mora racionalno da objasni narodu zbog čega i dalje puzi ka monstrumima i onima koji su njen narod zasuli OU i plutonijumom i osudili ga na tiho i sigurno nestajanje? Narod mora da se izjasni o onima koji su na monstruozni način isporučili sve narodne heroje monstrumima, i da ih priupita šta su dobili za uzvrat a da je vrednije od očuvanja sopstvene države?

 11. Milan, Beograd says:

  Ova Cehinja je najveci neprijatelj SRba, kao i Ceski narod, ali to ne sme javno da se napise!!

 12. Aca Banjac says:

  \Nece ona jos dugo...a ni amerika...gleda Bog...

 13. Radovan says:

  U poslednjem bombardovanju Srbije,po svim mogucim pitanjima dominirali su Jevreji,a zatim Nemci,Englezi,i Turci.

 14. Мирослав Ђукић says:

  Никад не коментаришем јавно изглед неке жене. Ипак, када би Луцифер имао кћерку, она би баш овако изгледала!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u