АМЕРИКАНЦИ покушавају да шпијунирају Крим! РУСИ ИХ СА ЛАКОЋОМ БЛОКИРАЛИ

AMERIKANCI pokušavaju da špijuniraju Krim! RUSI IH SA LAKOĆOM BLOKIRALI

17 marta 2020

AMERIČKI i natovski brodovi bez željenog uspeha pokušavaju da otkriju šta Oružane snage- Rusije rade na Krimu. Da se ubace u njihove zatvorene sisteme veze i baze podataka.

Kako je rekao jedan visoki ruski vojni zvaničnik novinskoj agenciji RIA Novosti, približavaju se poluostrvu, uključuju sisteme za osmatranja, snimanja i prisluškivanje, ali sve to nailazi na gotovo neprobojni `zid` koji prave ruski sistemi za elektronsko ratovanje – zaslepljivanje, gušenje (signala) i ometanje…Međutim, ne završava se sve na pokušajima: došao do „zida“, nisi u njemu ni našao ni probio „rupu“ i – vratiš se…

Ruski „zid“ na Krimu je tako moćan da onesposobljava instrumente američkih/NATO brodova, remeti im i podešavanja za navigaciju i dezorijentiše njihove posade.

Ruski admiral Vladimir Komojedov, koji je komandovao Crnomorskom ratnom flotom do 2002-ge, objasnio je šta se – i zbog čega – pri tim pokušajima događa i zašto ni jedna ni druga strana u toj igri ne idu do kraja:

„Mi imamo moćna sredstva za radio-elektronsku borbu. Samo, to su sredstva čije se najvažnije mogućnosti ne smeju otkrivati osim u uslovima realnog rata. Ta sredstva se u miru koriste ograničeno i ne svaki dan. Jer, zašto protivniku otkrivati svoje mogućnosti, uključujući i dijapazone unutar kojih mogu da dejstvuju.“

Objasnio je da se ti sistemi dele na pasivne, koji prave smetnje protivničkim radarima, i aktivne koji imaju sopstvene moćne stanice koje guše, oslepljuju i dezorijentišu opremu protivničkih brodova.

Admiral je, da bi bio jasniji, podsetio:

„Kada su Izraleci iz vazduha atakovali Egipat i Siriju – provocirali su protivnika na aktivno delovanje celog njihovog sistema PVO. To su koristili za lociranje lansera i radara i za izvođenje udara koji su pravili breše u odbrani te dve zemlje. Kroz te breše su potom prolazile izraelske udarne snage koje su bile štićene pasivnim sredstvima za radio-elektronsku borbu. Ukazujem na ovo i zato što Amerikanci imaju čime da drže na oku i Krim. U tome im pomaže, nema sumnje, i Ukrajina koju su stavili pod kontrolu“.

Komojedov posebno naglašava ono što sigurno više nego dobro znaju i oni koji sa Krima pariraju Amerikancima:

„Ima smisla jednom pokazati protivniku: „Bolje vam je da i ne pokušavate“. A i to ograničeno. Jer, pogrešno bi bilo reagovati svaki kad se približe i tako otkrivati i svoje pozicije i svoje mogućnosti“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Kauboji i moderna tehnologija, ha ha. Rusi ih setaju kao majmune.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *