АМЕРИКАНЦИ ПОТУЉЕНО УДАРАЈУ НА РУСИЈУ! СВЕ ЛИЧИ НА РАЗМЕШТАЊЕ ПРЕД РАТ: Најавили више трупа у…

АМЕРИКАНЦИ ПОТУЉЕНО УДАРАЈУ НА РУСИЈУ! СВЕ ЛИЧИ НА РАЗМЕШТАЊЕ ПРЕД РАТ: Најавили више трупа у…

6 септембра 2018

Америка разматра да пошаље више трупа и изводи више вежби у Грчкој.

Американци намеравају да претворе Грчку у своју базу операција за Блиски Исток и северну Африку.Начелник генералштаба америчке војске генерал Џозеф Дунфорд је рекао новинарима у Атини, пре два дана, да су грчки званичници вољни да размотре то и да је он оптимиста по том питању. Такође је додао да ће заједно са Грчком размотрити све планове.

Америчка војска већ користи базу на Соуди и има базу ваздухопловну базу у Лариси.

Званична верзија овог новог размештања трупа је да ће војно присуство у Грчкој дозволити Америци да појача противтерористичке активности у региону, али у исто време овај потез ће дозволити Америци да појача војне активности на руским границама.

Многима ово личи на размештање трупа пред почетак рата.

(Правда)

KOMENTARI11 коментара

 1. Velika Metla says:

  Многи су их размештали,па су се враћали кућама,ко је преживео наравно,у знатно мањем броју од почетног стања!

 2. Milan says:

  Južno krilo NATO-a ne može više ozbiljno da računa na Tursku pa da li zato okreću se više prema Grčkoj. Pošto izmedju Turske i Grčke (obadve su NATO članice) postoji stalna netrpeljivost ovo je možda i indirektan pritisak na Tursku da poslušnije saradjuje sa SAD i NATO alijansom.

 3. padre says:

  Ala jih udaraju!U zadnje vreme samo šetaju vojsku amo tamo!Čim negde zagusti, oni se ukenjaju, pa premeste jedinice drugde,kao da to nekog plaši!

 4. milorad says:

  Amerikanci polako podižu broj svojih trupa uz ruske granice, to se ove taktika INFILTRACIJE, ali to je u suštini neuspešni pokušaj iznenadnog napada jer koliko oni trupa razmeste rusi proporcionalno isto to urade.I onda opet amerikanci nemaju željenu taktičku premoć , pa moraju opet da pojačaavaju trupe koje će učestgvovati u početnom nap'adu. Ne treba se zavaravati , gomilanje vojske uz ruske granice ima samo jedan cilj, NAPAD na rusiju ništa drugo ne može to da bude i mislim da je to već blizu da se desi.Možda već sledeće god. oni pokušaju d upad.

 5. Miraš says:

  Turska je promenila svoju agresivnu politiku prema Siriji. Vremenom sličan rezultat može se postići i sa Izraelom, ali vojno povlačenje američkih snaga iz Sirije ići će veoma teško. Velesila su i držaće se žilavo, a pomoglo bi da brže odu ako njihova država SAD bude napadnuta. Šta radi majka priroda na teritoriji SAD? Šalje li uragane, požare, cunami, zemljotrese, budi li vulkane? Neka se bude i jačaju jer dovoljno je da se Amerikancima dese veće prirodne katastrofe pa će se smiriti. Za veliki deo ovog sveta bolje je to rešenje, nego direktan sukob dve vodeće vojne i nuklearne sile. A ovde iz Grčke verovatno će nastojati da uspore rusku pomoć koja se dostavlja Siriji brodovima kroz Egejsko more. Na taj način mogu ugroziti ne samo snabdevanje snaga SAA, nego i ruske baze u Siriji. Souda je u severozapadnom delu ostrva Krit. Larisa je glavni grad Tesalije, nalazi se u istočnom delu kontinentalne Grčke na putu izmedju Soluna i Atine. Nije baš na sredini izmedju ova dva najveća grčka grada, nešto je bliža Solunu. Larisa nije na obali mora ali je dosta blizu Egejskog mora.

 6. Bogomir says:

  Zatvorice Belo More (pogresno nazvano Egejsko) za Ruse. Obuzdace Tursku. Zavrsice pravoslavne snove o pravoslavnoj uniji na Helmu (pogresno nazvanom Balkan). Pokvarice pricu o ruskom delu gasovoda kroz Grcku do Italije. Najmanje cetiri ocigledna udarca jednim potezom. Tako se to radi. Putko za to vreme vija kozojebe u Siriji i pazi na civile (njihove zenke i mladuncad), povecava starosnu granicu za penziju kao MMF, jos uvek tera liberalni kapitalizam u Rusiji i sklanja ruske patriote u Donbasu. Vi sad vidite.

 7. Miraš says:

  Rusi biju i danas kao sveti Ilija po Idlibu pretežno zapadnu stranu džihadističke položaje oko grada Džisr eš Šugur, a sirijska avijacija tuče južne delove Idlibskog ratišta u Hami i jugoistočne delove Idliba. Po tome što je juče stigao na idlibsko ratište i obišao položaje jugozapadno od grada Alepa poznati sirijski general Suheil al Hasan jasno je da je ofanziva snaga SAA blizu. Jedni pišu da će on voditi južni i jugoistočni deo idlibskog fronta, drugi da će imati zadatak da osvoji grad Saraqib koji je važan saobraćajni čvor ali severnije u istočnom delu.

 8. DonDon says:

  Ovo je zbog Turske. Turci nisu pouzdani saveznik kao nekada.

 9. острогорски says:

  Мислим да су Американци и њихове пудлице, из Нарко пакта, кренули на сахрану - СВОЈУ СОПСТВЕНУ :)

 10. Miraš says:

  Treba se čuvati američkih prevara. Al Kaida u Idlibu ne razlikuje se puno do ISIS-a. Ovo je bila jedna od najvećih američkih prevara u Siriji: NOŽ U LEĐA NA OMARU: Kurdi na prevaru preoteli najveće naftno polje u Siriji?! (MAPA) 22.10.2017- Tigrove snage Sirijiske arapske armije (SAA) pre dva dana (20.10.2017.) zauzele su pozicije na zapadnom ulazu u naftna polja Omar, odakle su uspostavile vatrenu kontrolu nad najvećim izvorištem nafte u Siriji. I dok su sirijske snage smišljale kako da, uz što manje štete, uđu u žestoko minirana naftna polja na kojima su se nalazile malobrojne snage Islamske države, Kurdi su, po svemu sudeći, tokom noći, to učinili bez borbe. "Naše snage izvele su veliku vojnu operaciju usmerenu prema koncentraciji terorista i plaćenika na Omar poljima u ranim jutarnjim satima u cilju zarobljavanja plaćenika i uskraćivanja im prilike da počine dela sabotaže na oslobođenim teritorijama. Kao rezultat ove operacije, naftna polja su oslobođena, a plaćenici su isterani uz vrlo malo štete", stoji u saopštenju koje je potpisala Lejla Abdulah, portparol operacije "Asefat al džazira", koju kurdski SDF i Američka vojska vode u pokrajini Deir Ez Zor. Ona je precizirala i da su borbe izbile samo u radničkim barakama na obodima naftnih polja, gde su "plaćenici", navodno, i uništeni. Da pojasnimo, da bi SDF stigao do Omara, morali bi prethodno da, tokom noći i nečujno, preplivaju reku Kabur, pregaze mesta Kurajzju, Mašik i Kusajriju, okolne zaseoke i niz kontrolnih tačaka, samo da bi ušli u Omar polja, koja sama zauzimaju prostor prečnika od nekih tridesetak kilometara, i uz to, teško miniranih instalacija, bušotina i puteva. Najverovatniji scenario za ovu veliku otimačinu kurdsko-američke koalicije jeste onaj, za koji su iračke snage više puta optuživale iračke Kurde, to jest, da su teroristi Islamske države na gore pomenutom potezu jednostavno tokom noći obukli uniforme neke od oružanih formacija koje pripadaju SDF-u i istakli zastave kurdske organizacije. Ovaj potez je naročito bio neočekivan usred intenzivnog pregovaračkog procesa koji se sa sirijskim Kurdima vodio na severu Sirije. Tokom ovih pregovora došlo je čak i do ulaska ruskih snaga u rafineriju nafte kod grada Deir Ez Zora koju drže Kurdi, a koju su Sirijci zbog čestih provokacija tada bili spremni da napadnu svakog trenutka...

 11. Душан says:

  Рата ће бити, јер Џучић амерички пуковник у Бонстилу је да трупе пуно коштају па када више нису биле потребне они су експресно размонтирали бараке и повукли 90% војске са Косова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u