АМЕРИКАНЦИ ТВРДЕ: Лукашенко је одбио Путина! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

АМЕРИКАНЦИ ТВРДЕ: Лукашенко је одбио Путина! ЕВО ЗБОГ ЧЕГА

14 фебруара 2020

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је данас да је Русија на недавном састанку о интеграцији две економије инсистирала на спајању две државе.

“Они схватају интеграцију као гутање Белорусије. То није интеграција. То је инкорпорација. Никад нећу то прихватити”, рекао је Лукашенко.`Он је рекао да ће се увек борити да Белорусија остане суверена и независна.

“Ваш први изабрани председник неће бити и последњи”, додао је он.

Лукашенко и Путин су се састали прошлог петка на још једној рунди разговора у Сочију, али нису успели да постигну договор.

Спајање са Белорусијом многи доживљавају као стратегију да Путин остане на власти и после свог председничког мандата који истиче 2024. године као шеф нове државе, навела је америчка новинска агенција.

И док се Лукашенко опире напорима интеграције, Kремљ је повећао притисак заустављањем испорука нафте Белорусији, која се ослања на Русију са више од 80 одсто својих енергетских потреба.

Лукашенко је рекао да ће разговори о блискијим односима Русије и Белорусије бити настављени, али да ће на столу бити само питања интегрисања економија.

(Тањуг)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u