АМЕРИКАНЦИ УДАРИЛИ СИРИЈЦЕ АВИЈАЦИЈОМ: Руски ПВО системи ћуте!

АМЕРИКАНЦИ УДАРИЛИ СИРИЈЦЕ АВИЈАЦИЈОМ: Руски ПВО системи ћуте!

3 фебруара 2019

Aмеричка авијација касно синоћ извела је нови напад на Сиријску арапску армију у провинцији Деир Ез Зор.

Мета америчких авиона била је артиљерија у околини града Ал Сукарија који се налази западно од  границе са Ираком.

САА је саопштила да је у нападу рањено двојица војника и уништен један топ. САА тврди да није дејствовала са тих положаја пре напада Американаца и да није било повода за амерички удар.

(Правда)

KOMENTARI6 коментара

 1. Miraš says:

  Ne verujem da ovu oblsst u jugoistočnoj Siriji pokrivaju ruski sistemi S-300 koji su uneti u Siriju. Al Sukarija je severno od grada Abu Kemal-a koji je blizu reke Eufrat i na jugu pokrajine Deir ez Zor. S druge strane Eufrata su položaji ISIS protiv koji se Kurdi još uvek bore, a primećena je i infiltracija snaga ISIS na ovi zapadnu stranu prema Abu Kemalu. Izgleda kao da beže. Ali ne treba zaboraviti da ISIS i sluša Amerikance te zašto su se sada uputili na ovu stranu koju kontroliše SAA? Taman zgodno da Amerikanci naprave još jednu "grešku". Ako bi Amerikanci oterali snage SAA iz Abu Kemala i bar napravili haos u tom gradu, onda bi tu na ulazu u Siriju iz Iraka uspeli da preseku veze Irana sa Sirijom. Američko povlačenje iz Sirije će se otegnuti, a i kad napuste Siriju iz susednog Iraka će praviti štetu i pakost Siriji.

 2. Miraš says:

  Na mapi rata u Siriji vidi se da snage ISIS koje su prešle na ovu stranu zapadno od Eufrata, krenule su ka Al Sukariji. Ako bi Amerikanci eliminisali snage SAA u Al Sukariji time bi prokrčili put ISIS snagama. Zasad izgleda da ovim bombardovanjem nastoje da parališu snage SAA da ne mogu adekvatno da reaguju. Evo i ovo je jedan manji dokaz o saradnji Amerikanaca sa ISIS.

 3. Miraš says:

  Na mapi se vidi još nešto - snage SAA granatirale su preko reke mesto Baghuz Fawqani, mesto je nasuprot Abi Kemala i na onoj drugoj istočnijoj strani reke u kome još uvek ima ISIS boraca. Amerikancima to ne odgovara jer moguće je da će ISIS ratnike iz tog mesta i iz celog tog smanjenog džepa spašavati helikopterima. Ne bi bilo prvi put da tako nešto urade.

 4. Becki konjusar says:

  Mi i rusi smo obične jajare.

  • Slobodanka says:

   Pogrešan je naslov teksta. Rusija nije ušla u mirnu zemlju nego usred najgoreg rata. Vojna intervencija Rusije u Siriji jasno je usmerena na borbu protiv terorizma, i celo vreme je opterećena sa ozbiljnim pitanjem da li će doći do direktnog sukoba vojnih snaga Ruske federacije i SAD. Ali čim je tamo prisutna Rusija, onda mnogi dokonjaci sebi uzimaju za pravo da hajče Rusiju.

 5. marko says:

  miras says dobro si rekao oni se ne povlace vec pregrupisu drugu fazu napada na siriju koja je zavrsila posle 7 godina zove se dugotrajan rat protiv sirije do sloma asada. pitanje je zasto tu nema pvo sistema irana ili sirijske vojske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u