АМЕРИКАНЦИ ЖЕЛЕ НАДМОЋ у ваздуху већ првог дана новог светског рата! ЕВО ЗАШТО

АМЕРИКАНЦИ ЖЕЛЕ НАДМОЋ у ваздуху већ првог дана новог светског рата! ЕВО ЗАШТО

19 јануара 2021

АМЕРИЧКО ратно ваздухопловство мора успоставити надмоћ у ваздуху већ првог дана рата, иначе остатак оружаних снага САД неће имати времена да се укључи у операције.

Ово је за Breaking Defense рекао Вил Ропер, помоћник америчког министра ваздухопловства, говорећи о предусловима за победу САД у могућем светском рату.Ропер активно промовише програм Next Generation Air Dominance (NGAD) који САД обезбеђујеловце нове генерације.

Он сматра да је основна цена ловца пете генерације сада конкурентна, што није случај са оперативним трошковима тих летелица.

       Амерички ваздухопловни аналитичар Ричард Абулафија, међутим, има критички став према плановима ваздухопловства САД да купи 1.763 ловца пете генерације F-35A Lightning II.

Он сматра да је то једна од најчуднијих фантазија у сфери одбране у САД:

       „У принципу, САД могу себи приуштити да купују по 50 ловаца пете генерације годишње, па да за 20-25 година укупан број F-35A Lightning II подигну на 1000-1200“.

Није, међутим, мало у САД оних који тврде да F-35A Lightning II има „1000 недостатака“.

       Ропер је открио да се у развоју ловаца шесте генерације, на којем се у САД ради у оквирима поменутог пројекта, „користи инжењеринг у стилу Формуле 1“.

Претходно је изјавио да је Пентагон у тајности, у оквиру програма NGAD, пројектовао, произвео и бар једном летео на демонстратору X-plane који је важан за развој америчких беспилотних летелица и борбених авиона шесте генерације.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kalipso says:

    taman za 50 orudja s-400 i s-500, a cime ce protiv SU-57?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u