Amerikancima su turističke atrakcije u Beogradu ono što su oni srušili

Amerikancima su turističke atrakcije u Beogradu ono što su oni srušili

26 jula 2013

generalstabAmerička novinska agencija Asošiejted pres na svoj spisak stvari koje besplatno možete obići u Beogradu dodala je i ruševine srpskih zgrada, u kojima su naši sunarodnici izgubili živote, kao turističku atrakciju! „Beograd je danas poznat po noćnom životu, klubovima i uzbudljivom stilu života, ali ga je u prošlosti naružio rat“, navodi se u tekstu Asošiejted presa.

Stvari koje ova agencija preporučuje u prestonici Srbije su Kalemegdan, Ada Ciganlija, pijace, Skadarlija i – NATO ruševine. Tim rečima!

„Srbija je postala internacionalni otpadnik i bombardovana je 1999. godine od strane NATO-a kako bi se zaustavio rat na Kosovu. Ruševine srpskih vojnih i policijskih zdanja u centru Beograda i dalje stoje nepopravljene. Vlasti tvrde da nemaju dovoljno novca za njihovu sanaciju“, piše AP u preporuci da se obiđu ove „turističke atrakcije“.

Podsetimo, tokom bombardovanja zgrade Generalštaba 30. aprila 1999. godine Ratko Bulatović je teško ranjen. Nesrećni čovek, koji je bio član civilne zaštite Beograda, ostao je bez obe noge.

U noći u kojoj je ostao bez udova otišao je do „turističke atrakcije“ kako bi u obližnjim ulicama pomogao u raščišćavanju šuta prouzrokovanog bombardovanjem, kao i da bi, ukoliko je potrebno, pružio pomoć ranjenicima.

U tromesečnom bombardovanju Srbije koje su bez objave rata započele članice NATO pakta ubijeno je oko 2.500 civila, od kojih 89 dece. Ranjeno je 12.500 ljudi.

Čini se neumesnim, u najmanju ruku, da jedna agencija (i to ni manje ni više nego američka), ruševine srpskih zgrada u kojima su nevini ljudi poginuli proglašava besplatnim turističkim atrakcijama. Srbi su ih platili životima

(Srbin.info)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *