АМЕРИКУ ЧЕКА НОЋНА МОРА! Ротшилд најавио…

AMERIKU ČEKA NOĆNA MORA! Rotšild najavio…

6 septembra 2017

Siguran signal za oligarhe širom sveta, lord Džejkob Rotšild, osnivač i predsednik RIT Capital Parters, značajno je smanjio svoju izloženost onome što on vidi kao rizično i nestabilno američko tržište kapitala. U polugodišnjem finansijskom izveštaju za RIT Capital Partners, Rotšild je objasnio ove agresivne poteze kompanije da značajno smanji izloženost američkim sredstvima.

“Ne verujemo da je ovo pravo vreme za povećanje rizika. Cene akcija su u mnogim slučajeva porasle do neverovatnih nivoa u vreme kada ekonomski rast uopšte nije siguran,“ rekao je Rotšild u svom polugodišnjem izveštaju.

Pored toga, Rotšild je izjavio da smatra da će se programi kvantitativnog olakšanja (QE) koje koriste centralne banke, poput Banke federalnih rezervi u SAD, “okončati.“

Rotšild je citiran u izveštaju: “Period monetarne akomodacije će se možda okončati.“

Signalizirajući potancijalnu katastrofu na finansijskim tržišitma SAD-a, Rotšild je smanjio investicije RIT Capital Partners-a u američkim dolarima za skoro pedeset odsto. RIT Capital Partners je 31. decembra 2016. godine prijavio 62 odsto neto vrednosti ulaganja u američkim dolarima. U najnovijem izveštaju koji je objavio RIT Capital Partners 30. juna 2017. godine, ova kompanija ima samo 37 odsto neto vrednosti investicija u američkim dolarima.

Tokom tog istog perioda, Rotšild je povećao investicije RIT-a u britanskim funtama i evrima.

Prošle godine, menadžer obveznica onoga što je nekada bio najveći fond obveznca, imao je strašno predviđanje o tome kako će se “sve ovo“ završiti. A pod “svim ovim,“ podrazumevao je podupiranje finansijskih tržišta od strane centralnih banaka.

Kada američka berza posluje na najvišim visinama, a lord Rotšild odvaja RIT od tih istih tržišta, manipulacija centralne banke tržišnim cenama postaje očigledna.

Pored toga, vredi napomenuti da je Rotšildov investicijski portfolio RIT-a vratio otprilike 2.000% od njegovog osnivanja – tako da on očigledno zna kako da pozicionira svoja sredstva kako bi dobio veliki povrat od investicija, stoga bi ovi nedavni potezi trebali biti crvena zastavica svakom Amerikancu.

U objašnjavanju svojih nedavnih investicionih poteza, Rotšild, predsednik RIT-a, je rekao:

“Posebno smo zainteresovani za investicije koje će imati koristi od uticaja novih tehnologija, i tržišta na Dalekom istoku, pod uticajem sve veće potražnje od azijskih potrošača.“

U izveštaju se takođe navodi da je RIT investirao u Social Capital, tehnološku investicionu firmu koja se nalazi u Silikonskoj dolini, i da će Frančesko Goduis, izvršini direktor J. Rothchild Capital Management-a, učestvovati u savetodavnom odboru kompanije. Social Capital obezbeđuje finansiranje kompanija u sektoru obrazovanja, finansija i zdravstvene zaštite.

Rotšild je takođe pomenuo pojavu četvrte industrijske revolucije u izveštaju RIT Capital Partners-a, napominjući: “Kako se Četvrta industrijska revolucija razvija, postaje sve važnije za vašu Kompaniju da bude u stanju da proceni investicione prilike u promenama koje su pokrenute inovacijama, a koje utiču na gotovo svaki poslovni sektor.“

Četvrta industrijska revolucija će biti vođena novim tehnologijama koje rade na integraciji digitalnog, biološkog i fizičkog sveta. Rotšild je ukazao u izveštaju na to da je četvrta industrijska revolucija bila pokretački faktor u njegovoj investiciji u Social Capital.

Sa globalnim prinosima na najnižim nivoima u zabeleženoj istoriji, i sa 10 triliona dolara negativnih stopa obveznica, verovatno postoji samo jedan način da se to okonča – sa masovnim globalnim finansijskim kolapsom, kakav bi učinio da Velika depresija izgleda kao “dobra stara vremena.“ Da ne bude zabune, kada lord Rotšild počinje da uklanja svoja sredstva iz SAD-a, to je sigurno znak da su loše stvari na horizontu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. GADAFI says:

    Svi američki predsednici od georga vaš ingtona govoraše da su rotšildi leglo zmija otrovnica. Linkolna i Kenedija ubiše jer su oni hteli američku banku a ne rotšildovu, ali džaba ovi haraju od pre pronalaska novog kontinenta. federalne rezerve su rotšildove i kada kaže da nema olakšica trebaće im resetovanje berze i još jedan 11 septembar, ali pošto sada nema bina zvanog laden, tu je kim džong zvani un, pa će se valjda snaći i opljačkati nečiju zemlju i nečije zlato pošto im gadafijevo nije bilo dovoljno. nastavlja se krstaški rat, pohod i pljačka. "zbog viših ciljeva nabiti na kočeve." Hteli su Asadovo blago, tokove nafte i mesopotamiju ali im se omaklo zbog buba rusa.

  2. Zoran says:

    Bas je nasao gde da seli pare u Britaniju koja izlazi iz EU i EU koja treba da s epodeli bar na sever i jug. Ali zato kaze investira u tehonolgije buducnosti i to pazi gde: Amerika(Kalifornija). Mislim da on nekom pakuje nesto, pa ce neko grdno da se nasanka ako ga poslusa.

  3. M says:

    Nisam shvatio-gdje Rodsild jamjerava dalje ulagati svoju demagogiju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *