АУСТРИЈСКИ МЕДИЈИ: Трећи светски рат није почео захваљујући Путину

АУСТРИЈСКИ МЕДИЈИ: Трећи светски рат није почео захваљујући Путину

10 марта 2019

Запад активно представља Владимира Путина као непријатеља, уместо да се радује томе што прво место у Кремљу заузима тако уравнотежен и разуман стратег, пише аустријски лист „Контра магазин“.

Није тешко претпоставити како би на бројне провокације Запада реаговала импулсивнија личност, пише лист и оцењује да управо захваљујући руском председнику САД и НАТО још нису започели трећи светски рат.

Аутор текста Марко Мејер наводи да се у политичким круговима и медијима користе сва средства како би се дискредитовала дејства Владимира Путина, уместо да се радују томе што у Кремљу седи управо Путин, а не нека импулсивна личност која би оштро реаговала на сталне провокације Вашингтона и НАТО-а.

Западни естаблишмент за то не мари, због тога што Путин, за разлику од свог претходника Бориса Јељцина, спречава западну финансијску олигархију да освоји Русију, наводи аутор.

Када би функцију председника Русије обављао раздражљивији човек, питање је како би он реаговао на државни преврат у Украјини, остварен уз активну подршку Запада и усмерен на интеграцију те земље у НАТО, како би се у њој разместиле ракете на свега неколико стотина километара од Москве.

Аутор предлаже да се одговор на то питање потражи тако што ће се замислити ситуација у којој Русија или Кина подржавају смену режима у Мексику, након чега на власт долазе проруске или прокинеске снаге и отварају могућност да се на територији те земље разместе руске или кинеске ракете, директно на граници са САД. Мајер сматра да све то веома подсећа на Карипску кризу из шездесетих година прошлог века.

Он истиче да сви треба да се радују због тога што је председник Русије разуман стратег који без обзира на западну агресију доследно покушава да одржи дијалог и не пада на провокације.

Аутор, међутим, упозорава да ће се „Путинова ера“ једног дана завршити, подсећајући да, према Уставу Русије, његов председнички мандат истиче 2024. године.„Након тога Владимир Путин може да оде у заслужену пензију, а шта онда?“, пита се аутор текста, оцењујући да за сада нема ниједног потенцијалног наследника руског председника.

Према Мејеровом мишљењу, „стратег Путин“ је дужан да представи свог наследника који ће бити способан да руководи руском супердржавом после његовог одласка.

„Остаје само да се надамо да ће Владимир Путин наћи одговарајућег кандидата, који ће добити одговарајућу подршку међу Русима и успети достојно да се носи с наслеђем актуелног руског председника“, закључује Мејер.

(Спутњик)

KOMENTARI6 коментара

 1. Ivana says:

  Licemri zašta onda zemlje eu ne stanu uz Rusiju nego s Amerikom izazivaju ratove širom planete.

  • Velika Metla says:

   Како зашто? Па еу-рајх је окупиран од наци-америке већ скоро ће па 100 година! Свака власт која је у еу-рајховским назови државама је монтирана од стране Фашистона и Лондона!

 2. Velika Metla says:

  Нажалост нема једног Стаљина,да покаже како се "разговара" с нацистима са запада! Путин је млакоња!

 3. rajko says:

  Ma jel'da? Da predstavi svog naslednika, pa da se vi svi čoporativno, počev od zapadnih medija, preko vaših vlada i drugih javnih institucija, pa sve do tajnih službi bacite na njega sve dok ga potpuno ne sameljete i obradite! Pa nije Putin od juče! Putin svakako jeste čovek mira i saradnje, u to nema nikakve sumnje. I svakako se uvek trudi da postupa pravedno. Ali time što je bio vrlo uzdržan i odmeren u Ukrajini, on nije sprečio izbijanje 3. sv. rata, nego nepotrebnu pogibiju ruskog stanovništva od kog se sastoje obe zaraćene strane u ukrajinskom gradjanskom ratu. On je 3. svetski rat sprečio naoružavanjem ruske vojske i stalnim držanjem zapad i NATO-a u stanju, ako ne straha, ono bar zaziranja od posledica oružane akcije na ruske interesne sfere. Istovremeno, ni zapad i nato nisu zainteresovani da ONI ratuju. Više vole da to umesto njih obavlja neko drugi, neko čije su zadnjice manje dragocene. Od ovakvih propagandnih lažnih interpretacija istinitih dogadjaja jako je teško odbraniti se, teško ih je i uočiti, a još teže objasniti. A one ponekad igraju vrlo važnu ulogu u vodjenju politike zapada. Za njihovo raskrinkavanje potrebno je dosta veštine. Pa počnimo da vežbamo. Ta veština će nam u budućnosti sve više trebati.

 4. A akoM says:

  Ako Putin i napadne prvi,zapravo neće on biti taj koji će započeti 3.WW,nego će to biti USA-Zapad koji će ga spremanjem svog prvog udara,natjerati na taj preventivni korak!Daklen,USA-Zapad je taj koji nas sigurno gura-vodi u 3.WW,a pitanje je samo tko će zbog toga napasti prvi?!?A kad,to je manje važno,važno je da je to neizbježno,i vjerovatno ubrzo!?!

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ovo je rezon Rusa, i jasno se vidi da ni oni nisu zadovoljni sa Putinovim "blagim" potezima na zapadne provokacije. Zato Zapad treba da bude srećan da je Putin tu jer kada narod bude odabirao sledećeg predsednika, važna karakteristika će da bude upravo da li kandidat ima tvrd stav prema Zapadu jer one s mekim stavom se neće odabrati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u