Б13 спрема KРВАВУ ЈЕСЕН НА KОСОВУ! Ево ко су они и шта спремају

Б13 спрема KРВАВУ ЈЕСЕН НА KОСОВУ! Ево ко су они и шта спремају

7 августа 2019

Терористичко криминална група Б13, која годинама делује на северу Kосова и Метохије, планира да нападне Србе који живе у северној Митровици и Зубином Потоку. Српске обавештајне службе упозорене су на појачане активности ове организације иза које стоји лично Хашим Тачи.

Б13 планира да пре избора, који ће на KиМ бити одржани најкасније средином октобра, изведе серију напада у две српске средине, а на мети су им старачка домаћинства и угоститељски објекти. Ова група има лидера који делује из сенке, али и вођу који координира нападима и акцијама, пишу београдски медији.„Примећено је њихово често окупљање у кући у Бошњачкој махали у северној Митровици. Оно што посебно забрињава јесте присуство њиховог вође Генца, који је на директној комуникацији с Тачијем и појединим активним припадницима такозване косовске војске. План им је да направе низ инцидената, да опљачкају старце у селима, да запале и демолирају неколико српских угоститељских објеката“, каже извор из обавештајних структура који годинама прати ситуацију на Kосову и Метохији.

Ова организација, коју чине младићи албанске националности, до сада је извела на десетине напада на Србе и њихову имовину. Најчешће у нападима користе хладна оружја, али неретко пуцају на Србе и пале њихову имовину.

„Чланови групе су претежно млађе особе, старости до 23 године. Њихов лидер је доста старији и активни је припадник косовске војске, па највероватније преко њега обијају оружје које користе за нападе. Раније је забележено је ова група нападала и полицајце, палили су њихове аутомобиле, каменовали куће… У групи има око 50 чланова“, каже саговорник.

Група Б13 финансира се новцем који стиже од појединих привредника који су финансијери Тачијеве странке, али и од средстава од албанске дијаспоре. Поједини чланови ове групе су у иностранству, одакле шаљу пајтосима новац за деловање и нападе на Србе.

„Генц, један од вођа групе, често путује за Немачку и Швајцарску, а познато је да је албанска дијаспора у тим земљама веома јака. Тамо се бави разним пословима, а део новца шаље својој групи“, каже извор.

Пре петнаест година Б13 је откупио недовршену кућу у насељу Бошњачка махала. Двоспратна кућа смештена је дубоко у овом кварту, а потпуно су уређене само две собе на спрату.

„У тим собама они се окупљају, договарају и праве планове за своје акције. У сваком тренутку у тој кући се налазе најмање по два припадника групе Б13, који је чувају и надгледају ко пролази улицом“, прича саговорник.Kосовска полиција у више наврата је хапсила чланове ове терористичко-криминалне групе који су били осумњичени да су извршили више тешких кривичних дела, међу којима су и напади на Србе и њихову имовину. Kао по наредби, сви ухапшени убрзо су пуштани на слободу, највероватније због политичке заштите коју уживају од Хашима Тачија.

Графити мржње

Улица у којој се налази кућа у којој се окупљају чланови ове групе исписана је графитима „Б13“, „ИСИС“, „Срби шкије“, „Kосово Албанија“…

„Мештани овог мултинационалног насеља су у страху од чланова групе Б13. Полиција веома ретко пролази улицом у којој се налази та кућа. Недавно је дошло и до свађе појединих чланова са комшијама. Било је песничења, али мештани нису звали полицију јер знају да полицајци не смеју да их ухапсе„, каже извор из северне Митровице.

(Kurir / Alo)

 

KOMENTARI6 коментара

 1. milorad2 says:

  pa jedan debeli dron koji bi bio prisutan na sastanku skauta bi rešio stvar jednostavno, tako to rade amerikanci u avganistanu:)Može se saznati kad će opet zajedo da igraju domine u te dve sobe i to je to, nema b13:)

 2. persida says:

  Srbi i Rusi gledaju i cekaju masakr. Sve je kako treba jer drugacije, ocito, ne moze.

 3. Бели Орао says:

  Милораде2 , нису ове “наше” јајаре способне за тако нешто !!!

 4. Kulak says:

  Ovu šiptarsku terorističku bandu finansiraju isti oni koji finansiraju ustašku lobisticu izabelu kisić u Beogradu.

  • Za Srbiju says:

   Švajcarska je vatikanska država, odnosno vatikanska banka. Zato je "neutralna" i niko ne sme da je pipne. Praonica prljavog novca. Sve svoje poslove, Vatikan finansira iz Švajcarske ("šiptarski biznismeni") i Nemačke. "Nemačke svete dinastije". Sve ratove, koje je Nemačka počinjala, vodila je po instrukcijama Vatikana - Tevtonski krvavi odredi. Nemci su započeli, zajedno sa Švajcarskom, obučavanje i finansiranje šiptara, a posle se pridružili SAD, Britanija i Francuska. Nemci su najtvrđi otimači naše južna pokrajina u celini. Nemački ambasador proglašava naše crkve za katoličke, a 2002.g. nem. izaslanik Mihajl Štajner, otima našu Vinčansku veneru iz Narodnog muzeja i poklanja šiptarima, da bi im poklonio istorijsko pravo na našu teritoriju. Nemci, hrvati i šiptari su vatikanska pešadija protiv Srba. Nakon što je Milo Đukanović bio u Vatikanu, postadoše i Crnogorci vatkanska pešadija. Na svetskom nivou, to su Soroševe fondacije, pljačkaški bankarski kartel, Trilaterala, Rimski klub, Bilderberg, Komitet 300 i dr. Vatikan je vladar iz senke. Sluga Lucifera na Zemlji.

 5. Budi Bog s nama says:

  Ah, ta nemojte dobri ljudi, ova ista slika i tekst je od pre godinu dana, ja sada samo treba da pronađem moj komentar od pre jedne godine. Da bi se ponovila istorija mora i politika da se ponavlja. Ratujemo, gladujemo, - pa da, ali nešto mora da se radi. Spasimo se u Gospodu našem i Spasitelju Isusu Hristu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u