Баците старе зачине

Баците старе зачине

4 априла 2019

ИЗБАЦИВАЊЕМ милион ситница можете да направите ред у кухињи и истовремено спречите ризик од тога да покварите стомак.

Кувари аматери који воле да испробавају различите укусе вероватно су до сада прикупили мноштво зачина, али многи од њих више нису за употребу јер су одавно отворени, па су изгубили укус и неће дати јелу арому коју очекујете. Већина сушених зачина има рок од три године. Неки, ипак, „изветре“ брже, па ваља тестирати укус већ након године. И зато, купујте мале количине, не претрпавајте кухињу зачинима.

Када купујете лешник, бадем, орахе, не заборавите да имају рок трајања од неколико месеци ако их не чувате на собној температури и годину дана у замрзивачу. У супротном, орашасти плодови ће се покварити или ће барем изгубити на свежини и неће бити тако укусни као свежи.

Очистите замрзивач. Храна губи на укусу и квалитету ако предуго стоји. Стручњаци препоручују четири до 12 месеци за говедину, пилетину и свињетину, а за већину спремљених јела рок је месец до пола године.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Budi Bog s nama says:

    Čuo sam da mi jedemo sve pokvareno mnogo puta leđeno i odmrznuto i to iz albanije, divlji zapad ovde vlada - mlada američka demokratija, toliko mlada da još kaki u gaće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u