БЕЗ ИМАЛО СТИДА И СРАМА: Србе туку, а Колинда о агресији Београда?!

БЕЗ ИМАЛО СТИДА И СРАМА: Србе туку, а Колинда о агресији Београда?!

24 августа 2019

СВЕГА неколико сати од пребијања Срба у Книну који су гледали пренос меча Црвене звезде и у дану када је код Ријеке претучен Добривоје Арсић, инвалид српске националности, хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, без имало срама, говорила је о – „великосрпској аресији“?!

Она је, обележавајући Европски дан сећања на жртве свих тоталитарних режима, осудила „великосрпски тоталитаризам и његову агресију на Хрватску“. Догађај из Книна није хтела да коментарише док не стигне извештај полиције.– Са њене адресе ништа не очекујем. Утицала је на ширење мржње – рекао је Милорад Пуповац на заједничкој конфенцији за новинаре представника Српског националног већа у Хрватском сабору, на којој је најављена и могућност повлачења из коалиције.

– Неки циљано желе да протерају Србе. Данас је прихватљиво тући Србе. Постало је нормално да се узвикује „За дом спремни“. Мени нико неће да зачепи уста док год имам физичке снаге и менталну способност да говорим.

Пуповац је рекао да је Србима „доста“ и подсетио да неки посланици у Сабору, европосланици, чланови дипломатског кора и министри, величају усташку идеологију. Рекао је да су последњи напади били организовани, као и да их је до сада било много. Подсетио је и на разговор који је пре 22 године водио са Фрањом Туђманом и заузео се за то да се на миру оставе да живе сви они који су остали након „Олује“:

– Данас морам поновити тај апел. Поново се туче у отвореној атмосфери мржње и неограниченог лова свих оних који звуче као Срби, а није искључено да се због опсесивне мржње према Србима историја понови.

Повратник Арсић рекао је у петак да је задобио низ удараца у главу и тело након сукоба око паркинг-места у кући у којој станује и где редовно оставља аутомобил. Нападачи су тачно знали и како се зове и које је националности, псовали му српску мајку и ударали га, док је полицији требало неколико часова да уопште дође на место инцидента.

– Ударали су ме шакама, гурали уза зид, вређали ме… Унапред су знали које сам националности – каже Арсић, док правни заступник Српског националног већа Милан Ераковић тврди да полиција није поднела прекршајне пријаве против нападача, већ против Арсића, којег су желели и да приведу.

Он је у петак у полицији задржан четири часа, а СНВ је у међувремену поднео пријаву против непознатих починилаца.УХАПШЕНИ ЈЕР СУ НАРУШИЛИ РЕД

У ПОЛИЦИЈСКУ станицу у Книну приведена су двојица младића која се сумњиче за напад у Ђеврскама, када је повређено петоро људи. Двојица момака од 26 и 28 година терете се због нарушавања реда и мира, а не за злодело из мржње. Истовремено, полиција је зауставила и „голф“ шибениске регистрације у којем су, сумња се, нападачи били. Возио га је пијани младић, који је одбио да уради алко-тест, за шта је казна 4.000 евра и аутоматско упућивање у притвор.

ПЛЕНКОВИЋ: ЈА ОДРЕЂУЈЕМ НАЧИН РЕАГОВАЊА

ПРЕМИЈЕР Андреј Пленковић рекао је у петак да је напад на Србе у Книну био унапред смишљен, а само дан раније тврдио је да је то – изолован инцидент:

На питање новинара сматра ли да је његова реакција после инцидента била млака, одговорио је:

– Ја ћу бити тај који ће одређивати на који начин ћемо реаговати на одређене ствари, то неће сигурно диктирати ни медији, ни неки други партнер.

(Новости)

KOMENTARI27 коментара

 1. Jelenko says:

  Ovom izjavom je dala direktnu podršku ovim ustaškim talibanima i posredno ukazala šta je poželjno da se radi protiv Srba i ubuduće! Ali to je bolesno hrvatsko društvo, ne čudi što niko nije iznenađen...

  • Pravda says:

   NDH ce ponovo nestati ali ovaj put zauvijek I to sa svojim ziteljima.

   • Portopranco says:

    Tamo je smrtonosno opasno živjeti svakom ko nije hrvat katolik.

   • Kulak says:

    Ta genocidna tvorevina tzv.hrvatska najveća je sramota današnje Evrope.To je tvorevina zasnovana na šovinizmu,mržnji,lopovluku i nacističkoj ideji etničkog čišćenja.Tamo je moguć opstanak samo ako se izjašnjavaš kao "hrvat-katolik",sve drugo je pogibeljno.Tamo je opasno čak i biti hrvat-ateist.Stravično.Likvidacijom te nakaradne tvorevine trebaju se pozabaviti geopolitički stratezi i psihijatrijski stručnjaci.Jednom zauvek.

 2. Karital says:

  Po svemu sudeći manjina terorizira večinu u Hrvatskoj.Arsić izazove nered zbog parkirnog mjesta, dok je Petko ite kako poznat beogradskoj policiji, samo tada je bio okarakteriziran kao Hrvat.

  • Velika Metla says:

   Каритал,ајдеееее.....,мањина кажеш? Сваки ткзв "рват" је усташа,само се поставља питање колики је набој усташтва у њему,да ли је 0,1%,или 100%. Годишње се деси најмање 730 напада на Србе,за које се зна,а и за које се не зна! Према томе,ту се о мањини никако не може говорити! Када стотине хиљада на стадионима,концертима,кличе усРаши Томпсону онда се ту не ради о мањини! Ако је то мањина зашто онда не расчистите ту "мањину"? Управо зато јер кад би сте почели чистити ту "мањину" не би вам остало живог увета,које би сведочило да сте некада постојали. Ви сте тешко оболела народна групација,и лека вам нема.Него,нисте ви мени проблем....,мени су проблем братство-јединственички србски билмези,који су толико глупи да могу задовољити сву количину колика је потребна овом универзуму! Нису ретко глупи,него ГУСТО глупи.

   • Pravda says:

    Ni jedan nije ispod 80%, znam iz iskustva.

 3. Kulak says:

  Ona, ta kolinda je svojom šovinističkom politikom potakla fašizaciju i ustašizaciju u hrvatskoj.Politika ubijanja i terora nad Srbima je hrvatska državna politika za koju su odgovorni hrvatska vlast, kolinda grabar kitarović i andrej plenković. Predstavnici Srba iz Dalmacije moraju se obratiti Rusiji i Vladimiru Vladimiroviču Putinu da im dozvoli kolektivno preseljenje na Krim, u Rusiju.To su ljudi koji su vekovima živeli u mediteranskom podneblju i Rusija mora dati priliku Srbima iz Dalmacije da se kolektivno nasele na Krim. U ustaškoj zločinačkoj državi Srbima više nema života ni opstanka. Oni više ne mogu živeti tamo, u stalnom strahu i neizvesnosti. Dogorelo je do nokata, to je više neizdrživo.

 4. milorad2 says:

  Kažem vam hrvati su ODLEPILI to je bolesna nacija odgajena na mržnji.Oni jednostavno ne mogu da se zaustave i bićemo primorani da ih pobijemo masivno ako mislimo da uopšte preživimo to ludilo koje dolazi odande.Oni hoće krv i mrtve Srbe, oni hoće NAS SVE da pobiju.To je sada tako vidljivo da jednostavno nema komentara i nikakva uveravanja MENE neće ubediti u drugo.Ovo više nema veze sa politikom , sa istorijom, to je jedna GAJENA patološka MRŽNJA radi MRŽNJE.Oni drugačije NE POSTOJE, njihovo nacionalno jedinstvo i ideja se iscrpljuju sa idejom ubijanja nas Srba.Ništa drugo ih više ne vezuje inače, dovoljno jako, da bi uopšte opstali na duže staze, kao država u današnjem kapacitetu i obimu.Pa vi idite na more tamo OPET kads ste ludi. ja u beč idem preko budimpešte a u italiju LETIM avionom a u sloveniju ni ne želim da idem koji ću k tamo.U taj konc-logor za nas Srbe koji se zove država hrvatska ne želim dobrovoljno da kročim čak ni u tranzitu.i nemam ništa sa hrvatsko i nisma učestvovao ni ukakvim ratovima sa njima i oni me ne zanimajumjednostavno je dto pitanj zdravog razuma, zašto da se izlažem opasnosti da me napadne poludeli kromanjonac bez razloga? A to se dešava STALNO i ne prestaje nego se povećava.Izbegavajte taj rezervat ludaka.

  • Velika Metla says:

   Прво треба у Србији да се очисти вориште од другосрПијанаца и осталог шљама,па тек онда да гледамо некога другога,макар то била и ова народна групација коју "рватима" називају! Та фела у Србији није мање опаснија од усРаша,него штавише још опаснија по србски народ.

  • Karital says:

   Nemaš ti kinte u džepu da bi došao na more u rezervat?

 5. Za Srbiju says:

  A šta očekivati od hodajućih mrtvaca?

   • Velika Metla says:

    Луд 100% ,и ту нема места сумњи. Народ који због кућа и земље погази своје достојанство може очекивати САМО овакве ствари које му се и дешавају. Нема те куће,виле,двора,земљишта због којег бих своје достојанство погазио,и тако дозволио горима од себе да се иживљавају на мени,и да тако лече своје неизлечиве комплексе! Али очигледно да таквих има подоста.

  • Portopranco says:

   Sjeverna Dalmacija je oduvijek prava tvrđava navijača Crvene zvezde.Svi Srbi iz Benkovca,Knina,Obrovca,Šibenika,Skradina,Drniša,Kistanja,Zadra i svih srpskih sela od Gradine do Islama Grčkog navijaju za Crvenu zvezdu.I navijat će i dalje jer se upravo među Srbima u Sjevernoj Dalmaciji utakmice Crvene zvezde gledaju sa najviše strasti i emocija.A ova hrvatska šovinistkinja kolinda neka svoju kenjavicu objesi mačku o rep.

 6. Slobodanka says:

  Dok je Vatikana Srbi neće imati mira u Rvatskoj. Vatikanska zmija ih je odavno podojila i otrovala, a lečenje ne traže. Brozov spomenik Koljinda je sklonila sa Pantovčaka, a o velikosrpskoj agresiji jednako kvreči kao i on, što je samo dokaz kolektivne nacionalne boleštine na duže staze. ... EU neće reagovati kao što se nada Pupovac jer Evropskoj Uniji itekako odgovara trajno raskomadana Jugoslavija i usitnjen Balkan. Na taj način sigurni su da kolonije ostaće samo kolonije.

 7. Slobodanka says:

  Dok je Vatikana Srbi neće imati mira u Rvatskoj. Vatikanska zmija ih je odavno podojila i otrovala, a lečenje ne traže. Zbog toga uzaludne su sve naše reakcije. Brozov spomenik Koljinda je sklonila sa Pantovčaka, a o velikosrpskoj agresiji jednako kvreči kao i on, što je samo dokaz kolektivne nacionalne boleštine na duže staze. ... EU neće reagovati kao što se nada Pupovac jer Evropskoj Uniji itekako odgovara poražavanje Srba i trajno raskomadana Jugoslavija i usitnjen Balkan. Zavadi pa vladaj - na taj način sigurni su da kolonije ostaće samo kolonije.

  • Biogradlija says:

   Previše se u Srbiji govori o ovoj kolindi.Sasvim nepotrebno.Ona je zapravo potpuno nevažna.Ne odlučuje ona ni o čemu bitnom. Na funkciju je instalirana odlukom vrhuške HDZ-a, a izabrana je glasovima HDZ-ove glasačke mašinerije koju čine hrvatski šovinisti, katolička crkva i uhljebi koji su partijskom linijom, preko HDZ-a ugrabili fotelju. Bez logističke podrške HDZ-a, ona niti bi bila izabrana, niti bi za nju iko ikada čuo.

 8. Dražen Jovan Petrović says:

  Svi znamo da je tzv. hrvatsku naciju sklepala katolička crkva.Još krajem 18. vijeka kad je Dalmaciju obilazio veliki ALBERTO FORTIS tamo je živio narod Morlaci, a nikakvim hrvatima ni hrvatstvu nije bilo ni traga. Niko, apsolutno niko,ni jedan jedini čovjek nije tada u Dalmaciji rekao ALBERTU FORTISU da je hrvatske nacionalnosti niti da govori hrvatskim jezikom. Jednostavno, to tada nije ni postojalo. Ta nakaradna, nazovi hrvatska nacija, kako ju je izmislila i sklepala katolička crkva, tako će i izumrijeti i nestati. To joj je usud.

  • Karital says:

   Ništa ti Draženko ne znaš!Od Vlaha su sklepane razne nacije na ovim prostorima pa tako i srpska.Izumrijet će Hrvati kad više ne bude Vatikana, a to će biti za nigdarjevo.

   • Portopranco says:

    Pametno ti je Petrović rekao, današnja hrvatska nacija sklepana je dobrim dijelom od Morlaka o kojima je detaljno pisao Alberto Fortis. Zanimljivo je da su upravo ti Morlaci danas tobože nekakve najžešće hrvatine (npr. splitski fašistoid josip jović iz morlačkog Aržana i pokatoličeno stanovništvo Zapadne Hercegovine), iako oni sa izumrlim slavenskim hrvatima u etničkom smislu nemaju apsolutno nikakve veze.Tako da ovi Morlaci to svoje nazovi hrvatstvo mogu objesiti mačku o rep.

 9. Kulak says:

  Vodstvo Crvene zvezde iz Beograda mora dati izjavu podrške svojim vernim navijačima, Srbima iz Dalmacije, koji ,bez obzira na pritiske, složno i moćno navijaju za svoj voljeni klub.

 10. Karital says:

  Ništa ti Draženko ne znaš!Od Vlaha su sklepane razne nacije na ovim prostorima pa tako i srpska.Izumrijet će Hrvati kad više ne bude Vatikana, a to će biti za nigdarjevo.

  • Kulak says:

   Treba dobro proučiti istoriju Morlaka, Vlaha i Vlaja da se tačno zna ko su ti koji se danas izjašnjavaju kao tzv.hrvati i odakle je ta nakupina zapravo.Treba samo znati čitati i imati zdrav razum. Alberto Fortis je sve nepobitno dokazao.

  • Biogradlija says:

   Ima tih Morlaka o kojima je detaljno pisao Alberto Fortis i u Bosni i Hercegovini. Otiđi u Grude i Posušje, sve sami Morlaci i Vlaji, a kad ih pitaš ko su oni lupetaju da su nekakvi hrvati. Tobože su isti onim kajkavcima iz Krapine i Zaboka. Kako da nisu. Ta današnja tzv. hrvatska nacija je jedna obična konstrukcija katoličke crkve. Cirkus!

 11. Kulak says:

  Novi napad na Srbe u tzv.NDH!!! U srpskom selu Otišić između Vrlike i Sinja, na ulazu u hram Svetog Arhangela Mihaila grupa ustaških terorista postavila je ustašku zastavu.Radi se o novoj provokaciji protiv Srba u Dalmaciji.Te provokacije su potaknute šovinističkom i neoustaškom politikom koju u svojim javnim nastupima potencira kolinda grabar kitarović.

 12. Robert Wronsky says:

  A što bi trebala Kolinda? Zaboraviti koliko ste zla ućinili Hrvatima ali i ljudima koje vi nazivate Srbima i koje koristite za svoje imperijalističke ciljeve. Ne pišete o tome što su prije godinu dana ućinili u toj krčmi jednom Hrvatu, hrvatskom branitelju. To ne opravdava ovaj ćin grupe nasilnika koji tuku stare i nemoćne, to više priliči vama Srbima nego nama Hrvatima. Mi to osuđujemo ali vi se na to ne obazirete nego koristite ponovo za svoje već viđene scenarije. Ali ovaj puta Hrvati su spremni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u