БИ-БИ-СИ ПРИЗНАО ВЕЛИКУ ПРЕВАРУ: „Хемијски напад у Думи“ је лажиран!

БИ-БИ-СИ ПРИЗНАО ВЕЛИКУ ПРЕВАРУ: „Хемијски напад у Думи“ је лажиран!

14 фебруара 2019

ПРОДУЦЕНТ британске медијске корпорације Би-би-Си Риам Далати који је био задужен за пројекте у Сирији и поводом ње, потврдио је оно што су од самог почетка тврдили Дамаск и Москва – да је `хемијски напад у граду Дума` био – инсценација.

А управо тај лажни напад из априла 2018-те био је у Вашингтону, Лондону, Бриселу, Паризу и Берлину искоришћен за нова подметања законитој власти у Дамаску да против сопственог народа користи хемијско оружје.Далати је на свом твитер-налогу признао:

„Након шест месеци истраживања тог `напада` – могу да потврдим да је све што је снимљено у болници Думе било –  инсценација. У тој болници нико није настрадао“.

Лаж о „хемијском нападу у Думи“ лансирана је преко „Белих шлемова“ и низа НВО које финансира Запад.

Тај хор је сложно тврдио да се напад догодио 7. априла 2018-те. Стручњаци руског Центра за мирење сукобљених страна у Сирији, обавили су два дана касније у Думи темељну истрагу  и саопштили да ни на какве трагове употребе хемијског оружја нису наишли.

Већ 14. априла 2018-те – заклањајући се иза лажи о `хемијском нападу` – Сједињене Државе, Велика Британија и Француска су без одобрења Савета безбедности УН ракетирале Сирију.

Њихови авиони тукли су научно-истраживачки центар на периферији Дамаска, штаб сиријске Републиканске гарде, база ПВО, неколико војних аеродрома и војна складишта.

Министарство одбране објавило је да су авиони западне тројне коалиције лансирали 103 крстареће ракете, а да је сиријска ПВО успела да обори 71.

Вашингтон, Лондон и Париз тврдили су тада – а тврде и данас – да је њихов напад био оправдан јер је био реакција на „хемијски напад у Думи“.

Њима потчињена агентура у Сирији и цела мрежа западних медија сложно су тврдили да је тада у Думи „Асадов режим поново употребио хемијско оружје против сиријског народа“.

Тог напада није било. То, ево, потврђује и Би-Би-Сијев  продуцент.

KOMENTARI5 коментара

 1. Velika Metla says:

  Ајдееееееееее..........! А ми смо,иначе,мислили да је истина да је Асад тровао свој народ,како су пиргави извештавали! Хахахахахаха........,лаж и запад је потпуно исто!

 2. Za Srbiju says:

  Stvar je završena. Laž je postigla cilj. Pametnima je bilo jasno, od prvog dana, ko je izvođač radova.

  • Velika Metla says:

   За Срнију,јесте да паметни решавају проблеме,и била им је јасна ова лаж пиргавих,АЛИ МУДРИ би људи потопили острво зла,па би се избегла лаж,и до оваквих лажи не би више никада долазило,барем не са стране пиргавог накота! Јер,тачно је да паметни решавају проблеме,али су мудри већ избегли проблеме! А како избећи проблеме? Ето сам објаснио горе!

  • Velika Metla says:

   За Србију,јесте да паметни решавају проблеме,и била им је јасна ова лаж пиргавих,АЛИ МУДРИ би људи потопили острво зла,па би се избегла лаж,и до оваквих лажи не би више никада долазило,барем не са стране пиргавог накота! Јер,тачно је да паметни решавају проблеме,али су мудри већ избегли проблеме! А како избећи проблеме? Ето сам објаснио горе!

 3. Baracuda says:

  Dali iko tamo na zapadu ima iole malo autokritičnosti, srama, da ne pričam o ponosu....?????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u