БиХ предала захтев за ревизију пресуде у процесу против Србије

БиХ предала захтев за ревизију пресуде у процесу против Србије

23 фебруара 2017

zastava_bih_na_zidu

Правни тим БиХ предао је данас у Хагу захтев за покретање поступка ревизије пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије, јавила је регионална телевизија Н1.

Та телевизија је приказала како делегација БиХ у којој је и агент те земље пред Судом у Хагу Сакиб Софтић, улази у зграду Суда око 14.45 сати.

Захтев за покретање поступка ревизије предаје се регистру суда који проверава техничке чињенице везано за рокове. Потом се захтев шаље другој страни, односно Србији, да се изјасни о захтеву. Рок за то није одређен, а обично је између три и шест месеци. Након тога и БиХ има право на одговор.

Читав поступак ревизије пресуде, уколико она буде одобрена, траје више година.

ИВАНИЋ: СЕДНИЦА ПРЕКИНУТА ЈЕР ИЗЕТБЕГОВИЋ НИЈЕ ЖЕЛЕО ДА РАЗГОВАРА О РЕВИЗИЈИ ПРЕСУДЕ

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић изјавио је да је данашња ванредна седница Председништва БиХ прекинута јер бошњачки члан Председништва Бакир Изетбеговић није желео да се расправља о подношењу захтева за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије.

„Изетбеговић није желео да се расправља о том питању, напустио је седницу, а онда је седницу напустио и хрватски члан Председништва Драган Човић”, казао је Иванић новинарима.

Он је казао да је желео да цео случај врати у институције БиХ и да у томе није успео, упозоривши да ће данашњи догађај имати озбиљне последице по функционисање БиХ.

„Изетбеговић је својим начином рада блокирао рад институције БиХ“, оценио је Иванић и позвао српске представнике у институцијама БиХ да не раде на такав начин.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. zoran says:

    Zahtev nije predala BiH, već grupa građana. Zahtev može predati samo postojeći zvaničan državni organ ili lica koja su za to ovlaštena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u