БИВШИ KОМАНДАНТ ВОЈСKЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ СИГУРАН: Да је НАТО кренуо у копнену инвазију, СРПСKИ НАРОД БИ…

БИВШИ KОМАНДАНТ ВОЈСKЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ СИГУРАН: Да је НАТО кренуо у копнену инвазију, СРПСKИ НАРОД БИ…

12 августа 2019

Генерал Момчило Перишић, тадашњи начелник Генералштаба ЈНА наводи да српски народ не би био поражен у случају да је НАТО 1999. године извршио копнену инвазију.

– НАТО није имао потребу да изводи копнену операцију и да уводи своје копнене снаге, кад су за њих то одрадили албански терористи, касније ОВK уз помоћ из Албаније. Да су стварно били решени и принуђени да иду у рат, радовали би дуго. Да је постојала могућност сукоба са копненим снагама НАТО, до изражаја би дошао народ који је био спреман да се брани, а такав народ не може бити поражен. Српски војник показао би своју величину као у Првом и Другом светском рату и осталим ратовима, а међународно јавно мњење би се постепено, али сигурно окретало у нашу корист – рекао је Перишић.Перишић је такође рекао да су бившег председника СРЈ Слободана Милошевића послушници наговорили да иде на превремене председничке изборе јер ће „сигурно победити кад је добио рат“.

– Једино се Горица Гајевић одважила да каже да то није тачно, због чега ју је гађао пепељаром која му је била при руци – тврди Перишић.

Он је изјавио и да је Хавијер Солана Милошевићу дао наливперо да он лично потпише Споразум о верификацији реализације резолуције из ваздушног простора између НАТО и ВЈ, те да га је Милошевић без речи парафирао.

KOMENTARI10 коментара

 1. Mi says:

  Генерал Момчило Перишић, не знам да ли је смешније или тужније, после велеиздаје звати га генералом, мада тако живи и правити интервју са њим.....

  • test01 says:

   Slazem se sa vama. Taj ne-covek je izdajnik i u svakoj normalnoj drzavi bi zavrsio u zatvoru - osim u kolonozovanom Srbistanu.

 2. milos says:

  Jel ovaj osudjen za spijunazu ? I zasto nije na robiji ?

  • harry neron says:

   Pa nije zato jer špijunaže neije bilo nego obična DB podmetačina.

 3. Косовац says:

  Да, да, начелник генералштаба који је био играч НАТО пакта, би водио српски народ против НАТО пакта ….. Ех,била би то лепа бајка када би само српска демократска опозиција била издајничка. Проблем је када ти је и председник републике издајник, не само начелник генералштаба. Милан Милутиновић, Наташа Мићић, Драган Маршићанин, Предраг Марковић, Борис Тадић, Томислав Николић, Александар Вучић. ….. Судбина је то, можда се не треба ни много љутити, ови набројани су све пичкини димови које је избацила поплава. Проблем је ако су тачне претпоставке да су исто и краљ Александар Карађорђевић и краљ Петар II Карађорђевић издајници. Александар као масон, а Петар II као Титоиста. А за њиховог наследника Александра, бренд издајника гарантује чак онај папак из Ватикана, преко истуреног оделења Малтешких Витезова.

  • Ivana says:

   Joj tačno u sridu izdajnici nam došli glave zatiru srpstvo i Srbiju.

 4. slobodan says:

  Generale Perišiću, Nato koristi strategiju posrednog nastupanja, poznatu još od Julija Cezara, koji je u Prvom veku osvojio Zapadni Balkan, preko svoji plaćenika, poznate kao pete kolone. Amerikanci su upotrebili Nato da 1999.godine izvrši vatrenu pripremu Petoj koloni za okupaciju SRJ, koja je izvršila prevaru i izdaju Srbije 2000-te godine i otvorila vrata okupaciji. Šta bi bilo, kad bi bilo? Ne osvrći se na srpske ratnike, to je davna prošlost, prošlo je sto godina, zaboravljeni su, jer se u proteklom periodu, bar što se srpskih generala tiče, mnogi postali izdajnici i kolaboranti i srpske borce devalvirali. Uveren sam da je došlo do vazdušno kopnene bitke da bih bilo krvavih gaća na obe strane, i da bi možda i pobedili, da u ratovodstvu nije bilo izdajnika i kukavica.

  • Косовац says:

   @ slobodan, ….., Добро си му рекао, и тачно.

 5. M says:

  USA danas više ne vodi kopnene ratove!Nego iz daljine raketama,avionima itd.rokaju protivnika dok se ne usere,ili dok im paše da ostvare svoje geopolitičke ciljeve,a onda samo ušetaju i svojom kopnenom vojskom,ili metnu sebi lojalne tamošnje političare!Jer,USA je osposobila sebe za novu kategoriju rata,a to je daljinski rat do podčinjavanja protivnika sebi,ili do njegovog podpunog uništenja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u