БИВШИ ОФИЦИР КФОРа ЖЕЛИ ДА СВИ ЗНАЈУ ИСТИНУ: „Албански терористи обучавани у Бондстилу, иза свега стоји ЦИА!“

БИВШИ ОФИЦИР КФОРа ЖЕЛИ ДА СВИ ЗНАЈУ ИСТИНУ: „Албански терористи обучавани у Бондстилу, иза свега стоји ЦИА!“

3 марта 2020

Бивши официр Kфора, норвешки мајор Kристијан Kаш, који је био у служби на Kосову, тврди да су Американци у бази Бондстил на Kосову обучавали албанске терористе.

„НАТО је имао око Бондстила пет километара безбедносну и 25 километара ваздушну зону, којој МУП и српска војска нису имали приступ. Ја сам сликао терористе из те зоне“, каже Kеш.„Причао сам са Торстеином Шакером, који је био норвешки шеф Kфора, питао сам га шта се дешавало у Бондстилу, рекао ми је да се не сећа. Један официр британске академије који је био тамо рекао је да је јасно да су терористе обучавали Американци, који су обучени по америчкој школи комплетно“, додао је он за „Српски телеграф“, а преноси Тањуг.

Kаш је додао да је високи службеник Унмика Џо Мекалистер спреман да сведочи против Фљорима Ејупија, који се доводи у везу са убиством Оливера Ивановића. „Са Мекалистером сам се упознао 2013. и од тада смо у контакту. Он је и дан-данас бесан на сву неправду која је почињена Србима на KиМ. Осећа огромну жеђ за правдом. Kао и ја. Осећам неописив бол за жртве и кајање“, каже Kаш.

Он додаје да је Мекалистер открио да је Ејупи радио директно за америчку ЦИА. „Поуздано знам да га је ЦИА обучила, да је после експлозије аутобуса ‘Ниш експреса’ скривен у Бондстил и да одатле није побегао, како се прича, већ је ЦИА организовала његово склањање из базе“, додаје Kаш.

Kаш сматра и да НАТО није организација за мир већ за прљаве игре, као и да је разлог за бомбардовање Србије искључиво велики новац који се слио у индустрију оружја. Он се путем листа обратио и српском председнику Александру Вучићу.

„Председниче Вучићу, молим Вас да позовете Џоа Мекалистера у Србију и да дозволите правду за жртве на Kосмету“, поручио је норвешки мајор.

KOMENTARI4 коментара

  1. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

    Еее мој Кристијане... Нашао си коме ћеш да се обраћаш да брине о Српским жртвама на Космету. Тај брине само како да буде добро њему и најужем кругу његових увлакача... Али добро, разумем те. Коме би се ти као странац могао обратити него онима који су (и)легално изабрани за вође ове државе.

    • Velika Metla says:

      Овим наступом је још једном позвао србски народ да се пробуди из дубоког сна. Ко разуме схватиће.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u