Бојан Пајтић скреће пажњу са афере у енергетици коју је сам направио

Бојан Пајтић скреће пажњу са афере у енергетици коју је сам направио

30 септембра 2015

440040_treca-srbija-logo_fАко је тачно оно што тврди Бојан Пајтић, тј. да је Лидија Удовички баш њега звала да се жали да је тобож неко уцењује око изградње ветропарка, право питање које се поставља јесте зашто баш њега? Одговор је највероватније у чињеници да су управо Пајтић и Демократска странка и осмислилили механизам пљачке Србије преко некотролисаног давања дозвола за изградњу ветропаркова и соларних електрана.

Без да су консултовали струку, Покрајински секретаријат за енергетику је дао сагласност и издато је енергетских дозвола за готово два гигавата ветропаркова иако је више него јасно да електроенергетски систем Србије физички не може да поднесе прикључење више од 400 мегавата, што је дакле скоро пет пута мање него што је издато енергетских дозвола.

Такође, интересантно је да су енергетске дозволе добијали махом људи који су били на министарским позицијама или су пак бизнисмени који су се обогатили после петооктобарске револуције. Тако, поред Лидије Удовички, сестре Кори Удовички енергетску дозволу за велики ветропарк имају и фирма блиска бившем министру енергетике из Ђинђићеве владе, Горану Новаковићу, као и фирма Миодрага Костића.

Дакле, више је него јасно да Бојан Пајтић покушава да скрене пажњу јавности и да се „афером прислушкивања“ одбрани од стварне и вишемилионске афере коју је направио у области енергетике.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u