Бојан Пајтић скреће пажњу са афере у енергетици коју је сам направио

Bojan Pajtić skreće pažnju sa afere u energetici koju je sam napravio

30 septembra 2015

440040_treca-srbija-logo_fAko je tačno ono što tvrdi Bojan Pajtić, tj. da je Lidija Udovički baš njega zvala da se žali da je tobož neko ucenjuje oko izgradnje vetroparka, pravo pitanje koje se postavlja jeste zašto baš njega? Odgovor je najverovatnije u činjenici da su upravo Pajtić i Demokratska stranka i osmislilili mehanizam pljačke Srbije preko nekotrolisanog davanja dozvola za izgradnju vetroparkova i solarnih elektrana.

Bez da su konsultovali struku, Pokrajinski sekretarijat za energetiku je dao saglasnost i izdato je energetskih dozvola za gotovo dva gigavata vetroparkova iako je više nego jasno da elektroenergetski sistem Srbije fizički ne može da podnese priključenje više od 400 megavata, što je dakle skoro pet puta manje nego što je izdato energetskih dozvola.

Takođe, interesantno je da su energetske dozvole dobijali mahom ljudi koji su bili na ministarskim pozicijama ili su pak biznismeni koji su se obogatili posle petooktobarske revolucije. Tako, pored Lidije Udovički, sestre Kori Udovički energetsku dozvolu za veliki vetropark imaju i firma bliska bivšem ministru energetike iz Đinđićeve vlade, Goranu Novakoviću, kao i firma Miodraga Kostića.

Dakle, više je nego jasno da Bojan Pajtić pokušava da skrene pažnju javnosti i da se „aferom prisluškivanja“ odbrani od stvarne i višemilionske afere koju je napravio u oblasti energetike.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *