BORI SE NA SVOJ NAČIN: Treći dan zaključana u kabinetu

BORI SE NA SVOJ NAČIN: Treći dan zaključana u kabinetu

22 јуна 2014

profProfesorka informatike Radojka Mikšin treći dan sedi zaključana u kabinetu u Šumarskoj školi u Kraljevu zbog rešenja o otkazu koje je uručeno na nezakonit način.

Ona traži da ministar prosvete i nezavisna prosvetna komisija ispitaju ceo slučaj.

Zoran Nikolić, direktor Šumarske škole rekao je Tanjugu da su u subotu vođeni razgovori sa šefom kabineta u ministarstvu prosvete i da je dogovoreno da se profesorka Mikšin sutra razgovara sa ministrom Srdjanom Verbićem.

Medjutim, profesorka Mikšin koja od petka sedi zaključana u kabinetu je odbila da napusti prostorije škole i susret je, prema rečima direktora škole, otkazan.

Direktor Nikolić je rekao i da je Republička prosvetna inspekcija bila u subotu u školi i pregledala svu dokumentaciju, nakon čega je profesorki predložena opcija koja je predvidjala vraćanje na posao, pod uslovom da odmah napusti zgradu škole, ali je ona to odbila.

Profesorka Mikšin rekla je Tanjugu da ona nikada nije odbila da se sastane sa ministrom, već da je tražila da je Šumarska škola napismeno obavesti da će stopirati rešenje o prestanku radnog odnosa, dok se ceo slučaj ne ispita.

“Oni su to odbili i ja sam ostala u kabinetu, jer sam shvatila da ću biti izigrana”, kaže Mikšin dodajući da nije tačno da nije pristala da ide u Beograd na sastanak u ministarstvu prosvete.

Apelacioni sud u Kragujevcu je u martu ove godine, žalbu Radojke Mikšin da je kvalifikovana da predaje informatiku, odbacio kao neosnovanu. Mikšin kaže da je njen advokat uložio reviziju na takvu odluku, i da sada ceo slučaj treba da ispita Kasacioni sud.

Epilog celog ovog slučaj biće poznat sutra, kada će se Republička prosvetna inspekcija obratiti pisanim saopštenjem.

(B92)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Despot says:

    To je taj zakon o radu koga nam je "ugurala" demokratska stranka jos davnih godina. Sada nam ovi nasi masoni spremaju jos "bolji" zakon po kome ce radnik imati jos manja prava u odnosu na poslodavca i drzavu ( cuj mene blesava: Drzavu ). Danas gazda moze da natera svoju radnicu da potpise da mu nece traziti otpremninu jer ce je otpustiti na 6 (sest) meseci da bi se prijavila na birou za nezaposlene. Gazda ce cekati nove uredbe drzave koje ce doneti novi zakon po kome se nada pomoci od drzave za zaposlenu radnicu sa biroa koju je sada otkazao a koja ce svih 6 (sest) meseci raditi, naravno na crno. Ako na to ne pristane nece je vise zaposljavati. Nikoga nije briga sto ta radnica posle tih 6 (sest ) meseci (jer gazda jos ceka novu uredbu) kao i njena deca nemaju zdravstvenu zastitu niti bilo kakva primanja - osim rada na crno kod istoga gazde. Sta je to, ako nije UCENA radne snaga a REKETIRANJE drzave. Za zadnjim "demokratskim" zakonima pretvorili smo radnika u najamnu i obescascenu radnu snagu bez ikakvih prava i mogucnosti. Da to nije tako nebismo imali situacije gde radnici rade a da mesecima ne primaju nikakva primanja pa im se onda preti iskljucenjima ili vec i iskljucuju struja voda telefoni zbog nastalih dugova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u