БРИТАНЦИ КОРИСТЕ УКРАЈИНУ као краљицу у шаховској партији против Русије, али стварност је другачија и сурова…

БРИТАНЦИ КОРИСТЕ УКРАЈИНУ као краљицу у шаховској партији против Русије, али стварност је другачија и сурова…

5 октобра 2020

Украјински новинар Игор Лубјанов изјавио је да је Украјина алат којим САД и Европа желе сломити отпор Русије.Он је објавио чланак на тему каква је улога додељена Украјини у обрачуну Русије и Запада.

Лубјанов, сматра да је Украјина претходница плана којег Сједињене Државе намеравају да промовишу близу руских граница.

Пошто је за Вашингтон изузетно важно да се Kијев и даље држи прозападног политичког курса, подржавајући тим Сједињене Државе у рату са Kином и Руском Федерацијом, браниће свог источноевропског партнера од било каквих претњи.

Лубјанов је поменуо и Велику Британију која вековима није радила ништа друго него играла велику партију шаха са Русијом.

Штавише, сада, према новинару, Уједињено Kраљевство има на располагању шаховску краљицу, што претходних година није могло ни да сања. Говоримо о Украјини која, судећи по ономе што је речено, сада ни не тежи да себе сматра независним играчем.

Украјински политиколог Андриј Јермолаев такође је говорио о томе да Украјина ускоро престаје да буде предмет стабилних међународних односа.

Приметио је да Kијев не жели да буде присталица неконфликтног мира, више воли да користи механизме разграничења. Из тог разлога, за неколико година, Украјина би се могла претворити у најобичнији ресурс који ће Запад користити у обрачуну са Русијом.

Пошто Украјина због грамзивости политичара који су огрезли у криминалу, нема капацитет ни војни ни економски, предвиђа се у блиској будућности потпуни распад државе на више регија.

Пошто је Русија у великом војном и економском успону, ма колико то мрско било Западу, а уз то има партнерски војни и политички однос са такође моћном Kином, предвиђа се да ће Запад ову игру изгубити а велики део територије Украјине припашће Русији на сличан начин као Kрим.

Оно што остане од Украјине вероватно ће бити руски сателит, јер се Запад таквим остатком државе неће бавити.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI9 коментара

 1. Slobodanka says:

  Sve zemlje duž zapadnih i južnih granica Rusije koje se uključe u stratešku igru Zapada protiv Rusije rizikuju da budu oslabljene i teritorijalno pokidane, rasparčane. Znaju Ukrajinci u šta se upuštaju. Stepan Bandera koga su naprasno počeli da slave, a posle drugog svetskog rata Velika Britanija i Mi6 podržavali su Banderu i njegovu paravojsku za borbu protiv sovjeta. Ukrajina čini ugao zapad jug prema granicama današnje Rusije, ranije su pripadali i ruskom carstvu, te Ukrajinci to znaju i na drugi način. U 19 veku i početkom 20 veka postojalo je strateško rivalstvo između Velike Britanije i Rusije. Velika Britanija je tada bila vodeća svetska sila i imala je ambiciju da ceo jug Azije bude pod njenom kontrolom. Taj period se zove VELIKA IGRA, a sada se tamo vodi NOVA VELIKA IGRA. (на руском: "Большая игра", а сада се то зове "Новая Большая игра").

 2. Avangard-Kinzal says:

  Naravno da antiruskih botova na ovom tekstu nema. Sitna balkanska vatikanska buranija EU/NATO rajha podvila rep na kraju teksta a naslov im baš pobudio nadu 😁😁😁. Malo se i plaše jer identično može da se desi i na Balkanu sa njihovim kaubojskim "državama", da nestanu u paramparčad sa velikom Srbijom na kraju ovog dugog rata koji traje još od '90-te.

  • Archelay says:

   Daklem,"kaubojske"drzave Balkana bice u sastavu"Velike Srbije"?A siguran sam da ti ne prija"Velka Madzarska","Velika Alb...","Velka Makedonija" i t.d.Tom megalizmom desila se Bosna i 250 000 proteranih Srba i jos hiljadama zrtava.Ako je to mala cena,izvolite nastavite pa da vidimo dokle ce stici metalitet Srba u javnom mesljenju.

   • Avangard-Kinzal says:

    Samo ti i dalje mantraj vaše izlizane ustaške bajke ali i sam vidiš da vam je pola "pućanstva" pobeglo iz "domovine" od konstantnog stezanja "okolopojasnog zatezala" sve od '90-te naovamo a dužničko ropstvo i ekonomska beda i abnormalno mnogo kopača po kontejnerima nikakva turska sapunica na "dalekovidnici" ne može da vam zamaskira "tu i takovu" stvarnost, tako da laži Zapada, kako će ako izađete iz juge i počnete rat napavši Srbe iz SR hrvacke, da će vam Zapad dići tehnologiju i ekonomiju,eto vidite i sami sada, završile su se tako da u BDP-u imate samo 20% industrije a recimo Srbija 40%. Pokrali su vas švabe i Ameri ko zadnje primate. Naravno na "dalekovidnici" vam ne govore ovakve podatke, a iste je CIA podastrla, čisto da ne pomisliš da je u pitanju "velikosrpska propaganda", jer vama je sve velikosrpska propaganda što nije onako kako vam je vaša "dalekovidnici" ulila u mozgiće. Samo nastavite ovako i radite super posao za nas, nestaćete za 20 godina maksimum. Za to breme Srbija nabavlja ruska i kineska oružja a BDP raste 6%.

   • Косовац says:

    @ Archelay, Нема потребе да се толико узбуђујеш при помену Велике Србије Ти као ови западњачки сатрапи, који не могу да помере уста и изговоре географски појам „Велика Србија“, него су се дебилно сетили да то назову „Западни Балкан“. Види, колега „Македонац“, Велика Мађарска, Велика Албанија, не постоје (за сада), то су само аспирације – чежња неких, која се чежња подупире из језуитских сорошоидних центара. Први пут чујем за неку „Велику Македонију“, то си ти онако несрећно изабрао пример који се никако не уклапа у тему. Каква Велика Македонија, никад нисмо чули за ту чежњу. Можда си мислио на Македонију која је велика зато што је у саставу Велике Бугарске. ……………Велика Србија је реалност, баци поглед на географску карту, па ћеш моћи сам да нацрташ границе Велике Србије. Ваљда си толико школован па да знаш које су то Српске земље. Например како каже чувени Доситеј Обрадовић, „Босна и Херцеговина, Светог Саве дедовина“. Или например можеш ваљда прстом да покажеш где је Стара Србија, то ти је тај простор који сте сада несрећно назвали Северна Македонија. И та „Северна Македонија“ је у саставу Велике Србије, Немој да бригаш, уживај, боље ти је то него да као нека истрошена комуњара призиваш српску несрећу. ……………У старим новинама и документима, од пре 150 година, помињале су се области као Банат, Бачка, Славонија, Барања, Крајина, Далмација, Дубровник и – Хрватска. Тој Хрватској је краљ Аустрије дозвољавао неку врсту аутономије, само да му верно служе. Чак је дозвољавао да се истиче и застава Хрватске на неким свечаностима – например на краљевском венчању, или проглашавању. И Србима (Банат, Бачка, Славонија Барања, Крајина, Далмација, Дубровник) је дозвољавао заставу, наравно исто као Хрватима, без државности. Ево видиш, побројао сам ти још српских земаља, на страну што при помену Велике Србије неким психопатама почињу да дрхте руке, крв удара у главу и добијају стари комунистички порив да кољу или да праве пасја гробља. Твоји коментари су до сада били нормални, али изгледа да Велика Србија и тебе тера из такта.

   • Suzuki Vitara says:

    "Daklem", znas li koliko ste bitni, da moras da se pozivas na sve koj mogu biti protiv Srbije? Zamisli koliko vas sada ima manje nego 1990. Krvatska 1.5-2 miliona manje, kosovo i Albanija 2 miliona manje itd... zamisli a kao nezavisni su, komedija, a razbezase se ko macke sa jebista. Zamisli taj vas mentalitet.

 3. Miraš says:

  Mihail Mihajlovič Nečaj (24.02.1930 - 14.07.2011), rođen je u mestu Verhnjij Jasenjev, Ivano-Frankivska oblast, zapadna Ukrajina. Poznat je kao poslednji živi moljfar (ili molfar). U kulturi gucula, ukrajinskih gorštaka, moljfarima nazivaju natprirodno obdarene ljude, oni imaju dar maga i iscelitelja. Guculi su stanovnici Karpata, etnička grupa Ukrajinaca. Poreklo karpatskih molfara povezuju sa sveštenicima drevnih arijevskih plemena. ... Za svog života predvideo je da će Ukrajina nestati. "Mi idemo dole, naš genetski fond umire. Zakarpatska Ukrajina biće data Mađarima i Česima. Galičina će biti pod Poljskom. Istočna i Centralna Ukrajina će biti u Rusiji, Bukovine će pripasti Rumuniji. Dakle, Ukrajine na karte neće biti".

  • Косовац says:

   @ Miraš, …..Ако су мољфари са Карпата предвидели да ће Украјина нестати, значи да се не може причати да је Украјина краљица. Значи, може се причати да је Украјина Пијун. Пијун у рукама играча шаха Енглеза и Сорошоида. …..А пијуни су наравно и предвиђени као храна за топове.

 4. Косовац says:

  Украјински новинар Игор Лубјанов је погрешно употребио шаховски термин „краљица“. Био би ближи истини да је рекао да је Украјина „пион“. Пион и Енглеских, и Сорошоидних превараната.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u