БРИТАНЦИ ПОВУКЛИ НЕОЧЕКИВАНИ ПОТЕЗ У ТОКУ БОРБЕ СА КОРОНАВИРУСОМ!

БРИТАНЦИ ПОВУКЛИ НЕОЧЕКИВАНИ ПОТЕЗ У ТОКУ БОРБЕ СА КОРОНАВИРУСОМ!

18 јула 2020

Надлежни у Великој Британији саопштили су данас да привремено обустављају свакодневно објављивање најновијих података о смртном билансу пандемије вируса корона у тој земљи, због сумњи да је та статистика претерана.

Наиме, британска влада наложила је ревизију методологије израчунавања броја умрлих пошто су стручњаци упозорили на то да је, због начина на који је евиденција о умрлима до сада вођена у Енглеској, слика тог статистичког параметра можда искривљена у поређењу с другим деловима Уједињеног Краљевства, преноси Танјуг.Привремену обуставу објављивања података о броју умрлих влада је образложила саопштењем у којем се истиче да се у преминуле од ковида 19 по тренутној методологији убрајају сва лица која умру после добијања позитивног налаза на тестирању на вирус корона, а да се при томе не узима у обзир временски период који протекне од тестирања до тренутка смрти.

У саопштењу се наводи да ће свакодневно објављивање података о смртном билансу пандемије бити настављено када овај проблем буде решен.

Ревизију начина вођења евиденције у петак је наредио британски министар здравља Мат Хенкок, после тврдњи групе стручњака да, по садашњој методологији, чак и ковид позитивни који се успешно излече „а после три месеца умру од срчаног удара или их прегази аутобус“ безразложно бивају сврстани у преминуле од ковида 19.

Према актуелним званичним подацима, ковид 19 је у Великој Британији однео више од 45.000 живота, што је више него у било којој другој земљи Европе, подсећа Ројтерс.

KOMENTARI5 коментара

 1. Mihail angel says:

  Bravo, da, statistika je možda i preterana, ali svakako diže preteranu tenziju, dr. Konu počnu da se tresu gaće i hoće da zatvori čitav Beograd da se u njemu ne bi desila najpre implozija a zatim eksplozija korona bombe i tako uništila ceo svet i sve u njemu. Ko će zaista spasiti sav svet? Onaj koji ga je i stvorio, Otac naš nebeski kroz Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista, koji će doći iznova i Njegovo pravedno carstvo će trajativečno.

 2. Риста says:

  Како мама каже! Саће и ми мало то прегледамо у Србији, али ти "ми" типови нису баш од неког поверења. ни у Британији ни у Ср... Него, ти који су "излечени од короне", а о њима нигде нема трага нити података још од оног Хенкокса, глумца из холивуда и Др Несторовића, доктора у улози глумаца, доктора који се самостално и тајно жртвовао и лечио од короне у избеглиштву у својој викенд вили у Обреновцу па нам после причао, како се лече коронизовани Срби и Британци? Ја чуо презнојавањем и руским чајем, а може и чај од камилице.(лако је било Русима да направе први вакцину, када имају руски чај) Дакле, корона се чак и лечи као грипа. Недељ дана са лековима и докторима или седам дана са баба Живаниним рецептом и без лекова, па шта пре дође. Добро, кажем чуо сам, а то је рекла казала, али далеко боље и практичније од изјава струке. Они ни то не смеју да изјаве. Ако је корона тако непозната, комбинована врста грипе са све неочекиванијим нападима, како се лечи? Који је лек за грипу??? Од када постоји? А који за корону? Ако само 2% заражених умре, а ви докажете да је у та 2% сврстано и 99% људи који вековима умиру од грипе, срчаног удара и слично, хоћете ли признати да сте нас дебело слагали или бар да сте погрешили? Па нећете. Касно је. Млеко је просуто а надаље само можете да се посипате пепелом а вама ни то није нека карактеристика за похвалу. Обично тај пепео падне наоколо по људима.

 3. Риста says:

  Интересантно је и да је реакција на корону била толико силна и изненадна, да нико још увек није знао ни шта се догађа ни дал се догађа осим да одједном владари уводе полицијске сате. Па онда изведу пар старлета и старлетана на јавну сцену са лисицама на нежним рукицама да направе застрашујући, немилосрдан и незабораван ефекат и суде им јако и јавно, а поапшени актери се извину и кажу "јооој, нисмо знали да је то тако озбиљно. Ево, извињавамо, млого се извињавамо што смо правили групну журку за време полицијског сата, али и ми смо људи. Ево, лепо ћемо платити највише казне да народ ВИДИ како је то све озбиљно". Пратио сам све што се догађа и нажалост, нисам ништа заборавио. Ко неки идиот. Интересантно је да су болнице првих месеци потпуно испражњене. То више нико не спомиње, али сада је интересантна тврдња да су "болнице препуне, само што се не распадну". Ко пуни данас болнице ако корона медијски свуда јењава? Ко? Зашто нису пунили болнице када је био главни удар короне? Ко год је пажљиво пратио, сведок је толико контрадикторних изјава струке и званичника, да се ипак пита "Шта ово би? Ко кога овде лаже?" Али, ипак је време да се одабере пар лекара, Грета и госпон Срба и да добију Нобелову награду за успешну борбу против короне. Или да стрељају Ристу, што би било и најјефтиније и најбезболније. Да не би тих лекара и великих људи, сви би помрли до данас. Уобичајено и немо оманете.

 4. Риста says:

  (и немо тек тако да се гађате статистиком. Риста је ипак успешно прошао све испите високе математи(и немо тек тако да се гађате статистиком. Риста је ипак успешно прошао све испите високе математике на ЕТФу а било и неких споредних наука и било успешно, бајковито лепо и тешко. Било дана, пре бих рекао ноћи, када сам се и презнојавао( нисам ни знао шта је еркондишн у то време. Сељачина) а када се данас сетим, питам се да нисам имао корону онда? Ово обавештење није да се Риста дува, прошло то време за њега, него да се мало одбрани од "стручњака" који га називају необразованим идиотом. Нисам ово писао ни када ме онај адвокат гађао својим дипломама, али мислим да није згорег да то ипак кажем. Мада може бити "контрапродуктивно" али то је ипак мањи ризик од короне)

 5. Švedska majka says:

  Anti demokratski kriti statisku od naroda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u