БРИТАНЦИ ТВРДЕ ДА ЈЕ ВЕЛИКИ СУКОБ ПОЧЕО: Руси су напали војску иза које стоје Британија, САД и Јордан!

BRITANCI TVRDE DA JE VELIKI SUKOB POČEO: Rusi su napali vojsku iza koje stoje Britanija, SAD i Jordan!

20 juna 2016

Su-30 m 346Britanski list Daily Telegraph objavio je da je ruska avijacija na jugu Sirije, u blizini naselja al-Tanfa, bombardovala bazu prozapadne ustaničke grupacije „Nova sirijska armija”.

Isti list tvrdi da je to „elitna borbena grupacija” koju treniraju i čija dejstva usmeravaju komandosi iz Velike Britanije, SAD i Jordana.

Daily Telegraph naglašava da je nalet ruskih aviona „izbacio iz stroja više od polovine pripadnika te grupacije” i da je upravo to „izazvalo gnev Amerikanaca”.

Jedan od vođa „elitne grupacije” – Halid Hamad – požalio se da Amerikanci njegovim borcima nisu pritekli u pomoć. Čak je izgovorio:

„Mi sumnjamo da se oni prema nama ne odnose ozbiljno i da nas Rusi baš zato bombarduju. Rusi znaju da Amerikannci neće štititi nas kao što štite Kurde”.

(fakti.org)

KOMENTARI10 komentara

 1. M says:

  Za ocekivati je prvo da sad Zapad negdje bombardira Asadove regularne trupe.Jedva docekao.Da ih rusi pokusaju sprijeciti i bbudu kriivi za Veliki sukob.

  • kosovac says:

   bbomba, budeš pukla? Buum.

 2. dejan says:

  Sto je tu NOVO PA AMERIKA I NATO ODAVNO NAORUZAVAJU isil i sve te TZV UMERENE OPOZICIJSKE FRAKCIJE KOJE SU USTVARI ISIL I RAZNOSE SE BOMBOM I KOD SIROMASNIH LJUDI KAD IM SE DELI HUMANITARNA POMOC. TZV UMERENE OPOZICIJA AKO BIH POBEDILA NAPRAVILA BIH OD SIRIJE GLAD DIVLJASTVO TUMACENJE ISLAMA PO PRINCIPU METAK U CELO. I Sirija bih bilapoput Libije od bogate zemlje siromastvo i jad.R usija ne sme stati s tim vec treab ubijati te divljake, sto se tice pravde asad je dobio legalne izbore od svih delova versk9ih i sunita i sijta legalnim ziborima volje naroda vecine koja ne zeli sistem kao u Libiji prema tome po zakonu nato nema pravo se mesati u unutrasnje pitanje zemlje a tzv opozicija uopste nije opozicija iz Sirije drzavljanja vec uvezenih iz saudijske arabije itko zna odakle terorista

 3. Sasulja says:

  Na zapadu (Siriji) nista novo.

 4. namćor says:

  Samo da dojavim: Živ sam, zdrav. Jer, ako stvarno zarate, ništa od ovog Britanskog ostrva neće ostati...pa ni mene..

  • milan says:

   bezi ovamo

 5. Mali says:

  NATO napao vojsku iza koje stoji Rusija,mnogo ranije.Tako da je VELIKI SUKOB ODAVNO POCEO!

 6. Beli Orao says:

  Englezi znate šta vas čeka , arpekti po njonji kao u Francuskoj

 7. Beli Orao says:

  Slomiće vas Rusi , nije to Angola , Avganistan , Pakistan , bugarska ,

 8. Pitagora says:

  Plašim se sukoba između Japana i Crne Gore. Jedino to me brine. Ostalo je lako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *