БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Крај за Ангелу Меркел!

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Крај за Ангелу Меркел!

28 октобра 2015

20121123-215933 Angela Merkel 4Епоха Ангеле Меркел налази се у својој завршној фази. Узрок сумрака њене „златне ере“ је у миграционој кризи која се обрушила на Европску унију, а нарочито на Немачку – оценио је Financial Times.

Коментатор утицајног британског листа, Гидеон Рахман, истовремено је указао: „Неки од њених блиских политичких сарадника већ признају да Меркелова може напустити положај канцелара и пре редовних избора 2017. године. Идеја о четвртој узастопној администрацији Ангеле Меркел која је до пре неколико месеци била нашироко разматрана сада изгледа мало вероватном“.

У истом тексту Financial Times наглашава да Меркелова за такав развој ситуације, нарочито за актуелну миграциону кризу, не треба никога да криви јер је одговорност искључиво на њој.

У Дрездену је нова партија Pegida (Патриотски Европљани против исламизације Запада) поново организовала протест против најезде избеглица. На улицама тог града нашло се око девет хиљада људи.

KOMENTARI



2 коментара

  1. Баш ме брига says:

    Ја био дете кад је она почела владати. Данас моје дете иде у школу. Па баба више нема снаге ни да прдне. Зато ће се и повући. Ко јој је шта могао, осим што амери нису хтели да јој врате немачко злато, док је она царовала(по наређењу)једнострано у Европи? Када сам ја писао да је Госпођа Меркел подметнута да раскине све дубље односе Немачке са Путином и Русијом и да успут уништи ЕУ тзв. штедњама, сви ме испљуваше уз тврдњу да је она најоданији Путинов пријатељ у ЕУ и најјачи стуб саме ЕУ. А знате како се руше мостови? Па тако што им се минира или анимира најјачи стуб.Сличан задатак у Србији су добили Николић и Вучић, а и о томе сам писао, само они неће добити Нобелову награду, него орден заслуга европских народа. Не, не постоји тај орден, али ће га исковати за наша два родољуба, док је Тадић добио само место почасног дописника Шпигла из Србије. И један и други задатак је Велика Фројлајн добила из Америке. И један и други задатак је испунила савршено и кроз две три године ће добити Нобелову награду за Мир у Свету.(То јој је Америка наместила још када је дозволила Немачкој да не учествује у нападу на своје бивше нацистичке савезнике Либијце, али је морала да прихвати и неколико контра захтева) Значи, жена савршено климала по Европи, економија европе се срозала на транспорт кинеске Америчке робе, Путин добио ногу, само се Путин на време измако и Меркелка мало изгубила равнотежу, али Путин је каваљер и дозволио јој је да решава у Минску са Оландом Украјинско питање и тако се мало опорави, питање које Путин нема намеру да реши на њихов начин, и све се играла ћораве баке. Знајући шта ради, Путин је пустио да штеди у ЕУ државама а после јој завео санкције, као и она њему. Само она је своје завршила а Путин тек почео. ЕУ нагло клизи низбрдо, а Русија се попела набрдо. Значи, Меркелова је одржавана задње три године вештачки, да би увела санкције Русији и да натера Вучића да јој старост учини лепшом а за сваки случај да се не заварава, добила је мигренску мигрантску кризу из Авганистана, Ирака(ту се зна ко одређује ко ће да емигрира а ко ће бити ИСИЛовац на терену), па из Сирије, Јордана и Турске. Ко каже да нема Турака? Па сваки десети од тих миграната је Турчин, само са сиријском личном картом. И тако.

  2. Meri says:

    Baš je ta EU fina i složna i dobra. Svi jedni drugima žele dobro i napredak, podržavaju se i pomažu kad su u krizi, nastupaju samo iskreno civilizovano i kulturno, velika je retkost da neko nešto slaže ili da obmanjeuje, nedaj Bože da neko nekom nešto otima ili krade, tog nema. Sve milo, istinoljubivo, pravedno i pošteno... Eno više se ni u Kosovo ne mešaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u