БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Крај за Ангелу Меркел!

BRITANSKI MEDIJI: Kraj za Angelu Merkel!

28 oktobra 2015

20121123-215933 Angela Merkel 4Epoha Angele Merkel nalazi se u svojoj završnoj fazi. Uzrok sumraka njene „zlatne ere“ je u migracionoj krizi koja se obrušila na Evropsku uniju, a naročito na Nemačku – ocenio je Financial Times.

Komentator uticajnog britanskog lista, Gideon Rahman, istovremeno je ukazao: „Neki od njenih bliskih političkih saradnika već priznaju da Merkelova može napustiti položaj kancelara i pre redovnih izbora 2017. godine. Ideja o četvrtoj uzastopnoj administraciji Angele Merkel koja je do pre nekoliko meseci bila naširoko razmatrana sada izgleda malo verovatnom“.

U istom tekstu Financial Times naglašava da Merkelova za takav razvoj situacije, naročito za aktuelnu migracionu krizu, ne treba nikoga da krivi jer je odgovornost isključivo na njoj.

U Drezdenu je nova partija Pegida (Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada) ponovo organizovala protest protiv najezde izbeglica. Na ulicama tog grada našlo se oko devet hiljada ljudi.

KOMENTARI2 komentara

  1. Baš me briga says:

    Ja bio dete kad je ona počela vladati. Danas moje dete ide u školu. Pa baba više nema snage ni da prdne. Zato će se i povući. Ko joj je šta mogao, osim što ameri nisu hteli da joj vrate nemačko zlato, dok je ona carovala(po naređenju)jednostrano u Evropi? Kada sam ja pisao da je Gospođa Merkel podmetnuta da raskine sve dublje odnose Nemačke sa Putinom i Rusijom i da usput uništi EU tzv. štednjama, svi me ispljuvaše uz tvrdnju da je ona najodaniji Putinov prijatelj u EU i najjači stub same EU. A znate kako se ruše mostovi? Pa tako što im se minira ili animira najjači stub.Sličan zadatak u Srbiji su dobili Nikolić i Vučić, a i o tome sam pisao, samo oni neće dobiti Nobelovu nagradu, nego orden zasluga evropskih naroda. Ne, ne postoji taj orden, ali će ga iskovati za naša dva rodoljuba, dok je Tadić dobio samo mesto počasnog dopisnika Špigla iz Srbije. I jedan i drugi zadatak je Velika Frojlajn dobila iz Amerike. I jedan i drugi zadatak je ispunila savršeno i kroz dve tri godine će dobiti Nobelovu nagradu za Mir u Svetu.(To joj je Amerika namestila još kada je dozvolila Nemačkoj da ne učestvuje u napadu na svoje bivše nacističke saveznike Libijce, ali je morala da prihvati i nekoliko kontra zahteva) Znači, žena savršeno klimala po Evropi, ekonomija evrope se srozala na transport kineske Američke robe, Putin dobio nogu, samo se Putin na vreme izmako i Merkelka malo izgubila ravnotežu, ali Putin je kavaljer i dozvolio joj je da rešava u Minsku sa Olandom Ukrajinsko pitanje i tako se malo oporavi, pitanje koje Putin nema nameru da reši na njihov način, i sve se igrala ćorave bake. Znajući šta radi, Putin je pustio da štedi u EU državama a posle joj zaveo sankcije, kao i ona njemu. Samo ona je svoje završila a Putin tek počeo. EU naglo klizi nizbrdo, a Rusija se popela nabrdo. Znači, Merkelova je održavana zadnje tri godine veštački, da bi uvela sankcije Rusiji i da natera Vučića da joj starost učini lepšom a za svaki slučaj da se ne zavarava, dobila je migrensku migrantsku krizu iz Avganistana, Iraka(tu se zna ko određuje ko će da emigrira a ko će biti ISILovac na terenu), pa iz Sirije, Jordana i Turske. Ko kaže da nema Turaka? Pa svaki deseti od tih migranata je Turčin, samo sa sirijskom ličnom kartom. I tako.

  2. Meri says:

    Baš je ta EU fina i složna i dobra. Svi jedni drugima žele dobro i napredak, podržavaju se i pomažu kad su u krizi, nastupaju samo iskreno civilizovano i kulturno, velika je retkost da neko nešto slaže ili da obmanjeuje, nedaj Bože da neko nekom nešto otima ili krade, tog nema. Sve milo, istinoljubivo, pravedno i pošteno... Eno više se ni u Kosovo ne mešaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *