БРИТАНСКИ СТРУЧЊАЦИ ОТКРИЛИ: Ево зашто Запад мрзи Русију! КЊИГА КОЈА ЈЕ РАЗБЕСНЕЛА ЛОНДОН И ВАШИНГТОН

БРИТАНСКИ СТРУЧЊАЦИ ОТКРИЛИ: Ево зашто Запад мрзи Русију! КЊИГА КОЈА ЈЕ РАЗБЕСНЕЛА ЛОНДОН И ВАШИНГТОН

11 новембра 2018

Западне земље гледају Русију као свог највећег непријатеља и мржња према Русији, која се шири у западним медијима, је основа спољне политике западних земаља.

Британски политиколози Ти Џеј Коулз И Метју Елфорд су објавили књигу под насловом ‘’Union Jackboot: What Your Media and Professors Don’t Tell You About British Foreign Policy’’, у којој наводе да западне земље презиру Русију највише због тога што она не ради шта јој они кажу.Књига говори о односу Велике Британије и САД према Русији. Према њиховом мишљењу, САД покушавају да очувају своју хегемонију успостављањем неолибералног поретка, а Москва им највише смета у томе.

Према речима аутора, Велика Британија сматра Русију непријатељем још од почетка XIX века, када су две земље водиле борбу за трговачке путеве и ресурсе. После доласка бољшевика на власт, између две земље је настао и идеолошки антагонизам.

Ново заоштравање између Русије и земаља Запада је почело одласком Бориса Јељцина са места председника, сматрају политиколози. Они су нагласили да је тада Русија почела да се окреће ‘’економском национализму’’ и да су тржишта престала да буду слободна. Као резултат тога уведени су нови порези и таксе, што је изазвало незадовољство америчких корпорација.

Осим тога, аутори су критиковали и деловање Запада у области војне политике. Према њиховим речима, војни стручњаци из САД више пута упозоравали на то да покушаји НАТО пакта да утиче на Украјину могу довести до такозване анексије Крима, што се и догодило. На тај начин Москва махинално ‘’напада’’ Кијев, а уствари реагује на одлуке Северноатлантске алијансе.

‘’Шта год тврдили западни медији, Русија или Кина не представљају војну претњу, само се Западу једноставно не допада ‘’економски национализам’’ и развој тих земаља’’, рекао је Коулз.

У новембру ове године председник Уједињеног комитета начелника штабова Оружаних снага САД Џозеф Данфорд је изјавио да у периоду од 2025. до 2035. године Русија неће представљати никакву претњу за САД.

Шта су Кинези одбрусили Американцима у лице у Вашингтону, погледајте ОВДЕ.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad says:

    Mrze ruse zbog PARA koje im ovi nedaju da pljačakju iz rusije :) Zapadna goveda su se i NADUVALA od solne love koju su ispumpali iz rusije pod vladavioknom DVOJNIKA jeljcina u stvari jeljcinove kćerke i kamarile iz CIA oko nje.Kaa su odredjeni krugovi unutar GRU i KGB shvatili da je jeljcin odavno UMRO i da glumac komanduje ono što mu iz amreike kažu tada je nastao hAOS. Zbog toga i zbog mnogih drugih stvari rat izmedju rusije i amerike sa vazalaim u EU je NEIZBEŽAN i biće NUKLEARAN i to će ruisi prvi da ih roknu što ovi napaljeni scouti sa zapada ni u najludjem košmaru ne sanjaju ,DESIĆE IM SE.

  2. pravda says:

    Ako krenu Ameri/NATO na Rusiju,Rusija ce im razbiti canak iz koga su jeli ali oviga puta zauvek. Zivela Rusija,jedina slobodna drzava na svetu.Braco Rusi cuvajte Putina,jedino on moze zapadnim bitangama uzeti pravu meru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u