БРИТАНСКИ „TIMES“: Све више европских политичара се диви Путину!

BRITANSKI „TIMES“: Sve više evropskih političara se divi Putinu!

16 avgusta 2015

putin_Cropped 4565Ruski lider Vladimir Putin u Evropi ima pomoćnika na pretek – ocenio je britanski list Times.

Mnogi evropski levo orijentisani političari, namerno ili ne, drže se antiameričke pozicije koja je po volji Kremlja – naglašava isti list. Pa dodaje: da se može očekivati da broj članova kluba Putinovih „korisnih idiota” bude još brojniji nakon opštih izbora u celom nizu evropskih država.

Times u svoj „niz”, pored Sirize Aleksisa Ciprasa, uključuje – britanske laburiste, škotske nacionaliste i španske protivnike mera oštre štednje iz partije Podemos.

Times čak podvlači: „Grčki ministri u havajskim košuljama, španski protivnici mera štednje sa kosom vezanom „u rep”, stanovnici okruga Severni Islington – svi ti stanovnici „crvene planete” optužuju Zapad zbog toga što se Rusija ne oseća dovoljno zaštićeno”.

Britanski list ne krije da ima u vidu naročito jednog stanovnika Severnog Islingtona – verovatnog lidera Laburističke partije Džeremija Korbina koji je nedavno izjavio da Poljsku nije trebalo primati u NATO jer je to dalo Ukrajini nadu da će biti primljena u EU, a ta nada je isprovocirala prisajedinjenje Krima Rusiji.

Autor teksta, Rodžer Bojz, navodi Korbinovo mišljenje da Rusija ima pravo da se oseća zaštićeno unutar vlastitih granica.

Bojz Korbinovu logiku naziva „logikom koja izaziva povraćanje” jer, po njegovom mišljenju, ignoriše ugaoni kamen zapadne politike vođene posle 1989. godine: da zapadne liberalne vrednosti mogu pomoći Istoku, a i Rusiji, da se modernizuju.

Times ocenjuje da „antiamerički levi političari Evrope nikada nisu prihvatili model sveta koji ima pravo da se menja bez prethodnog odobrenja Kremlja”. Sada ti političari navodno brane pravo Moskva da ima sopstvenu sferu uticaja.

Bojz, na kraju, tvrdi da Putin ozbiljno shvata ideju multinacionalne zajednice koja odbacuje američke vrednosti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. simo says:

    JE...LETE AMERIČKE VRIJEDNOSTI(SATANIZAM,INCEST,PEDOFILIJA,HOMOSEKSUALIZAM,MUČENJA,UBIJANJA,SATIRANJA,SILOVANJA,.........).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *