БУМ У ЦЕЛОМ СВЕТУ! Путин је два дана пре 11. септембра позвао Буша и пренео му важну поруку! РУСИ СУ СВЕ ЗНАЛИ

BUM U CELOM SVETU! Putin je dva dana pre 11. septembra pozvao Buša i preneo mu važnu poruku! RUSI SU SVE ZNALI

6 septembra 2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin je dva dana uoči terorističkih napada 11. septembra 2001. godine rekao američkom predsedniku Džordžu Bušu Mlađem da Rusija ima obaveštajne podatke o mogućoj pripremi terorističke akcije, tvrdi bivši analitičar CIA Džordž Bibi u svojoj knjizi.

Knjiga „Ruska zamka: kako naš rat iz senke s Rusijom može da preraste u nuklearnu katastrofu“ objavljena je ove sedmice u SAD. Njen autor Džordž Bibi je ranije bio na čelu analitičkog odeljenja CIA koje se bavilo Rusijom, a sada radi kao potpredsednik Centra za nacionalne interese u Vašingtonu.„Putin je pozvao telefonom predsednika Buša dva dana pre tog napada kako bi mu rekao da je ruska obaveštajna služba naišla na signale da se priprema teroristička akcija, da ona dolazi iz Avganistana i da je u pitanju ’nešto što se planira odavno‘“, piše Bibi u svojoj knjizi.

On podseća da je Putin bio prvi strani lider koji je zvao Buša telefonom 11. septembra posle terorističkih napada, kako bi podržao SAD.

U arhivu vesti na sajtu Kremlja postoji vest o telefonskom pozivu, objavljena 10. septembra 2011. godine. Saopšteno je da je razgovor održan na inicijativu američke strane, da je bilo reči o pripremi samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje i rusko-američkom samitu. Navedeno je da su Putin i Buš izjavili da su zadovoljni intenzitetom kontakata u vojno-političkoj sferi, ekonomiji i drugim oblastima.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Misaoni says:

  Da,bas mu je rekao da dolazi pretnja iz Avganistana.Ili je rekao znamo da ce te roknuti sami sebe,ukrasti zlato iz trezora i optuziti Avganistan

 2. persida says:

  Nije smeo Putko da spomene Mosad, a oni su izvodjaci radova.

  • Mile says:

   Da li si ti slično kao Džordž Bibi, bio na čelu analitičkog odeljenja CIA koje se bavilo Rusijom?

 3. Zoran says:

  Ma znali to Ameri i da im on nije rekao. Nego im trebao POVOD da napadnu Irak. Sta je koja huiljada mrtvih za ...cilj opravdava sredstvo. Samo molim boga da ne obore neki avion tek onako...kao teroristi, a ja u njemu ni kriv nio duzan.

 4. persida says:

  Sto ne obelodani satelitske snimke? Zato sto mu ne da Natanjahu.

 5. milorad2 says:

  što više vremena prolazi sve verovatnije izgleda "teorija zavere" po kojoj su američke obaveštajne službe srušile te kule.Mislim da je rusma to jasno danas i mislim da je to i jedan od razloga besomučnih napada američke administracije i saučesnika na rusiju.Mislim da su kule srušene zbog prikrivanja dokaza o umešanosti američkog političkog vrha u teške finansijske i porezke mućke i opasnu kradju državnih para,računovodstvenih dokaza tokova novca koji su mogli da dokažu to.

 6. Mile says:

  Bivši agent CIA je napisao knjigu. Šta ako je on još uvek sadašnji agent CIA? Verovatno je stariji te za takvog agenta najadekvatniji zadatak je da nešto piše, da piše knjige u kojima servira šta Ciji godi. Tetka "Cija" nam oblikuje mozak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *