Бумеранг за продане душе

Бумеранг за продане душе

23 децембра 2016

720_rados-bajic-web-t

Пише: Радош Бајић

Без иједног трена предаха – Србија се из дана у дан, из сата у сат, држи у дрилу. Као да неко пушта дим из Аладинове лампе – тако сензације, епохална открића века и фасцинантне афере смењују једна другу. Кад погледамо шта пишу српски штампани медији – треба да будемо Богу захвални што смо уопште живи. Сведени на улогу заморчета – таоци смо јавног мњења чији су креатори и инспиратори српски политичари којима смо нажалост поверили своје животе. И што је још страшније – будућност своје деце.

Алармантно, шокантно, сензационално – сваки боговетни дан бомбардовани смо фрапантним открићима лешинарења по недавној криминогено-политикантској прошлости, за потребе и у служби дневне политике. Вести о заверама против легално изабране власти, о издајама националних интереса Србије у коју се сви запенушено заклињу – сустижу једна другу. У случају када се нека друга политичка опција или личност помене као алтернатива садашњој власти – уз најтеже дисквалификације следи пласирање најцрњих прогноза и слутњи због којих треба да стрепимо за дане који долазе и за елементарно право на живот смртника! Остаће упамћена ватрена порука с последњих избора коју је српским бирачима послао господин Кркобабић, сада министар не знам чега у српској влади, „да ће Србија остати без пензија уколико не изабере Вучића и СНС“! Што свакако није врхунац мимикрије, политичке сервилности и коалиционе лојалности на погрешан начин; и других примера има тушта и тма.

Група политичких лузера, минорних политичких партија и тзв. покрета чије цело чланство може да стане у два комбија – чврсто се као пијавице држе прилепљени за крвоток владајућег СНС-а и сисају му крв. Не из разлога програмске једноoбразности и политичке принципијелности – већ из шићарења, политичке егзистенције, привилегија и елементарног опстанка у страначком брлогу Србије. При томе СНС-у, па и премијеру Вучићу, чине само штету и одмажу му.

Попут рецепта за скидање температуре – ова коалициона братија владајућег СНС-а установила је софтвер, правила деловања и правце напада на свакога ко се усуди да другачије мисли, или да искаже диферентни политички став. Или да не дај боже крајње добронамерно укаже на слабости и критикује рад владе и премијера. Поред перманентних хвалоспева првом човеку владе, спремљени атрибути за дисквалификацију и блаћење оних који сматрају да живе у демократском друштву у којем је слобода говора и мишљења загарантована Уставом, јесу – „да су то издајници, продане душе и сподобе који својој држави и свом народу желе зло“! На јеловнику најцрње дискриминације, блаћења и обрушавања на политичке неистомишљенике – ових дана највише наруџбина има специјалитет: черечење и пљување потенцијалних кандидата опозиције на председничким изборима који ће се догодити ваљда на пролеће.

Оркестрирани громогласни напади на господу Сашу Јанковића и Вука Јеремића, које поштујем али на које не „откидам“ – као бумеранг се враћају и ударају право у главу управо владајућу партију и оне који је на тај начин бране и заступају. Нисам сигуран да то зна мутантни сељак и агилни посланик СНС-а у српском парламенту, неуништиви Марјан Ристичевић, али би љубимац Мирјане Марковић, ортодоксни витез социјалне правде и социјалиста који са Ивицом Дачићем нема ништа заједничко, господин министар Вулин, тако нешто морао знати. И још многи други коалициони партнери и гласноговорници СНС-а – за које верујем да ће се препознати. Који би управо због добробити сопствене политике – морали да денфују и колико-толико учине нормалном своју реторику.

Нисам стручњак за политички маркетинг, да правим гвоздене капије не знам, у микрочипове се не разумем, али сам још увек при здравом разуму – и што је најважније, Србију познајем у душу. Знам како дише. Поготово знам како готово нагонски реагује обичан човек, грађанин и сељак у Србији, у мом Трстенику, Параћину, Зајечару, Ужицу. Он не воли надменост, охолост и бахатост, и увек се солидарише с оним ко је предмет напада, на кога је обасуто дрвље и камење. Поготову ако напад није ничим изазван. Чудим се да генијaлци којима је окружен премијер Вучић, експерти, истраживачи и планери јавног мњења, спикери СНС-а, лидери јавне комуникације и коалициони партнери – то не капирају…

Због тога џабе и добронамерно саветујем премијера Вучића да им наложи да умукну! Да њему, Влади Србије и његовој политичкој партији на такав начин престану да помажу. Сигуран сам да ћемо корист имати сви – а Србија понајвише.

(Политика)

KOMENTARI6 коментара

 1. lilit says:

  Gs Radoše, vašu "Babu kako se češlja" nisam pratio, ali vam za ove reči, upućenene Velikom Aleksandru, svaka čast!!!!

 2. Za says:

  Izgleda da se slabo zarađuje od glume, pa se namiče koji dinar od pera sa pljuvačkom, po narudžbi indoktriniranih likova, kojima ne valja ništa šta je srpsko, naročito ljudi.

 3. Gojko says:

  Radoše kao filmskom stvaraocu kapa dole ali bih ovaj tvoj komentar nazvao KURVANJE.Kritkujes kobajagi ali bez zameranja premijeru.Kritikuješ namenski bez opasnosti od posledica.Reci brate srbine stisni muda nije nam kriv vulin rasim ili pups kako to imputiraš u komentaru.Kriv je zna se onaj ko vodi drzavu u ovom slučaju polupismena bulumenta na čelu sa šizofrenim premijerom.e moj radoše.

  • Ko je bolji says:

   Čak da premijer i nije dobar, dok god ga neke sakrivene kreature nazivaju pogrdnim imenima, ja sam na njegovoj strani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u